Weinstein-brødrene i direkte filmduel med Steven Spielberg

Den sande historie om den italiensk-jødiske dreng Edgardo Mortara, der i 1858 blev taget fra sin familie og opdrages katolsk for siden at blive præst, er tilsyneladende værd at fortælle to gange. Det mener i hvert fald de altid kontroversielle studiebosser Bob og Harvey Weinstein.

I starten af 2017 begynder Steven Spielberg indspilningen på filmen "The Kidnapping of Edgardo Mortara", hvor han allierer sig med sin efterhånden faste manuskriptforfatter Tony Kushner ("Munich", "Lincoln"), mens han på skuespillersiden har Mark Rylance og Oscar Isaac.

Filmen skulle oprindeligt have været produceret af The Weinstein Company, men eftersom Spielberg gik andre veje, har de iltre brødre nu besluttet sig for at lave deres egen version af samme historie.

The Weinstein Company har udset sig islandske Baltasar Kormakur ("Everest") til at instruere Jeremy Brocks ("The Last King of Scotland") manuskript, mens hovedrollen besættes af Robert de Niro. Meningen er, at filmen skal i produktion hurtigst muligt, så den kan udkomme i 2017 – ligesom Steven Spielbergs film.

Det vil ikke være først gang, at Spielberg kommer i direkte konfrontation med Weinstein-brødrene. Mange tilskriver således brødrenes aggressive Oscar-kampagne for "Shakespeare in Love" som den store grund til, at Spielberg i 1999 måtte se sin forhåndsfavorit "Saving Private Ryan" gå tomhændet hjem uden prisen for bedste film.

Kommentarer

Weinstein-brødrene i direkte filmduel med Steven Spielberg

  • ★★★★★0

    Pænt sygt at en møgfilm som "Shakespeare in Love" kunne vinde over "Saving Private Ryan". 

    Lars!15-09-16 23:47

  • ★★★★★3

    Jaaa, Saving Private Ryan er vel en smule bedre. Mere utroligt at The Thin Red Line ikke vandt, da den jo er et decideret mesterværk!

    David Lund16-09-16 06:51

  • ★★★★0

    Den er også pænt glemt i dag Shakespeare in Love, som stort set ingen taler om. Hvordan man har ignoreret to bedste krigsfilm det år, er mig sgu en gåde. Heldigvis har tiden "rettet op" på det. 

    Babo16-09-16 10:41

  • 0

    Tjek evt. bogen "The Men Who Would Be King", der skildrer det bagvedliggende psykologiske spil mellem DreamWorks/Saving Private Ryans kampagneleder og Miramax/Harvey Weinstein. Det var et vendepunkt, da DreamWorks lavede langt hårdere kampagner de to følgende år med "American Beauty" og "Gladiator", hvilket som bekendt gav bonus.

    www.amazon.com/Men-Who-Would-King-DreamWorks/dp/B005OLAL5E

    Laudable16-09-16 11:24

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen