Netflix laver "The Crown"-agtig serie om John F. Kennedy

Streamingtjenestens næste historiske storserie ligger i støbeskeen.

Forleden delte vi traileren til den 6. og vel at mærke sidste sæson af Netflix' "The Crown", som i årevis har skildret den britiske kongefamilies mange op- og (især) nedture siden midten af det 20. århundrede.

Men selvom "The Crown" snart runder af, så er Netflix parat til at give kronen videre til en anden serie om et magtfuldt familiedynasti. Variety skriver nemlig, at streamingtjenesten arbejder på en "The Crown"-lignende serie om den ikoniske amerikanske præsident John F. Kennedy, som blev snigmyrdet i 1963.

Serien tager afsæt i biografien "JFK: Coming Of Age In The American Century, 1917-1956" fra 2020, som følger Kennedy lige fra fødslen og frem til hans tid som Massachusetts-senator. Bogen får snart en fortsættelse, der dykker ned i Kennedys tid som præsident, og som serien formentlig også vil inddrage som inspiration til sine senere sæsoner.

Kennedys liv og død har fostret utallige tv-serier og film i årtiernes løb, og det er blot få dage siden, at vi skrev her på Moovy, at "Rain Man"-instruktøren Barry Levinson arbejder på en konspirationsthriller om drabet på Kennedy:

Læs også: "Rain Man"-instruktør laver ny film om snigmordet på John F. Kennedy – med Al Pacino i hovedrollen

I skrivende stund ved vi dog ikke, om Netflix' Kennedy-serie – som stadig ikke har fået en officiel titel – ligesom "The Crown" vil udskifte sine skuespillere løbende i takt med, at karaktererne bliver ældre, men kilder fortæller altså Variety, at "The Crown" er Kennedy-seriens helt store forbillede.

Levinsons førnævnte, kommende Kennedy film har den Pulitzer-belønnede David Mamet som manuskriptforfatter, og det er en anden af Hollywoods helt store historiefortællere, som skriver og producerer Netflix-serien: Eric Roth.

Roth vandt en Oscar for sit manuskript til "Forrest Gump" og er netop nu aktuel med "Killers of the Flower Moon", som han skrev sammen med Martin Scorsese. Derudover har Roth kæmpe film som "München", "Dune", "Mank", "A Star is Born", "Benjamin Buttons forunderlige liv" og "The Insider" på CV'et.

Roth og Co. er netop nu på udkig efter flere manuskriptforfattere til filmholdet, mens hverken seriens cast eller premieredato er blevet annonceret endnu.

Spørgsmålet er, om Roths serie kan overgå Oliver Stones "JFK" som den ultimative audiovisuelle fortælling om Kennedys eftermæle. Moovy TV dykkede ned i netop skabelsen af "JFK" med flere af filmens skabere for få år siden:

Kommentarer

Netflix laver "The Crown"-agtig serie om John F. Kennedy

  • ★★★★0

    SLAP AF - Moovy?

    Gasivodo31-10-23 08:35

  • ★★★★★1

    SLAP AF - Moovy?

    Vi er nået videre og prøver at slappe b.

    The Insider31-10-23 09:20

  • ★★★★★★0

    Der burde være lige så meget kød på en historie om Kennedy klanen, som der har været i forhold til den engelske kongefamilie. Både før og efter John. F.

    Hvis de kan lave den lige så vedkommende, og tilpas respektfuld som The Crown, så ja tak. Jeg tror slet ikke Stones JFK vil kunne sammenlignes  med den serie. Dels kan man gå langt mere i dybden, og dels er der vel ikke brug for konspirationer, men bare de facts man kender (selvom der vel nok skal være antydninger).

    Wayne31-10-23 09:32

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen