Dansk poker-drama med Dejan Cukic flopper fælt

"Fantasten" havde tilsyneladende ikke de rigtige kort på hånden...

Produceren på det danske gambler-drama "Fantasten", Maja Dyekjær, fortæller ifølge Ekstra Bladet, at filmen efter hendes mening havde potentialet til at sælge 100.000 billetter.

Det er det dog langt fra blevet til, at her fire uger efter premieren tages filmen af plakaterne i de 45 biografer, den blev vist i, efter blot at have solgt 6.028 billetter.

I filmen spiller Dejan Cukic den charmerende og succesrige bilsælger Claus, som om natten udvikler sig til en uforbederlig fantast og gambler i byens spillebuler. En dag får han rodet familien ind i sin spillegæld, og pludselig får hans 19-årige søn en gruppe kriminelle voldsmænd på nakken. Claus er løbet tør for held og må nu sætte livet på spil for at redde sin søn fra et helvede, han selv har startet.

Ikke noget stort marketing-budget

Maja Dyekjær siger: "Det er selvfølgelig enormt skuffende, at vi ikke har solgt flere billetter, end vi har, men det er et vilkår i filmbranchen i dag. Her klarer mainstream-filmene sig bedst, og 'Fantasten' er jo en lidt atypisk film. Til sådan en film bliver der ikke sat mange penge af til lancering, og det har betydet, at publikum har haft sværere ved at opdage filmen," siger hun til Ekstra Bladet.

"Fantasten" har kostet 6,9 mio. at lave, og Maja Dyekjær håber, at pengene kan blive tjent hjem, når den udkommer til hjemmebiografen og på streaming-tjenester.

På Moovy gav anmelder Nadia Regitze Parbo filmen 4 stjerner og skrev: "'Fantasten' ville på mange måder have været bedre som novellefilm. Det er næsten umuligt at være i selskab med den drænende Claus i længere tid, og det er netop denne dybdegående og fine beskrivelse af ham, der også er filmens største svaghed."

Kommentarer

Dansk poker-drama med Dejan Cukic flopper fælt

 • ★★★0

  Eneste jeg rigtig husker om den var at Jesper Binzer reklamerede meget for det nummer han vidst havde skrevet til filmen, that is all.

  Elwood 6-12-17 18:28

 • 0

  Trist at høre, men har godt nok næsten heller ikke hørt nogen form for omtale af filmen eller selv set den. Har haft fornøjelsen af at deltage i et par workshops med filmens instruktør, Christian Dyekjær. Dejlig sympatisk fyr ellers! :)

  Mikkel Abel 6-12-17 18:43

 • ★★0

  100.000 billetter er virkeligt naivt, set i dansk sammenhængt - sorry to say. 

  Dolphinfriendly 6-12-17 18:46

 • 0

  Det er da over en måned siden den havde premiere.

  Michael Andersen 6-12-17 20:57

 • ★★0

  Det er da over en måned siden den havde premiere.

  Tak, rettet :)

  Rasmus Drews 6-12-17 21:00

 • 0

  100.000 billetter er virkeligt naivt, set i dansk sammenhængt - sorry to say. 

  Ja, min første tanke var også, at det lød af utroligt mange.

  HonoDelLoce 6-12-17 21:23

Log ind for at deltage i diskussionen