"En flænge i himlen"-instruktør skal filmatisere Stephen Kings "Talismanen"

2017 har om noget været året, hvor Stephen King-adaptationer har fået en renæssance, og tendensen ser ud til at fortsætte i de kommende år.

Den selverklærede Stephen King-kæmpefan Josh Boone har påtaget sig endnu et King-projekt. Instruktøren bag den kommende "X-Men"-film "The New Mutants" og teenage-hittet "En flænge i himlen" er blevet hyret af Steven Spielbergs Amblin Entertainment til at filmatisere Peter Straub og Stephen Kings fantasy-roman "Talismanen". 

Filmskaberen er i første omgang sat til at skrive filmens manuskript, men der er en mulighed for, at han selv sætter sig i instruktørstolen på projektet. Steven Spielberg har selv tidligere været tilknyttet som instruktør, men det er hans faste producerpartner Frank Marshall ("Jurassic Park"), der har genoplivet projektet, efter King-adaptationer er inde i en ny renæssance – særligt her i år 2017.

"Talismanen" følger den 12-årige Jack Sawyer, der i en parallel dimension er på jagt efter en mystisk talisman, der kan redde hans dødeligt syge mor. Bogen, som King har skrevet i samarbejde med horror-forfatteren Peter Straub, udkom tilbage i 1984, og Hollywood har stort set lige siden forsøgt at filmatisere romanen. 

Instruktør med særlig interesse i King

Josh Boone er ikke ubekendt med at adaptere Stephen Kings forfatterskab, da han tidligere har været tilknyttet som manusforfatter og instruktør på en ny version af Kings "Opgøret", som dog foreløbigt er lagt på is. Dette har dog ikke stoppet Boone i hans ambition om at filmatisere sin yndlingsforfatter, da han også er tilknyttet bog-til-film-projektet "Revival", som er i den udviklende fase. Ikke nok med det har Boone i en årrække haft interesse i Kings "Boo'ya Moon: Liseys historie".

Boone har for nyligt afsluttet optagelserne på den kommende superheltefilm "The New Mutants", som har unge spændende skuespillere i de bærende roller i form af Maisie Williams ("Game of Thrones"), Anya Taylor-Joy ("Split") og Charlie Heaton ("Stranger Things"). Filmen har premiere i de danske biografer 12. april næste år.       

Kommentarer

"En flænge i himlen"-instruktør skal filmatisere Stephen Kings "Talismanen"

    Log ind for at deltage i diskussionen