Anders Matthesen filmatiserer "Ternet Ninja"

Anders Matthesen står – sammen med flere af nøglefolkene fra biografsuccesen "Terkel i knibe" – i spidsen for den animerede filmudgave af sin børnebogs-bestseller "Ternet Ninja", som sidste efterår blev hans forfatterdebut og solgte over 20.000 eksemplarer.

Matthesen har både skrevet manuskriptet, instruerer – sammen med Thorbjørn Christoffersen (som også co-instruerede "Terkel i knibe") – lægger stemmer til en del af karaktererne i filmen og kommer til at sætte sit præg på sange og filmens musiske udtryk.

Realiseringen af "Ternet Ninja" som stor anlagt animationsfilm er kulminationen på en gammel drøm for Anders Matthesen. Han udtaler i en pressemeddelelse:

"Historien er opstået ved, at jeg for små ti år siden fik lidt aggressioner fra hjertet via en hjemmetegnet ninja, som af uvisse årsager var ternet. Tegningerne lagde jeg op på min hjemmeside og på Facebook, og folk reagerede mægtigt positivt på den lille vrede figur, der kunne skjule sig i alle ternede overflader. Jeg havde længe haft lyst til at lave en ny animationsfilm efter 'Terkel i Knibe', og pludselig virkede det oplagt at give mere liv til den ternede ninja."

Gensyn med populære figurer fra "Terkel i Knibe"

Folk, der i sin tid har set og nydt "Terkel i Knibe", vil få et glædeligt gensyn med flere af de gamle karakterer. Onkel Stewart spiller en væsentlig rolle i filmen, og så er der korte gæsteoptrædener af blandt andre Terkel og Arne Nougatgren.

"Ternet Ninja" omhandler Aske, der går i 7. klasse. En dag vender Askes onkel Stewart hjem fra Thailand med en ternet ninjadukke i fødselsdagsgave til Aske. Det viser sig dog ikke at være nogen almindelig dukke... Den er blevet til ved en fejl på en børneslavefabrik i Thailand og er den eneste af sin slags i verden... og, nå ja, så viser den sig at være levende, dødsensfarlig og besat af tanken om retfærdighed og blodhævn!

Filmen  får biografpremiere 25. december 2018.

Kommentarer

Anders Matthesen filmatiserer "Ternet Ninja"

    Log ind for at deltage i diskussionen