Tom Hanks skal spille Ove i "En mand der hedder Ove"

Tom Hanks skal spille hovedrollen i den amerikanske version af succesfilmen "En mand der hedder Ove". SF Studios, som producerede den svenske version af filmen, står også bag den amerikanske udgave i samarbejde med Tom Hanks' eget produktionsselskab Playtone.

"En mand der hedder Ove", der havde Rolf Lassgård i hovedrollen som Ove – den selvudnævnte forvalter af rækkehuskvarteret – havde premiere i julen 2015. Filmen blev instrueret af Hannes Holm og blev en kæmpe succes i de svenske biografer. Med 1,7 millioner solgte billetter var filmen den 3. mest solgte spillefilm i Sverige nogensinde.

I Danmark solgte den tæt på 206.000 billetter. "En mand der hedder Ove" blev også en stor succes i USA, hvor den blev den mest sete udenlandske film i biograferne i 2016 og blev nomineret til to Oscar i kategorierne Bedste udenlandske film og Bedste make-up/hairstyling.

Rita Wilson, producer på Playtone og Tom Hanks' hustru, siger: "Denne fortælling om kærlighed, tolerance og håb indeholder flere klassiske komponenter, som vi elsker at se på film. Jeg er meget stolt over at være en del af dette projekt."

"En mand der hedder Ove" er baseret på Fredrik Backmans succesroman fra 2012. Bogen er en international succes, er oversat til 43 sprog og har ligget nr. 1 på New York Times Bestseller liste, hvor den var placeret på listen 77 uger i træk.

Kommentarer

Tom Hanks skal spille Ove i "En mand der hedder Ove"

  • 0

    Kanon, har læst bogen, og også set den svenske udgave af filmen. Bogen er dog et gran bedre end filmen, slutningen af bogen fik vandet frem i mine øjne, det gjorde filmen ikke!

    MadMartigan22-09-17 13:42

Log ind for at deltage i diskussionen