Er Marvel-universet klar til bøsser og lesbiske?

For otte år siden blev Marvels filmunivers lanceret, og med den seneste film, "Captain America: Civil War", er vi nået op på 13 film. På trods af alle de forskelligartede karakterer, superhelte, superskurke og sidekicks er der dog én ting, der har været mærkbart fraværende: en LGBT-karakter.

LGBT er den samlede engelske betegnelse for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner. Hvis man skal tro instruktørerne Joe og Anthony Russo, der står bag "Captain America: Civil War" og den kommende "Avengers: Infinity War", vil en af disse grupper dog sandsynligvis snart finde vej til en Marvel-film.

"Jeg tror, chancerne er gode. Som historiefortællere, der laver film med masseappel, påhviler der os et ansvar at lave film med så stor grad af diversitet som muligt. Det er trist, at Hollywood halter så markant bagefter andre brancher, dels fordi man skulle tro, at det ville være en progressiv branche, og dels fordi det er en så synlig branche."

En af grundene til, at man endnu ikke har set en LGBT-karakter i nogen af Marvel-filmene, skal nok findes i, at Hollywood-bosserne er bange for, at det vil kunne skade indtjeningen – ikke mindst på markeder som Kina og Rusland. Joe Russo mener dog, at fordi Marvel-filmuniverset har været så succesfuldt, giver det dem mulighed for at tage denne form for risici og foretage mere modige valg.

Udenfor Marvel-filmene har Carrie Ann Moss' Marvel-karakter Jeri Hogarth spillet lesbisk i Netflix-serien "Jessica Jones".

Kommentarer

Er Marvel-universet klar til bøsser og lesbiske?

  • ★★★★★★0

    Ikke så underligt, er de mest fremtrædende homoseksuelle Marvel-figurer fra X-Men-universet, så de kommer nok til at grave lidt dybt, med mindre de ændrer lidt på etablerede figurer eller introducerer helt nye, som ikke stammer fra tegneserierne.

    Northstar er nok den mest fremtrædende, jeg kan komme på, men hans historie hører vist mest til X-Men-universet.

    Zero Cool 5-05-16 20:40

  • ★★★★★0

    Jeg synes godt nok, det lesbiske plot i Jessica Jones var dårlig eksekveret. Håber det lykkes bedre på film, hvis det er noget, de må ha med. 

    Lars! 5-05-16 20:58

  • ★★★★★0

    Bruno, mon ikke de bare tager en af de "mindre" og gør ham/hende homoseksuel. Falcon, måske. Eller Scarlet Witch. (Jeg har ikke set CA:CW, så ved ikke om det strider mod den) Det bliver nok ikke Spider-Man. 

    Lars! 5-05-16 21:02

  • ★★★★★★0

    Jeg tvivler stærkt på Scarlet Witch, i tegneserierne var hun og Vision et par i årevis.

    Zero Cool 5-05-16 22:42

  • ★★★★★0

    Efter den forcerede Natasha/Bruce Banner-romantik, så er alt vel muligt. 

    Lars! 5-05-16 22:55

  • ★★★★★★0

    Måske, men jeg tvivler på, at der ikke er en bagtanke med valget af Scarlet Witch, i samme film som Vision introduceres. Hvis de ikke ville bruge romancen fra tegneserien, kunne de jo sagtens have valgt et hvilket som helst andet sæt superhelte - det er jo ikke fordi, at Marvel ligefrem har mangel på den front.

    Zero Cool 5-05-16 23:16

  • ★★★0

    Heldigvis er Marvel jo kendt for at tage alle de modige valg med deres film - eller noget...

    gi-jones 6-05-16 08:19

  • ★★★★0

    Jeg er klar på, at alle superheltekvinder bliver lesbiske! Mht. mændene, så kunne man tage Richard Gere ind som en ældre superhelt.

    Bruce 9-05-16 14:41

  • ★★★★★0

    Jeg er klar på, at alle superheltekvinder bliver lesbiske! 

    SuperLebbe og RegnbueManden til undsætning! 

    Lars! 9-05-16 15:13

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen