Anders Matthesen skal spille Tommy Seebach i ny film om den danske musiker: "Under stjernerne på himlen"

Oven på storsællerterne "Bamse" og "Så længe jeg lever" får endnu en ikonisk dansk sanger sin historie fortalt på film.

SF Studios har i dag annonceret i en pressemeddelelse, at spillefilmen "Under stjernerne på himlen" om sangeren Tommy Seebach (1949-2003) er på trapperne.

Filmen stiller skarpt på en af dansk popkulturs største stjerner, Tommy Seebach, der i 1979 ved et skæbnetræf fik mulighed for at deltage ved Dansk Melodi Grand Prix med det store hit "Disco Tango". Men det er samtidig en familiehistorie – et drama om en far, der kom så langt ud i sit misbrug, at han måtte flytte fra sin kone og børn, før han endelig forstod og fik vist dem, hvad de betød.

Anders Matthesen udtaler: "'Under stjernerne på himlen' er en både barsk og rørende historie om en mand, der indædt kæmper for at forblive på toppen og samtidigt opretholde et familieliv. En presset mand, der ender med at miste sig selv i forsøget på at indfri både egne og andres forventninger."

Se også: Moovy TV: Bag om "Kandis for livet" med Johnny Hansen og Jesper Dalgaard

"Under stjernerne på himlen" instrueres af den garvede tv-instruktør Kasper Gaardsøe ("The Rain", "Lykke"), som i pressemeddelelsen fastslår:

"Tommy Seebachs konstante higen efter anerkendelse og hans store kærlighed til familien nærmest spændte ben for hinanden. Vi møder Tommy, både når han er mest inspireret og energisk, og når han er i sit livs nedtur.

"Opgaven med at portrættere en ikonisk og elsket karakter som Tommy kræver stort mod! En karakter, der både indeholder stor smerte og angst blandet med musikalitet og kærlighed til familien. En folkelig entertainer, der i virkeligheden er genert og bare helst gerne vil gemme sig i musikken. Med Anders Matthesen fandt jeg Tommy Seebachs ganske særlige energi og følsomhed. Anders' helt unikke timing og hans musikalitet kombineret med hans store empatiske indføling med Tommy-karakteren gør ham til den helt rigtige til rollen."

Pressemeddelelsen understreger i øvrigt, at projektet har Seebach-familiens fulde opbakning – herunder Tommys ligeledes succesfulde søn, Rasmus Seebach.

Det forventes, at "Under stjernerne på himlen" daler ned i de danske biografer engang i februar 2025.

Kommentarer

Anders Matthesen skal spille Tommy Seebach i ny film om den danske musiker: "Under stjernerne på himlen"

  • ★★0

    Meh, jeg mødte Tommy Seebach på en festival i midt 90'erne backstage. Der var ingen vagter i teltet, så gik forsigtigt hen til ham hvor jeg fik stillet ham nogle spørgsmål og fik hans autograf. Det var lige efter koncerten. Han virkede super flink og imødekommende. Nåede at opleve ham live to gange inden hans bortgang....

    Ryder66617-11-23 17:21

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen