Legendary lander rettighederne til den klassiske sci-fi-roman "Dune"

Legendary Entertainment har erhvervet sig rettighederne til Frank Herberts ikoniske sci-fi-roman "Dune" til både at kunne lave den som tv-serie og film.

Romanen blev lavet til film i 1984 instrueret af David Lynch med Kyle MacLachlan i hovedrollen. Filmen blev på det tidspunkt et stort flop – den fik både dårlige anmeldelser og tjente ikke tilstrækkeligt økonomisk, men den har sidenhen opnået en vis kultstatus.

"Dune" foregår i en fjern fremtid og fortæller historien om Paul Atreides, hvis familie accepterer kontrol over ørkenplaneten Arrakis. Som den eneste producent af en meget værdifuld ressource bliver styringen af Arrakis stærkt anfægtede blandt de adelige familier. Efter Paul og hans familie bliver forrådt, udforsker historien temaer som politik, religion og menneskets forhold til naturen, da Paul gør oprør for at genoprette sin families kontrol over Arrakis.

Den vanvittige roman har altid haft ry for at være svær at lave om til film – især før indførslen af i de i dag allestedsnærværende og avancerede CGI-effekter.

I 1973 arbejdede den chilenske instruktør Alejandro Jodorowsky ("Holy Mountain") på en filmudgave, der have et ufatteligt hold af skuespillere bestående af Salvador Dali, Orson Welles og Mick Jagger, men han lykkedes ikke med at få finansiering til filmen.

Kommentarer

Legendary lander rettighederne til den klassiske sci-fi-roman "Dune"

  • ★★★★★★0

    Jeg gad virkelig godt se Jodorowskys udgave, om ikke andet, burde en eller anden lave en animeret udgave af den.

    Zero Cool22-11-16 20:38

  • 0

    Jeg er ret glad for "Holy Mountain" og dokumentaren er en af de bedste jobansøgninger, der er lavet til en film.

    Jeg kan bare ikke forestille mig, at normalt dødelige ville kunne overleve 9 timer i selskab med Jodorowsky mildest talt abstrakte og symbolfyldte filmsprog.

    Laudable22-11-16 21:05

  • 0

    Yes, yes og yes! 

    Tør ikke have for høje forhåbninger til dette - men er der en bogserie der bør laves over 3 film er det DUNE.

    Dominar Rygel XVI22-11-16 22:07

  • ★★★★★0

    Ja tak, jeg ser gerne nogen prøve kræfter med den her. Det har i hvert fald potentiale. 

    Lars!22-11-16 23:23

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen