Peter Jackson: Weinstein blacklistede kendte skuespillerinder fra "Ringenes herre"

Harvey Weinstein-sagaen ruller stadig videre, og nu afslører instruktør Peter Jackson, hvordan produceren udøvede sin magt under forberedelserne til "Ringenes herre".

Skandalen om filmproduceren Harvey Weinstein lader til at fortsætte i alverdens medier. Den indflydelsesrige forretningsmand er beskyldt for flere årtiers sexchikane og krænkelser og er desuden blevet udelukket på livstid fra diverse brancheforeninger. Nu kommer instruktør Peter Jackson, som gav os bl.a. "Ringenes herre", "Hobbitten" samt genindspilningen af "King Kong", på banen og fortæller om, hvordan han selv oplevede filmproducerens opførsel for år tilbage.

Da newzealandske Jackson i 90'erne prøvede at få stablet sine "Ringenes herre"-film på benene, var Harvey Weinstein og hans selskab Miramax nemlig en overgang involveret i de tidlige faser. På dette tidspunkt var skuespillerinderne Ashley Judd ("Samleren") og Mira Sorvino ("Mig og Afrodite") i betragtning til roller i det omfattende projekt, og Judd mødtes sågar med Jackson, hvor de sammen studerede det foreløbige arbejde med kostumer og storyboards og samtidig talte om, hvilken rolle Judd ville passe bedst til.

Sidenhen hørte Judd dog intet fra hverken Peter Jackson eller selve produktionen, og skuespillerinden endte dermed med ikke at være en del af filmene.

"Andenrangs mafia-bøller"

Det var der dog en grund til, afslører Jackson nu. Ifølge ham var de to kvinder blevet blacklistet af Harvey Weinstein og dennes bror Bob Weinstein, som styrede Miramax, ved at fortælle "Ringenes herre"-produktionsteamet, at skuespillerinderne "ville være et mareridt at arbejde sammen med" og at "de skulle undgås for enhver pris". Selvom Jackson med egne ord oplevede Weinstein-brødrene som "andenrangs mafia-bøller", satte han dog ikke spørgsmålstegn ved udsagnene fra de magtfulde chefer.

"Dengang havde vi jo ikke nogen grund til at betvivle, hvad de her gutter fortalte os – men set i bakspejlet må jeg erkende, at det nok var Miramax' smædekampagne, der var i fuld sving. Jeg vil tro, at vi blev fodret med usande oplysninger om de her talentfulde kvinder, og som et direkte resultat heraf blev deres navne fjernet fra vores casting-lister," fortæller Peter Jackson i et nyt interview.

Mira Sorvino og Ashley Judd er blot to af de mange kvinder, der har beskyldt Harvey Weinstein for sexchikane. De har begge været ude på Twitter for at takke Peter Jackson for hans ærlighed. Instruktøren arbejdede aldrig sammen med Weinstein og lavede i stedet "Ringenes herre" for New Line Cinema.

Kommentarer

Peter Jackson: Weinstein blacklistede kendte skuespillerinder fra "Ringenes herre"

  • 2

    hvor er han bare cool PJ der .  har respekt for folk der kan tænke retrospectivt og selv kritisk, puha skal der osse lige siges holdt sgu lige vejret der, da jeg satme godt kan lide gutten ^^  

    rart at sådan noget som man altid semi passivt har vidst, endeligt bliver nakket og etiske ordentlige mennesker , endelig kan komme af med sådanne ego gryntere der titulerer sig selv de "bonuser" de nok selv mener de stærkt fortjener !

    wrathalot20-12-17 05:47

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen