"Wonder Woman"-instruktør tager til genmæle efter kritik fra James Cameron

I går trykte The Guardian et allerede kontroversielt interview med instruktøren James Cameron ("Titanic", "Avatar"), hvori den canadiske filmmager bl.a. kritiserede et af årets helt store filmhits: "Wonder Woman".

Selvom mange netop har rost filmen for dens skildring af DC's hårdføre superheltinde, så er Cameron – der netop er kendt for sine stærke, kvindelige hovedpersoner såsom Ellen Ripley i "Aliens" og Sarah Connor i "Terminator"-filmene – ikke just imponeret:

"Det er så tåbeligt, at Hollywood klapper sig selv på skulderen over 'Wonder Woman'", fastslår Cameron og fortsætter: "Hun er et objektiviseret ikon, og det er bare det mandlige Hollywood, der gør, hvad det plejer!"

Cameron kunne dog godt lide filmen, men: "For mit vedkommende er filmen et tilbageskridt. Sarah Connor var ikke et skønhedsikon. Hun var stærk, hun var forstyrret, hun var en forfærdelig mor, og hun vandt publikums respekt alene gennem sit store mod."

"JAMES CAMERON ER IKKE EN KVINDE"

Og nu har instruktøren bag "Wonder Woman", Patty Jenkins ("Monster"), svaret igen på Twitter. Og hun er ikke enig i, at hendes Wonder Woman, som spilles af Gal Gadot, er uinspirerende, blot fordi hun ikke er lige så ufuldkommen som Sarah Connor:

"James Camerons manglende evne til at forstå, hvad Wonder Woman repræsenterer for kvinder over hele verden, er ikke overraskende, eftersom han ikke er en kvinde. Stærke kvinder er fantastiske."

Og Jenkins er bestemt heller ikke enig i, at hendes "Wonder Woman"-film repræsenterer et "tilbageskridt": "Hvis kvinder er nødt til at være barske, rå og forstyrrede for samtidig at være stærke, og vi ikke er frie til at hædre et forbillede for kvinder overalt, fordi hun er attraktiv og kærlig, så er vi da netop ikke kommet særlig langt, er vi?"

"Wonder Woman" har indtjent over 800 mio. dollars på verdensplan, så der er tydeligvis mange mænd og kvinder, der har nydt filmen. Karakteren kan opleves nok en gang i "Justice League", som har biografpremiere den 16. november.

Kommentarer

"Wonder Woman"-instruktør tager til genmæle efter kritik fra James Cameron

  • ★★★★0

    Sarah C. og Ellen R. er jo intet versus WONDER Woman :-O

    ..måske bare alder/tid? "De" ved jo ikke bedre.

    Nogen har helt glemt: Lindsey Brigman aka "Queen bitch of the universe"
    The Abyss(1989)*

    *som snart kommer på Blå-Stråle :-/

    Gasivodo26-08-17 01:39

  • ★★★★★0

    Jim opfandt ikke Ripley. Tværtimod gjorde han hende til en mor... 

    Lars!26-08-17 08:48

  • ★★★★★★0

    Tværtimod gjorde han hende til en mor... 

    Tværtimod? 

    T. Nielsen26-08-17 09:46

  • 0

    Ingen, af Camerons kvinder er sex-symboler.

    Martinio07 26-08-17 16:50

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen