Forum - Forum-tråd: En film pr. genre

En film pr. genre

  • ★★★0

    Ideen med denne tråd er at du lister en række filmgenrer op og så fremhæver du en film ud fra hver genrer. Den ene film du fremhæver skal være en film som du synes er den bedste repræsentation af genren eller noget af det ypperste inde for hver genrer. Så om du gør det ud fra et filmhistorisk perspektiv eller ud fra den helt egen subjektive holdning er op til dig selv.

    For at gøre det simpelt så lad os sige at du har mødt en person som aldrig har set en film før og du skal nu introducere denne person for én film i hver af de forskellige filmgenrer. Så du skal vise personen de film som du synes er det ypperste inden for genren.

    Eksempel på hvordan det kan stilles op:

    • Action: Die Hard
    • Komedie: Groundhog Day
    • Gyser: Dødens Gab
    • Thriller: Vertigo

    Man tilføjer selvfølgelig alle de genrer man synes er relevante at have med. Så hvis man vil have musicals eller måske tilmed superheltefilm med så tilføjer du bare dem til din egen liste. Det kan selvfølgelig diskuteres om superheltefilm ikke er en undergenre af actionfilmen, men jeg synes det skal være op til den enkelte at bestemme hvor mange forskellige genrer de vil have med i deres liste.

    Man er også mere end velkommen til at skrive et par ord til hver film, så vi andre kan læse hvorfor hver film man fremhæver er den ultimative action- eller gyserfilm. Faktisk tror jeg at tråden ville blive bedre hvis folk skriver lidt til hver film, men det er heller ikke et krav.

    Min liste bliver tilføjet i morgen, da den lige skal skrives færdig først. Håber at folk er friske på at bidrage med deres lister. :)  

    Essal 6-01-17 22:42

  • ★★★★★★0

    Fed ide :-) Jeg er lige på bar, men skal nok skrive noget i morgen, når jeg vågner igen :-) 

    Guldager 6-01-17 22:49

  • ★★★★0

    Det er jo uhyre vanskeligt det med genrer. Hvad er T2 f.eks? Action eller sci-fi? :)

    Babo 6-01-17 22:51

  • ★★★★★0

    Bliver fedt at følge med, men ville nok selv have svært ved at vælge en personlig repræsentant for hver genre.

    Mht. T2 ville jeg muligvis selv udelade sci-fi som genre fra listen, da den ofte er en hybrid af action eller gys (eller endda komedie eller thriller). Det ville nok gøre det en smule nemmere, at fokusere på de andre genrer =)

    David Lund 6-01-17 22:57

  • ★★0

    Det er jo uhyre vanskeligt det med genrer. Hvad er T2 f.eks? Action eller sci-fi? :)

    Som Essai skriver: Det bestemmer du selv.

    BN 6-01-17 22:59

  • ★★★0

    Det er jo uhyre vanskeligt det med genrer. Hvad er T2 f.eks? Action eller sci-fi? :)

    Der vil selvfølgelig være gråzoner. F.eks. i tilfældet med T2 vil jeg sige at det må være op til den enkelte at vurdere om man synes den enten er en actionfilm eller sci-fi film. Selvom T2 helt klart har sci-fi elementer tænker jeg stadig mere på den som en actionfilm. Så hvis jeg absolut skulle placere den i en af de to genrer ville det blive action.

    Det er heller ikke let, men det er også det der potentielt kunne være sjovt/spændende at se hvad folk vælger ud fra hver genrer.

    Men hvis du nu tænker at T2 er en bedre sci-fi film end actionfilm, så skal du selvfølgelig placerer den i sci-fi genren. Det er op til den enkelte at vurdere. Man kan som sagt ikke undgå visse gråzoner når det kommer til genrer, men så må man tage tage stilling til hvilken genre den skal placeres i når man laver sin liste. :)   

    Essal 6-01-17 23:01

  • ★★★★★★0

    Hvis drama er en selvstændig genre, så spænder den så vidt for mig, at jeg tror det ville være umuligt at sige, "dette er det bedste drama". Hvad tænker i andre om dette?

    T. Nielsen 7-01-17 08:05

  • ★★0

    Hvis drama er en selvstændig genre, så spænder den så vidt for mig, at jeg tror det ville være umuligt at sige, "dette er det bedste drama". Hvad tænker i andre om dette?

    For mig er drama IKKE en selvstændig genre, simpelthen fordi der både kan være tale om et hverdagsdrama, et krimidrama, et sci-fi-drama og et historisk drama o.s.v. ... Dermed være ikke sagt, at andre ikke kan opfatte det anderledes. Jeg har blot ikke selv "drama" som en selvstændig genre ... af den her nævnte årsag. ;-) 

    BN 7-01-17 09:12

  • ★★★0

    Action: Mad Max Fury road 

    Komedie: Dum og dummere

    Gyser: The Thing

    Sci/fi: 2001: A space odyssey

    Drama: Cinema Paradiso

    Thriller: No country for old men

    Krigsfilm: Das boot 

    Musical/Opera: Phantom og the Opera 

    Dansk film: Olsen banden i Jylland

    Måske nogle ville være ændret hvis jeg tænkte lidt mere over det, ellers har jeg prøvet at dække så mange forskellige måder at lave/ fortælle en film på, det samme med historie og budskaber hvis nu den fremmede kom fra Vulcan, havde sovet i 100 år eller er lige sprunget ud af junglen. Jeg har desværre svært ved at sige hvorfor jeg har valgt disse til hver enkel film

    MOVIE1000 7-01-17 09:19

  • ★★★★0

    Hvis drama er en selvstændig genre, så spænder den så vidt for mig, at jeg tror det ville være umuligt at sige, "dette er det bedste drama". Hvad tænker i andre om dette?

    Det samme som du :)

    Babo 7-01-17 09:41

  • ★★★★★★0

    For mig er drama IKKE en selvstændig genre, simpelthen fordi der både kan være tale om et hverdagsdrama, et krimidrama, et sci-fi-drama og et historisk drama o.s.v. ... Dermed være ikke sagt, at andre ikke kan opfatte det anderledes. Jeg har blot ikke selv "drama" som en selvstændig genre ... af den her nævnte årsag. ;-) 

    Jeg er rigtigt meget enig i dette. Selv hvis jeg valgte at definere "drama" som film hvor krimi, sci-fic osv skulle være fraværende, mens en mere realistisk hverdag skulle være bærende, stritter det for mig i utallige retninger (det kan være drama om traumer ved overgreb, ulykkelig kærlighed, parforhold osv). Så er action genren et takt nemmere trods alt....

    T. Nielsen 7-01-17 09:44

  • ★★★★0
    • Action: Terminator 2: Judgment Day
    • Komedie: The Big Lebowski 
    • Gyser: The Shining 
    • Thriller: Se7en 
    • Krimi: Chinatown
    • Krigsfilm: The Thin Red Line
    • Musical: All That Jazz
    • Sci-fi: Blade Runner
    • Western: The Assassination of Jesse James....
    • Drama: There Will Be Blood
    • Animation: Grave of the Fireflies
    • Gangsterfilm: The Godfather
    • Superheltefilm: The Dark Knight
    • Adventure: The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
    • Dokumentar: Cobain: Montage of Heck

    Hopper med på legen uden så meget forarbejde, så der tages forbehold for alle de film, jeg måtte have overset. Der er hav af 'undergenrer' som jeg kunne have nævnt, men så vil opgaven have været mere omfattende. Og så har jeg valgt ud fra personlig smag men den er også = filmhistorisk perspektiv :) 

    Babo 7-01-17 12:13

  • ★★★★★★1

    Action: Aliens

    Ikke meget overgår 2 t. 17 m. smadder, rappe replikker og fed lyd. Er den film jeg har set flest gange.

    Komediedrama: Fargo

    Perfekt instrueret med engagerede skuespillere, og en vild historie, hvor især Bill Macy er fremtrædende som den tragikomiske Jerry Lundegaard. Og så er den sjov på den Coenske måde.

    Animation: Toy Story 3

    Den første tegnefilm, der gav mig tårer i øjnene.

    Adventure: LOTR

    Jeg adskiller ikke de tre film, men ser dem som én lang. Detaljen er perfekt udført.

    Gyser: Entity

    Har holdt mig vågen mangen en nat som knægt, og synes stadig den er klam!

    Lige hvad jeg på stående fod har tid til.

    davenport 7-01-17 12:38

  • ★★★0

    Ud fra mine ratings på IMDb. Så behøver jeg heller ikke spekulere på hvad der skal betegnes som genre:

    Action: Aliens (1986)

    Adventure: Aguirre, der Zorn Gottes (1972)

    Biography: Der Untergang (2004)

    Crime: Citizen X (1995 TV Movie)

    Drama: Aguirre, der Zorn Gottes (1972)

    Fantasy: Vampyr (1932)

    History: The Killing Fields (1984)

    Music: La double vie de Veronique (1991)

    Mystery: Janghwa, Hongryeon (2003)

    Romance: Angst essen Seele auf (1974)

    Sport: Million Dollar Baby (2004)

    War: Tuntematon sotilas (1955)

    Animation: Hotaru no haka (1988)

    Comedy: Dom za vesanje (1988)

    Documentary: Shoah (1985 Documentary)

    Familly: Bacheha-Ye aseman (1997)

    Film-Noir: The Night of the Hunter (1955)

    Horror: Vampyr (1932)

    Musical: Dancer in the Dark (2000)

    News: Burma VJ: Reporter i et lukket land (2008 Documentary)

    Sci-Fi: Aliens (1986)

    Thriller: The Andromeda Strain (1971)

    Western: Il buono, il brutto, il cattivo (1966)

    Aranyhajú Nyárszépe 7-01-17 14:27

  • ★★★1

    Edit: Alt teksten står med fed skrift selv om jeg har prøvet at rette det flere gange. Jeg har kopieret teksten fra et tekstdokument og det har åbenbart givet lidt problemer. 

    Action: Die Hard

    ”Die Hard” er en af den sjældne slags film hvor alt hænger så upåklageligt godt sammen, at det er en lige så stor fornøjelse at se filmen for tredivte gang som det var at se den for første gang. Og den er blevet set mange gange. Rigtig mange gange skal jeg lige hilse og sige. Det er noget nær den perfekte opskrift på en actionfilm. Vi har en handlekraftig, karismatisk og tilmeld menneskelig helt i form af Bruce Willis i absolut topform. ”Moonlighting”, eller ”De Heldige Helte” som serien hed på dansk, var rigtig nok Willis første store rolle, men det var hans optræden som den rapkæftede, men alligevel fejlbarlige, New York betjent John McClane der gjorde ham til en verdensstjerne og med god grund, for sjældent er en skuespiller, og personen skuespilleren portrætterer, gået så godt i spænd. Willis er John McClane.

    Men der er også en anden fantastisk præstation i Die Hard, som i den grad ikke må glemmes. Det er selvfølgelig ingen ringere end Alan Rickman som den farlige og snu Hans Gruber. En skam at vi mistede Rickman sidste år, men i det mindste kan vi altid gå tilbage og nyde hans præstationer i fremragende film som f.eks. ”Die Hard”.

    Det fantastiske ved ”Die Hard” er at den har en evne til at appellere til folk, der ellers normalt ikke er til actionfilm. Selv mine forældre kan lide ”Die Hard” for pokker! Hvis du nogensinde har mulighed for at se ”Die Hard” sammen med nogen, som ikke har set filmen før, så skal du gøre det, for det er en fantastisk oplevelse. Det er faktisk din uskrevne pligt som ægte filmnørd at introducere denne film til så mange mennesker som muligt.

    ”Die Hard” er fyldt fra ende til anden med fremragende actionscener. En af favoritterne, og det er svært at vælge for der er mange, er nok scenen hvor McClane skal hoppe ud fra højhuset med en brandslange om livet. Nej vent, det er scenen med ”Shoot the glass”. Eller også er det scenen hvor han sprænger stueetagen i luften med C-4 sprængstof, der bliver smidt ned gennem elevatorskakten. Det kunne faktisk også godt være... ;) I've made my point.

    P.S. Scenen hvor Hans Gruber Narer McClane til at give ham en pistol er en af de bedte ”No don't do it!” scener ever.

    Komedie: Groundhog Day

    Der var rigtig mange film, der kunne have stået her, men i sidste ende faldt valget på ”Groundhog Day” da det ud over at være en af mine absolutte yndlingskomedier, nok også er en af de film jeg har set flest gange. Utroligt at en film der handler om at gennemleve den samme dag om og om igen kan have så stor gensynsværdi. Først og fremmest har filmen et rigtigt godt budskab, som er pakket ind i en varm og original komisk fortælling, som heldigvis aldrig bliver sentimental. Faktisk er en af filmens styrker at den ikke afviger fra vejrmandens Phil, spillet af en yderst veloplagt Bill Murray, utallige selvmordsforsøg. Det lyder underligt at sige dette om en film der handler om at være fanget i et tidsloop, men det giver filmen et meget menneskeligt og troværdigt fundament, som jeg kan sætte pris på. Med andre ord taler filmen ikke ned til sit publikum ”bare” fordi den er en komedie. Andie MacDowell spiller også rigtig fint og det er fornøjelse at se Murrays og MacDowells kemi blomstrer som filmen skrider frem.

    Gyser: Jaws

    Den første blockbuster. Et suverænt cast af skuespillere med bl.a. Roy Scheider, Robert Shaw og Richard Dreyfuss, John Williams uforglemmelige musik og den ene mindeværdige scene efter den anden placerer ”Jaws” højt på min liste over film man skal have set, hvis man kalder sig selv for en filmnørd. Filmen har uden tvivl også gjort indtryk på rigtig mange folk, der måske ikke var helt så glade for at svømme i det åbne hav efter at have set denne film. Derudover vil jeg vædde med at badegæsterne på stranden langsomt ville begive sig op på land hvis John Williams ikoniske tema til ”Jaws” begyndte at spille. Scenen hvor Dreyfuss dykker ned til bådvraget og liget pludselig dukker op skræmte mig også fra vid og sans første gang jeg så filmen. Et af de mest effektive jump scares i filmhistorien.

    Thriller: North by Northwest

    Hitchcock er thrillergenrens mester og i min bog er ”North by Northwest” hans hovedværk. Selvom filmen har en spilletid på 2 timer og 16 minutter virker den aldrig langtrukken. Den er tværtimod utroligt stramt fortalt og underholder fra start til slut. Jeg har ofte se ”North by Northwest” blevet kategoriseret som en actionfilm, hvilket filmen ikke er i min bog. For mig er filmen det man på godt dansk ville kalde en spændingsfilm. Faktisk er den nærmest en komedie/thriller hybrid, da filmen besidder rigtig meget humor og kombinationen af Hitchcocks knastørre humor og bid blandet sammen med en fængslende mysterium om en mand, der bliver forvekslet med en hemmelig agent og nu må flygte med livet på spil, for at finde til bunds i hvad der virkelig foregår er Hitchcock når han er bedst.

    Science-fiction: Star Wars: Episode IV – A New Hope

    Det var virkelig ikke let at snævre science-fiction genren ned til en enkelt film. Jeg overvejede at vælge ”Twelve Monkeys” som måske er min favorit inden for genren, men som kom jeg i tanke at jeg egentlig ikke var særligt begejstret for filmen første gang jeg så den. Til gengæld finder jeg den bedre og bedre for hvert gensyn. I stedet tænkte jeg hvilke film i genren, der gjorde stort indtryk på mig første gang jeg så dem. Det gjorde ”A New Hope” i den grad. Det var den første Star Wars film jeg så og Star Wars virker som om at det altid har været en del af min barndom, så jeg kan faktisk ikke huske hvor gammel jeg var første gang jeg så den. Men skal jeg være helt ærlig så er ”Episode V – The Empire Strikes Back” en bedre film, men da det er en efterfølger ville det ikke give særlig meget mening at starte med Episode V. Det store plot-twist i ”Empire” bliver også kun bedre af at man har set den foregående film. Derfor valgte jeg ”A New Hope”. Filmhistorisk er ”A New Hope” også en enorm vigtig film, så derfor er den første valget i det her tilfælde.

    Superheltefilm: The Incredibles

    Pixars bedste film og den bedste superheltefilm. Brad Bird formår ubesværet at væve familiedramaet og superheltegenren sammen på meget elegant vis.

    Drama: Sideways

    Det var meget svært at finde den ”rette” dramafilm og her valgte jeg så at gå med en af mine personlige favoritter. ”Sideways” er vel egentlig et komediedrama, men i sidste ende synes jeg alligevel at den kan kategoriseres som en dramafilm, da den handler om mennesker der prøver at få deres eget liv til at give mening og hænge sammen. Giamatti spiller fantastisk som den lettere ængstelige og pessimistiske Miles der tager på tur med sin kammerat Jack. Jack skal giftes og det vil Miles fejre med en tur til Californien, hvor de skal smage de forskellige vine der brygges i Californien. Det går ikke som planlagt da Jack har sine egne planer og det kommer der mange underholdende øjeblikke ud af. Men selvom filmen da helt bestemt er meget sjov til tider, er den heller ikke bange for at vise Miles til tider meget selvdestruktive natur. Som f.eks. scenen hvor Miles i påvirket tilstand ringer til sin ekskone eller slutningen på filmen, der efterlader tilskueren med en usikker følelse af om det lykkedes Miles at finde sammen med den eneste ene og dermed få lykke i livet. Men min absolutte yndlingsscene i filmen er scenen hvor Maya, spillet af Virginia Madsen, forklarer til Miles hvorfor hun så godt kan lide vin. Den nævnte scene fungerer så godt på flere niveauer, men først og fremmest er jeg vild med den for det er det øjeblik hvor det går op for Miles at han faktisk har følelser for Maya. Alt det bliver fortalt uden en eneste replik fra Miles. Det hele bliver fortalt gennem Miles øjne og ansigtsmimik. Vi som tilskuerer kan langsomt se hvordan Miles falder for Maya i den ene scene. Scener som disse gør at ”Sideways” for mig også er en sublim dramafilm udover at være ekstrem sjov til tider.

    Her er scenen mellem Maya og Miles:

    youtu.be/X8P3kF2DHj4

    P.S. Forresten kan jeg ikke fordrage vin og alligevel synes jeg at ”Sideways” er fantastisk. ;)

    Essal 7-01-17 15:02

  • ★★★★1

    Musical: Yankee Doodle Dandy (1942)

    Dokumentar: Grizzly Man (2005)

    Drama: 12 Angry Men (1957)

    Komedie: The Big Lebowski (1998)

    Action: The Matrix (1999)

    Crime: Goodfellas (1990)

    Thriller: Jaws (1975)

    War: The Pianist (2002)

    Mystery: Unbreakable (2000)

    History: Barry Lyndon (1975)

    Romance: Titanic (1997)

    Adventure: Master and Commander: The Far Side of the World (2003)

    Sci-Fi: Seconds (1966)

    Biography: American Splendor (2003)

    Film-Noir: The Third Man (1949)

    Horror: Freaks (1932)

    Sport: Die große Ekstase des Bildschnitzers Steiner (1974)

    Fantasy: Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (1980)

    chandler75 7-01-17 15:01

  • ★★1

    Science-fiction: 2001: A Space Odyssey (Stanley Kubrick, 1968)

    Eksistentialistisk drama: The Tree of Life (Terrence Malick, 2011)

    Fantasy: The Lord of the Rings - Extended Editions (Peter Jackson, 2001-2004) ... for mig er det én lang film med FOTR som begyndelsen. TTT som midterstykket og ROTK som slutningen.

    Superheltefilm: The Dark Knight-trilogien (Christopher Nolan, 2005, 2008 og 2012)

    Actionfilm: Bourne-trilogien (Doug Liman, 2002 - Paul Greengrass, 2004 og 2007)

    Krimi-drama: Heat (Michael Mann, 1995)

    Gangsterdrama: Once Upon a Time in America (Sergio Leone, 1984)

    Thriller: North by Northwest (Alfred Hitchcock, 1959)

    Krigsfilm: Saving Private Ryan (Steven Spielberg, 1998)

    Komedie: The Awful truth (Leo McCarey, 1937)

    Western: Dances With Wolves (Kevin Costner, 1990)

    Periodedrama: A Room with a View (James Ivory, 1985)

    Romance: Indiscreet (Stanley Donen, 1958)

    Overnaturligt drama: The Dead Zone (David Cronenberg, 1983)

    Gyser: Psycho (Alfred Hitchcock, 1960)

    Animationsfilm: Toy Story (John Lasseter, 1995) 

    Musical: Singin' in the Rain (Stanley Donen, 1952)

    Ungdomsfilm: The Breakfast Club (John Hughes, 1985)

    Kappe og kårde / swashbuckler-film: The Three Musketeers & The Four Musketeers (Richard Lester, 1973-1974)

    BN 7-01-17 23:06

  • ★★★★★★0

    Action: The Bourne Identity
    Animation: The Dark Knight Returns
    Komedie: The Big Lebowski
    Ungdomsfilm: Fucking Åmål
    Drama: La vie d'Adèle
    Fantasy: The Empire Strikes Back
    Noir: Double Indemnity
    Horror: Alien
    Sci-Fi: Blade Runner
    Sport: Rocky
    Kærlighed: Before-trilogien
    Thriller: Rear Window
    Western: Once Upon a Time in the West
    Superhelt: Iron Man

    Lidt ord på listen...

    Der er nok ikke så mange overraskelser, da jeg unægteligt er et barn af 70'erne og 80'erne, og det er mange af de film fra den periode, der gjorde at jeg blev filmnørd.

    Jeg er også ret stor tegneserielæser og det gør at The Dark Knight Returns og Iron Man havnede på listen, da jeg sætter rigtig stor pris på, at man forsøger at være tro mod forlægget. Det er selvfølgelig ikke altid muligt, men rammer man ånden, kan det også være helt fint.

    Jeg har desværre ikke set så meget noir, som jeg gerne ville, men det kan jeg heldigvis gøre noget ved og er generelt ikke den store sportsfan, så det bliver nok begrænset hvor meget jeg gør ud af den del.

    Jeg har til gengæld ingen musical, da jeg ikke er fan af genren og har set så få, at det ville være uretfærdigt at dømme ud fra dem.

    Zero Cool 7-01-17 23:28

  • ★★★★★★0
    • Action: Aliens 
    • Adventure: Hero
    • Animation: Grave of the Fireflies
    • Biography: The Elephant Man
    • Comedy: The Big Lebowski
    • Crime: The Godfather
    • Documentary: Waltz With Bashir
    • Drama: The Tree of Life
    • Family: The Princess Bride
    • Fantasy: Pan's Labyrinth
    • Film-Noir: Sunset Boulevard
    • History: The New World
    • Horror: Antichrist
    • Music: Crossroads
    • Musical: Dancer in the Dark
    • Mystery: Spirited Away
    • News: Burma VJ
    • Romance: Brooklyn
    • Sci-Fi: Blade Runner
    • Sport: Raging Bull
    • Thriller: Psycho
    • War: City of Life and Death
    • Western: Once Upon A Time in the West

    Og så et par undergenrer:

    • Court Room: Judgment at Nuremberg
    • Epic: Gone With the Wind
    • High School: The Breakfast Club
    • Kung Fu: Shaolin Mantis
    • Mockumentary: What We Do In the Shadows
    • Stumfilm: Blancanieves

    Jeg kunne godt have skrevet en film i flere genre, men det har jeg ikke gjort :)

    Guldager 8-01-17 00:56

  • 0

    Jeg ville uden problemer kunne udskifte hver titel herunder, med en anden. Der er simpelthen for mange film at vælge mellem, men her er et bud.

    Action/adventure: The General (1926)

    Animation: Pinocchio (1940)

    Comedy: Dr. Strangelove (1964)

    Con film: Paper Moon (1973)

    Crime: Taxi Driver (1974)

    Drama: Tokyo Story (1953)

    Doc: The Act of Killing (2012)

    Epic: The Human Condition (1959)

    Family: Babe (1995)

    Fantasy: Let the right one in (2008)

    Film noir: Ace in the hole (1950) 

    History: Lawrence of Arabia (1962)

    Kung fu: Legend of the Drunken Master (1994)

    Mystery: Vertigo (1958)

    Neo noir: Blue Velvet (1986) 

    Sci-Fi: Blade Runner (1982)

    Horror: Don't Look Now (1973)

    Romance: Harold and Maude (1971)

    Samurai: Seven Samurai (1954)

    Sport: Raging Bull (1980)

    Spy: Army of Shadows (1969)

    Thriller: The Silence of the Lambs (1991)

    War: The Battle of Algiers (1966)

    Western: The Wild Bunch (1969)

    Wuxia: Dragon Gate Inn  (1967)

    Sluppermand11-01-17 18:32

  • ★★★★★★0

    Slap kraftig af, det er gode nogle film på den liste, Sluppermand! The Human Condition er helt fantastisk.

    Guldager12-01-17 14:47

  • ★★0

    Så prøver jeg sgu også...:)

    Animation: The Incredibles

    Action: The Bourne Identity

    Western: The Good, The Bad and The ugly

    Thriller: Vertigo

    Romance: Casablanca

    Adventure: The fellowship of the ring

    Crime: Heat

    Superhero: Batman Begins

    Noir: The Third Man

    Comedy: Groundhog day

    Gangsta: Godfather

    Scifi: Star Wars: A new hope

    Horror: The Shinning

    War: Saving Private Ryan

    Drama: Pulp Fiction

    Biography: Goodfellas

    Dansk: Blikende lygter

    MadMartigan13-01-17 15:52

  • 0

    Slap kraftig af, det er gode nogle film på den liste, Sluppermand! The Human Condition er helt fantastisk.

    Thx. Efter at have elsket Kurosawas film i lang tid, fik en god ven overtalt mig til at dyrke nogle flere japanske instruktører. Ozu og Mizoguchi er også fremragende, men Kobayashi er jo en titan. Jeg har en barnlig forkærlighed for samurai film, så jeg elsker naturligvis hans Harakiri, men The Human Condition er jo fucking episk (hér er dette ord virkelig rammende). Uden tvivl den bedste filmtrilogi, jeg nogensinde har set. Jeg kan virkelig anbefale at købe Arrows blu ray udgivelse. Det er "the shit".

    Sluppermand20-01-17 22:36

  • ★★★★★★0

    Jeg har Criterions udgivelse - den er rigelig til mig :)

    Har set alle Kurosawas film, og han er jo generelt god. Jeg foretrækker dog Mizoguchi fremfor Kurosawa.

    Har kun set Tokyo Story af Ozu, og den var jeg ikke vild med, men skal have givet ham en ny chance.

    Af Kobayashi kan jeg også anbefale Samurai Rebellion og Kwaidan - som ikke er en samurai, men en spøgelsesfortælling. 

    For at blive i det japanske, så kan jeg også anbefale boksen med Sadao Yamanaka, hvor især Humanity and Paper Ballons er værd at se. Link til Amazon

    Af andre ældre japanske film vil jeg også anbefale disse afsindigt fede film:

    • Woman in the Dunes af Hiroshi Teshigahara
    • Children of Hiroshima af Kaneto Shindo
    • The Burmese Harp af Kon Ichikawa
    • House af Nobuhiko Obayashi - men den er ret speciel - faktisk direkte vanvittig :)
    • Blind Beast og Red Angel af Yasuzo Masumura

    Guldager20-01-17 23:46

  • 0

    Har set alle Kurosawas film, og han er jo generelt god. Jeg foretrækker dog Mizoguchi fremfor Kurosawa.

    Dér har jeg det så omvendt, men har kun set et par af Mizoguchis film. Tror kun jeg har set 47 Ronin og Ugetsu. Det er så absolut gode film, men foretrækker klart Kurosawas klippestil og hans ikoniske blocking.

    Har kun set Tokyo Story af Ozu, og den var jeg ikke vild med, men skal have givet ham en ny chance.

    Jeg synes du skal checke Good Morning ud. Den er virkelig sjov og hyggelig. Førsteklasses pruttehumor :-)

    Af Kobayashi kan jeg også anbefale Samurai Rebellion og Kwaidan - som ikke er en samurai, men en spøgelsesfortælling. 

    Det lyder godt. Kan dog ikke finde dem på blu-ray i Europa. Jeg bruger Ps4, så kan ikke afspille Criterion :-(  Men tak for forslagene. De er nu alle på listen. House har jeg set engang i en brandert og fik voldsomme mareridt efterfølgende. Og jeg troede Miike var crazy.

    Sluppermand21-01-17 13:49

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen