"The Wire"-stjernen Michael K. Williams er død, 54 år gammel

Den Emmy-nominerede skuespiller blev for få timer siden fundet død i sin New York-lejlighed.

En af de største skuespillere i en af tv-historiens allerstørste serier er gået bort i en alt, alt for tidlig alder. Michael K. Williams, som fik sit store gennembrud i krimiserien "The Wire" tilbage i 2002, blev fundet død i sin lejlighed i New York i går kl. 19.00, dansk tid.

Ifølge BBC har kilder hos den lokale ordensmagt slået fast, at Williams formentlig er død af en overdosis. Skuespilleren har længe talt åbenhjertet om sit mangeårige, genstridige stofmisbrug. Han har bl.a. indrømmet, at han hyppigt tog kokain i de år, hvor "The Wire" blev produceret (2002-2008).

Som sagt er "The Wire" helt klart den største titel på Williams' CV. Her spillede skuespilleren den slagkraftige Omar Little, der går i clinch med (og berøver) Baltimores narkobander.

Men selvom Little var en fandenivoldsk herre, så var Williams selv en empatisk og sjælfuld mand, hvilket bl.a. "The Suicide Squad"-instruktøren James Gunn bekræfter på Twitter: "Ud over at være en af de mest talentfulde skuespillere derude, så var han også en af de rareste, sødeste og mest venlige sjæle, jeg nogensinde har mødt. Det her er hjerteskærende."

I en officiel erklæring fastslår HBO, som producerede "The Wire": "Vi er helt knuste over nyheden om Michael Kenneth Williams' bortgang. Mens hele verden kender til hans store talent som kunstner, så var Michael for os en nær ven, som var elsket af alle, der arbejdede sammen med ham."

Williams brillerede også i HBO-serien "Boardwalk Empire", hvori han spillede den magtfulde gangster Albert "Chalky" White i Atlantic City.

Derudover medvirkede Williams bl.a. i Oscar-vinderen "12 Years a Slave", spilfilmatiseringen "Assassin's Creed" og horror-serien "Lovecraft Country". Williams blev sågar Emmy-nomineret for sin indsats i sidstnævnte serie.

Williams lagde ud med at danse professionelt, før han blev skuespiller, og han medvirkede bl.a. i musikvideoer for Madonna og George Michael. Han efterlader sig sine tre børn: Elijah, Karim og Chanel.

Kommentarer

"The Wire"-stjernen Michael K. Williams er død, 54 år gammel

  • ★★★★★★1

    Shiit - det er da alt for tidligt at tjekke ud :-(

    Wayne 7-09-21 00:40

  • ★★0

    Jeg må indrømme, at jeg sad med våde øjne og ansigtet i hænderne lige inden, jeg skulle i seng, da jeg læste det her.

    Jeg har altid været så glad for Michael og hver gang jeg har set ham i noget, har han altid leveret en skide god præstation.

    Det er en rigtig tidlig alder at ryge i. :-/ 

    The Paki Don 7-09-21 06:18

  • ★★★★★★1

    Omar er en af de vildeste TV-karakterer overhovedet. Så det er især den rolle, jeg vil huske ham for, men hver gang jeg ser ham i en film, så er det tydeligt, at han er god.

    Guldager 7-09-21 06:35

  • ★★★★★1

    Han var altid markant hver gang han dukkede op på skærmen. Jeg husker ikke en eneste dårlig præstation fra ham. Jeg så altid frem til de projekter, der havde ham på rollelisten. Det er et stort tab.

    Kruse 7-09-21 11:02

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen