Claes Bang er nomineret til European Film Award for "The Square"

Den danske skuespiller er nomineret til den prestigefulde filmpris for sin rolle i Guldpalmevinderen "The Square".

Claes Bang høstede store roser ved årets Cannes Film Festival for sin præstation i "The Square", hvor han spiller den pressede museumsleder Christian. Filmen endte med at vinde hovedprisen, Guldpalmen. Nu er Claes Bang blevet nomineret til en European Film Award for Bedste mandlige hovedrolle, og her er han i fornemt selskab med Colin Farell ("The Killing of a Sacred Deer"), Josef Hader ("Stefan Zweig"), Jean-Louis Trintignant ("Happy End") og Nahuel Pérez Biscayart ("BPM").

"The Square" er desuden nomineret til fire priser ved European Film Awards for Bedste film, Bedste komedie, Bedste manuskript og Bedste instruktion. Det Europæiske Film Akademi uddeler European Film Award-priserne ved en stor gallaceremoni i Berlin 9. december.

50-årige Claes Bang er uddannet fra Statens Teaterskole i 1996 og fik sit store gennembrud i tv-serien "Anna Pihl" og har blandt andet haft roller i "Borgen" og "Broen". Han har desuden medvirket i flere danske film, blandt andet "Nynne", "Blå mænd" og "Lærkevej" og har i særdeleshed været aktiv i en lang række teaterstykker.

De seneste år har Claes Bang haft succes internationalt især i tyske og svenske film- og tv-produktioner, og efter at have markeret sig på verdensplan med rollen i "The Square" er der bud efter den danske skuespiller, der har flere internationale filmprojekter i kalenderen.

Om "The Square"

I "The Square" er Christian en succesfuld kunstnerisk chef på et moderne kunstmuseum. Han er i centrum af den kreative elite og tager sit job meget alvorligt. I dagene før åbningen af den prestigefyldte udstilling "The Square" bliver Christian udsat for et tricktyveri på åben gade. En oplevelse, han ikke kan slippe, og sammen med sin assistent, Michael (Christopher Læssø), indleder han en jagt på tyven.

Samtidig kræver journalisten Anne (Elisabeth Moss) svar på kunstens store spørgsmål, og oveni skal Christian stå på mål for den virale kampagne, som museets PR-bureau har skabt, og som bringer museet og dets kunstneriske leder i dyb krise.

"The Square" er skrevet og instrueret af Ruben Östlund ("Force Majeure") og får dansk premiere 23. november.

Kommentarer

Claes Bang er nomineret til European Film Award for "The Square"

    Log ind for at deltage i diskussionen