CPH:DOX afslører musikprogrammet

Musikfestivalen disker i år op med bl.a. et kurateret program af bandet The xx og dokumentarfilm om rappere og folk-sangerinder.

Den danske dokumentarfilmfestival CPH:DOX starter 15. marts og løber ti dage frem, men allerede nu kan man få et lille kig på, hvad der venter af godter. Musikprogrammet til årets omgang er nemlig blevet frigivet, hvilket fejres med premieren på musikdokumentaren "Grace Jones: Bloodlight and Bami" i aften i Empire Bio.

Selve musikfestivalen byder i år på et særligt kurateret program af det anmelderroste band The xx, et #Metoo-event med den svenske popstjerne Jenny Wilson og koncerter med folk som Laurel Halo og Lolina samt selvfølgelig dokumentarfilm – denne gang om kunstnere som rapperen Silvana Imam, folk-sangerinden Shirley Collins og postpunk-gruppen The Minds of 99, hvoraf de to førstnævnte ligeledes vil være til stede på scenen efter filmvisningerne.

Den 23. marts indbydes til gratis koncert på Natbar med Iris Gold, som er et dansk-engelsk-jamaicansk raptalent på vej frem, og dagen efter er der Final Party, da der efter visningen af en hemmelig film er efterfest på Bremen Teater med besøg og dj-set af Hot Chip.

I 2018 er det CPH:DOXs 15. festival, og året skriver sig også ind i historiebøgerne ved at præsentere et musikprogram, der indeholder flere kvindelige kunstnere end nogensinde før på festivalen. Det lyder, at man "ikke målrettet er gået efter kønskvotering, men det er simpelthen fordi film- og koncertudbuddet af talentfulde kvinder sjældent har været større."

Der er selvfølgelig meget mere på plakaten med et væld af interessante film, koncerter, fester og events. Resten af musikprogrammet kan ses på cphdox.dk, hvor billetter allerede kan købes til festivalens koncerter. Det fulde program til resten af dokumentarfilmfestivalen bliver offentliggjort 16. februar, ligeledes på det officielle website.

Kommentarer

CPH:DOX afslører musikprogrammet

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen