Forum - Forum-tråd: Bedste film i 2017

Bedste film i 2017

  • ★★★★0

    Så er jeg klar med årslisten 2017 - top 10. Jeg har taget udgangspunkt i den danske premieredato. Det har været et solidt filmår. De store satsninger fra Hollywood har for det meste været skuffende - med få undtagelser. Til gengæld var der stor tilfredsstillelse i 'den anden lejr'. Jeg ville have ønsket vi fik noget tidligere dansk premiere på Del Toros The Shape of Water, som jeg tror kunne blande sig i topstriden.

    10) The Handmaiden
    Dens komplekse narrative struktur krævede andet gennemsyn, førend jeg kunne se hele puslespillet falde ordentligt på plads. En meget eksperimenterende, vovet og prægtig film af Chan-Wook, som helt afgjort laver bedre film i sit hjemland end på amerikansk grund. Der er flere gensyn i denne, for der er mange fine detaljer at indhente.

    9) Detroit
    Tre på stribe. Bigelow kan bare sit kram og laver enndu en relevant, kontroversiel og uhyggelig god film. En 'hard watch', grundet de tragiske omstændigheder, men en vigtig film og forbandet godt spillet.

    8) The Salesman
    Et godt drama, men endnu bedre som spændingsfilm, der med simple virkemidler demonstrerer, hvorfor 'language of suspense' er cinematisk og universelt filmsprog, der aldrig går af mode, hvis gjort rigtigt. Det er bare en blændende film.

    7) Frantz
    En film, der virker som gravet op fra fordums tid. Efterkrigstiden, skæbnesvanger og kærlighedshistorie. Det kan for mig gå rigtig godt eller rigtig skidt. Vi er dog heldigvis i gode hænder under Francois Ozon, som ved, hvornår han skal holde igen med melodramet. Jeg nød virkelig meget denne film i dens smukke s/h billedside.

    6) Brawl in cell block 99
    Hvis man troede, at man efterhånden har set alt mht eksplicit vold på film, så tro om igen. Brawl in cell block 99 er en ægte bone crushing oplevelse. En meget simpel præmis, men en film, der vender lidt klichéerne på hovedet, som gør, at man ikke helt kan føle sig sikker, hvor den er på vej hen. Glæd jer. S. Craig Zahler ligner vor tids John Carpenter. Simpel i præmis, kompromisløs og dybt, dybt underholdende, som var det taget ud fra 'good ol' days'. Vaughn er helt fantastisk. Han skulle eftersigende have udført alle stunts selv og det ses. Slåsscenerne er halsbrækkende, så er I advaret. Jeg var næsten gul og blå efter filmen.

    5) Get Out
    Jeg kunne rigtig godt lide den første gang, men endnu mere anden gang. Dybt underholdende og godt fundet på horrorfilm med sans for sarkasme. Intelligent koncept og selvom der ikke er så meget at gyse over, så leverer den varen på at være wild thrill ride. Forfriskende, mere af den slags, tak!

    4) Moonlight
    Oscarvinderen Moonlight er en fantastisk film, der fornemt behersker det subtile filmsprog. Temaet er, hvad det er, men filmen er fortalt på en interessant måde og det var en film, der blev siddende længe bagefter hos mig, også selvom jeg så den tidligt på året.

    3) The Red Turtle
    Helt utrolig animeret spillefilm og udsøgt tegnekunst, der både er dybt rørende og melankolsk. Fri for dialog, men billeder siger mere end tusind ord.

    2) Dunkirk
    Nolans monumentale bedrift tror jeg ender som klassiker, fordi filmen havde modet til at gå imod strømmen og turde vende genrens konventioner på hovedet. Nolan lader kun det essentielle stå tilbage og er ligeglad med om nogen måtte ryge af i svinget, fordi der ikke lige er fokus på 'det sædvanlige'. Set i imperial på 70mm og det var en oplevelse uden lige. Jeg sad på kanten af stolen gennem samtlige minutter og se hvordan den narrative struktur udfolder sig, var noget for sig. Det er bare filmmaking fra øverste hylde og Nolan har sgu gjort det igen.

    1) Nocturnal Animals
    Jeg bliver mere og mere imponeret af Tom Fords instrukrørmæssige evner. Intet er overladt til tilfældigheder og filmen er ganske enkelt mesterligt sat i scene og fortrinligt spillet. Årets bedste score og formidabel slutsekvens. Jeg kan kun glæde mig til Fords næste projekt. Jeg glæder mig til flere gensyn med denne.

    boblere: The Wailing, Logan, Mother! Manchester by the Sea

    Babo21-12-17 19:13

  • ★★★★★0

    Angående "Manchester By The Sea", så var det ikke så meget tempoet i filmen, som jeg blev irriterret over men mere, at Kenneth Lonnergan kører de kvindelige karakterer og især Michelle Williams ud på et sidespor, hvor de klart nedprioriteres i forhold til den overordnede historie, hvilket jeg undrede mig over, da jeg synes det ville have givet historien mere tyngde havde de været bedre integreret med det nye far søn forhold, som er filmens primære fokus. Jeg kunne godt have ønsket mig, at Lonnergan havde keret sig ligeså meget om de andre karakterer, som om de to hovedroller. 

    En anden ting er, at jeg synes der i et par scener, og den ene er et nøglepunkt i filmen, bliver smurt for tykt på med de følelsesmæssige lag så det endte med, at jeg stod helt af. 

    Den forfærdelige scene hvor huset brænder havde, som jeg ser det, fået en langt stærkere effekt, hvis der enten slet ikke havde været noget underlægningsmusik, eller der blot havde været et meget afdæmpet nyt score, der havde ligget og ulmet i baggrunden. I stedet vælger Lonnergan at smide et stykke klassisk musik ind som understregende effekt og det ødelagde det helt for mig. Jeg synes det desværre blev en omgang følelsesporno, som scenen slet ikke havde fortjent, og jeg undrer mig virkelig over hans valg her. 

    Som sagt er tempoet ikke det største problem, men ja jeg synes dog også, at filmen nogle steder føles noget stillestående og langtrukken.

    NightHawk21-12-17 19:44

  • ★★★★0

    Hun var nedprioriteret, ja og filmen er et par steder sådan liiige på grænsen til at være overdrevet følelsesfuld, men den skred aldrig over for mit vedkommende og det er nok forskellen mellem vores oplevelser. Men der var alligevel nogle småting i den, som afholdt mig fra at placere den på top 10. Men jeg er ret glad for den. 

    Babo21-12-17 19:52

  • ★★★★0

    Årets stinkere:

    1922, Death Note, Geralds Game, Song to Song. Ikke så mange, så dejligt at de slemmeste er holdt på et minimum. 

    Babo21-12-17 19:58

  • ★★★★★★0

    Skidt, jeg har set flere af dine stinkere end af dine favoritter, hahahahah:-D

    T. Nielsen21-12-17 20:00

  • ★★★★0

    Skidt, jeg har set flere af dine stinkere end af dine favoritter, hahahahah:-D

    Haha, så skal du vel bare lave årets stinkere liste :)

    Babo21-12-17 20:08

  • ★★★★★★0

    Ja, den ville så indeholde 3 dårlige, 2 middelmådige og 3 gode og 2 tomme pladser eller noget:-D Se, det går jo ikke......Hahhaha

    T. Nielsen21-12-17 20:19

  • ★★★★★0

    Jeg havde helt glemt at "Manchester by the Sea" er en 2017-film. Jeg så den før Oscar-uddelingen, så jeg tænkte den som sidste års film. Og i modsætning til Nighthawk, så fald jeg ret pladask for filmen. Den gik ret rent ind hos mig, og vil nok være min nummer 1 for 2017.

    Kruse21-12-17 22:31

  • ★★★★★★0

    Så fik jeg endelig set en af dem på din top 10. Jeg siger ikke hvilken, men den var god;) 

    Jeg ville have set en mere i går aftes, men vi kom lidt sent hjem, så klokken blev for mange. Satser på jeg når det i aften:-)

    T. Nielsen23-12-17 11:13

  • ★★★★0

    Så fik jeg endelig set en af dem på din top 10. Jeg siger ikke hvilken, men den var god;) 

    Jeg ville have set en mere i går aftes, men vi kom lidt sent hjem, så klokken blev for mange. Satser på jeg når det i aften:-)

    Så længe det ikke blev en fra shit-listen, men dem var du omkring :)

    Babo23-12-17 11:20

  • ★★★★★★0

    Den har jeg sgu set rigeligt fra:-P

    T. Nielsen23-12-17 11:32

  • ★★★0

    1. Twin Peaks: The Return

    2. Det var vist det...

    Benway23-12-17 11:39

  • ★★★★★★0

    1. Twin Peaks: The Return

    2. Det var vist det...

    Har du set få, er du doven eller har året været SÅ dårligt?

    T. Nielsen23-12-17 11:50

  • ★★★0

    Har du set få, er du doven eller har året været SÅ dårligt?

    Jeg har set få - og er nok lidt doven. ;) "Twin Peaks: The Return" er dog det eneste, jeg er blevet blæst fuldstændig bagover af. Jeg kunne dog vældig godt lide "Nocturnal Animals".

    Benway23-12-17 11:56

  • ★★★★★★0

    Jeg har set få - og er nok lidt doven. ;) "Twin Peaks: The Return" er dog det eneste, jeg er blevet blæst fuldstændig bagover af. Jeg kunne dog vældig godt lide "Nocturnal Animals".

    Ha jeg har set så få nye selv, at lavede jeg en top 10 over årets bedste, ville den læst bagfra kunne udgøre det for top 10 over årets værste:-D

    T. Nielsen23-12-17 12:01

  • ★★★★★★0

    Hvor kan man se de danske premieredatoer? 

    Guldager23-12-17 12:21

  • ★★★★★★0

    Hvor kan man se de danske premieredatoer? 

    På IMDb ved jeg det kan stå, i hvert fald på PC versionen.

    T. Nielsen23-12-17 12:33

  • ★★★★★★0

    Jeg mente en liste over danske premieredatoer?

    Guldager23-12-17 12:42

  • ★★★★★★0

    Jeg mente en liste over danske premieredatoer?

    Ja det mente jeg også. De står ofte på IMDb. 

    T. Nielsen23-12-17 12:51

  • ★★★★0

    Nu har jeg valgt ikke at tage serier med og tråden hedder også 'årets bedste film' :) Jeg holder de to ting adskilt, og uanset hvor gode serier er, så vil de for mig aldrig tage gode films pladser og dermed udviske grænserne. 

    Babo23-12-17 12:53

  • ★★★★★★0

    Der er jo dem der påstår at den nye omgang af TP, det er en film og ikke en serie. Hvad med Tv-film i øvrigt? 

    T. Nielsen23-12-17 12:55

  • ★★★★★0

    “Blue Velvet” er også en tv-serie fordi den engang er blevet vist på tv ;)

    Er ”Twin Peaks: The Return” blevet vist i en eller flere biografer klippet sammen til én lang film? I så fald kan den måske få dispensation, men ellers er det en tv-serie og ikke en film. Basta!

    Kruse23-12-17 14:09

  • ★★★0

    Sight & Sound siger det er en film, ergo er det en film. Sådan er det. ;)

    Benway23-12-17 14:37

  • ★★★★★1

    Sight & Sound siger det er en film, ergo er det en film. Sådan er det. ;)

    De burde også skamme sig over den beslutning :)

    Kruse23-12-17 14:40

  • ★★★★★★0

    Ja det mente jeg også. De står ofte på IMDb. 

    Det kan jeg ikke finde? Altså, kan jeg sortere i sete film og efter dansk premieredato?

    Guldager23-12-17 14:55

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen