Sofabiografen vender tilbage på CPH:DOX

Når CPH:DOX sparkes i gang til marts, bliver det igen i ekstra bløde omgivelser.

Da dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX sidste år løb af stablen, var det for over 5000 besøgende i ekstra bløde rammer. Det var således første gang, at man åbnede for Social Cinema – en sofabiograf, der kunne huse 250 publikummer i bløde sofaer af det danske designbrand Normann Copenhagen. Og publikum får glæde af de tilbagelænede omgivelser igen i år.

Social Cinema vil igen indfinde sig i biografen på Kunsthal Charlottenborg, som er CPH:DOXs festivalcentrum. I sofabiografen opererer man med free seating, hvilket vil sige, at hvis man vil sidde forrest, så er det om at komme til forestillingerne i god tid. Navnet har pop-op-biografen fået, fordi den ifølge arrangørerne "opfordrer til tilbagelænede og sociale filmoplevelser, der (helt bogstavelig talt) bringer publikum tættere sammen." Man kan altså godt forvente at komme lidt tættere på sin sidekammerat i Social Cinema end i en almindelig biograf.

Selve sofaerne er specialdesignet til CPH:DOX og lavet af Normann Copenhagen. Den nye modulsofa, der tages i brug til årets festival, har fået navnet Sum og er i et lettere udtryk, end man normalt er vant til fra andre modulsofaer. Derudover er den formstøbt i eftergivende skum, som sikrer maksimal komfort og støtte i ryggen under filmvisningerne. Under festivalen vil der desuden være mulighed for at vinde en af de helt specielle sofaer til sig selv.

Årets festival vil også endnu en gang byde på den populære Virtual Reality-biograf, en stor kunstudstilling samt en interaktiv udstilling.

CPH:DOX er blandt verdens største dokumentarfilmfestivaler og slår fra 15. til 25. marts dørene op til 11 dage i virkelighedens tegn med over 200 dokumentarfilm fra hele verden, koncerter, fester, udstillinger, VR, talks, debatter, børnefilm og meget mere. Festivalen afholder også events og filmvisninger over hele Danmark. Hele årets program bliver offentliggjort 16. februar på cphdox.dk.

Kommentarer

Sofabiografen vender tilbage på CPH:DOX

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen