Marvels kommende "Blade"-film bliver R-rated og blodig

Marvel Studios’ nye "Blade"-film bliver den første MCU-film med den høje aldersgrænse, som selvsagt gør det muligt at lave en mere blodig og barsk film.

Det er snart fem år siden, at Marvel Studios annoncerede, at en ny "Blade"-film er på vej, og at Oscar-vinderen Mahershala Ali ("Green Book", "Moonlight") spiller den hårdtslående vampyrjæger, som Wesley Snipes spillede i tre film lige omkring årtusindskiftet.

Først halvandet år senere hyrede Marvel en manuskriptforfatter til projektet, som siden da er blevet dræbt og genoplivet oftere end en aldrende vampyr.

I oktober sidste år skred instruktøren Bassam Tariq blot få uger før den planlagte optagestart, mens en nylig og sensationel Variety-rapport fastslog, at hele fem forskellige manuskriptforfattere forgæves forsøgte at lave en funktionel drejebog til filmen, før man til slut hyrede "Logan"-forfatteren Michael Green, som nu samarbejder med instruktøren Yann Demange ("Lovecraft Country"). Ali var efter sigende tæt på at droppe ud af filmen pga. dens besværlige fødsel.

Den nye "Blade"-films oprindelige annoncerede premieredato var i øvrigt den 2. november 2023 – altså, for seks dage siden(!).

Læs også: Marvel fyrer både forfatterne og instruktører bag ny "Daredevil"-serie

Men nu kan vi omsider bringe lidt positivt nyt til "Blade"-fans: I et interview med Deadline afslører instruktøren Yann Demange, at den nye "Blade" bliver R-rated.

Hvad betyder det helt konkret? Jo, aldersgrænsen betyder, at børn og unge under 17 år ikke må se filmen i biografen uden en ældre ledsager. Og det betyder naturligvis også, at ens publikum potentielt bliver meget mindre, og at indtægten derfor også rammes.

Derfor har Marvel Studios aldrig udgivet en R-rated MCU-film i franchisens 15-årige historie, siden "Iron Man" udkom i 2008. Men fans har ventet spændt på nyt om "Blade"-filmens rating, for hvis filmen i stedet havde fået aldersgrænsen PG-13, så skulle den være praktisk talt drænet for fyord og blod. Og vi taler vel at mærke om en actionfyldt film om brutale væsner, der drikker blod, og alle de gamle "Blade"-film var naturligvis R-ratede.

"De lader mig gøre filmen R-rated, hvilket er virkelig vigtigt," siger Demange i Deadline-interviewet. "Vi kommer til at have det så sjovt, for Mahershala er en virkelig dybsindig skuespiller, og jeg glæder mig til at vise den nådesløshed og barskhed, han har i sig, og som lader ham leve på en særlig måde. Jeg elsker ham for de kvaliteter. Han har værdighed og integritet, men også en vildskab, som han normalt holder under overfladen. Jeg vil have ham til at slippe den fri på det store lærred."

"Blade" udkommer efter planen i februar 2025, men det er ikke utænkeligt, at den bliver udskudt igen grundet den igangværende skuespillerstrejke i Hollywood.

Der florerer i øvrigt rygter om, at "Deadpool 3" med Ryan Reynolds og Hugh Jackamn også bliver R-rated (det var seriens to første film i øvrigt, som vel at mærke blev produceret, før Disney overtog 20th Century Fox), men det er endnu ikke blevet officielt bekræftet.

Kommentarer

Marvels kommende "Blade"-film bliver R-rated og blodig

  • ★★★★★0

    Så skal de blot igang når de kan efter strejken self. Inden at Mahershala Ali smutter.

    Elwood 8-11-23 14:45

  • ★★0

    Et skridt i den rigtige retning!

    Så får den sgu en chance alligevel...

    Ryder666 8-11-23 16:16

  • 0

    R-rating redder ikke et dårligt manuskript, som den sidste Hellboy film er et tydeligt eksempel på.

    Johnny42 8-11-23 19:14

  • ★★1

    R-rating redder ikke et dårligt manuskript, som den sidste Hellboy film er et tydeligt eksempel på.

    Det er sandt, men hellere at den er mere grafisk med nerve, end en tam omgang børnevold!!!

    Ryder666 8-11-23 19:34

  • ★★★★0

    en tam omgang børnevold!!!

    Kick-Ass?

    Gasivodo 8-11-23 21:46

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen