Forum - Forum-tråd: Madtråden

Madtråden

  • ★★★★★★0

    Den blev nem i aften: skar 6 koteletter af en flæskesteg, lavede tzatziki og hvidløgsflutes. På grill, æd, ryd af - færdig!

    davenport 3-05-23 17:47

  • ★★★★★★0

    I aften: hveder til aftensmad. Obligatorisk ved svigerforældrene, hvilket betyder mængder af pålæg, og nok en små 12-15 hveder pr. mand. (Jeg glæder mig allerede til at kæmpe med mit blodsukker i nat...)

    davenport 4-05-23 15:58

  • ★★★★★★0

    Jeg undrede mig over, hvorfor er var så mange hveder ved bageren i dag...jeg ved jo godt, jeg har fri i morgen, men jeg har aldrig rigtig gået op i den tradition.

    Vi fik tomatsuppe med suppehorn herhjemme.

    12 blommetomater, 4 tomater og en pakke cherrytomater i ovn med olie over.

    Selleri, løg og gulerod i en gryde svitses og tomater tilsættes, når de er bløde, men ikke udsmattet. Det koges sammen med vand og bouillon og blendes med frisk basilikum og fløde tilsættes. Smages til med sukker, salt og æblecidereddike. Simpelt, sundt og megalækkert!

    Guldager 4-05-23 20:14

  • ★★★1

    Er ved at lave Korteletter med brune ris og grønne bønner.

    Det er lavet på den sunde måde med den der flødeerstatning de har i Rema og selvfølgelig uden bacon. Har så kommet lidt ærter i og godt med Carolina Reaper. Tror det bliver godt.

    I morgen tror det bliver til en bondeomelet igen. Det er jeg blevet ret vild med. Der er godt nok en del fedt i æg, men også en del protein af høj kvalitet.

    Aranyhajú Nyárszépe 6-05-23 16:04

  • ★★★★★★0

    Vi fik rester fra festen, med lidt modifikationer. Jeg gensous vided kalvestegen, saltbagte kartofler, salat, tomatsalat, flutes, en hjemmelavet hvidløgsflødeskum og så en godt indkogt rødvinssauce, da der er mængder af vin tilovers. Nu har jeg de der hvidløgsbøvser, der smager af helvede til, men var det hele værd.

    davenport 7-05-23 18:50

  • ★★★★★★0

    En lille madplan til ugen:

    Man: Medister, kartofler, blomkål, porre og brun sovs

    Tir: Svinemørbrad m. broccoli og asparges

    Ons: Kyllingesalat

    Tor: Pasta & kødsovs

    Fre: Hj.lavet pizza

    Synes altid det er svært at komme på mad til en uge, men det hjælper at lave indkøbsliste samtidig.

    Rema har i øvrigt grønne asparges til en 10,- og tomater til 7,-

    davenport 8-05-23 11:49

  • ★★★★★★0

    Har ikke lige nogen madplan denne gang. Hygger mig egentlig med at lave det, men har bare ikke fået det gjort.

    I dag bliver det nogle gode pølser og bagte kartofler på grill - måske andet kød, hvis der er noget sidste salgsdag - og så salat med mormordressing til.

    Guldager 8-05-23 12:16

  • ★★★★★★1

    Har lige været ude at handle. Det er jo helt urimeligt dyrt efterhånden. Jeg synes bare det bliver værre og værre. 17 kr. for en pakke hamborgryg? 18 for en rullepølse?? Jeg fravalgte 1/3 af min indkøbsliste pga. at jeg simpelthen ikke vil betale så meget for de forskellige ting. Remas tomater til 7,- Ja, flot! Det er vej selv, og tomaterne er så store og pumpede, at det er ca. 7,- pr. stk. Så ingen salg der alligevel. Deres asparges til en 10,-? Slatne og tynde. No dice! 

    Det er som om at alt bliver ringere, og koster det dobbelte. Hva fanden er det efterhånden for en verden?

    davenport 8-05-23 15:12

  • ★★★★★★0

    Afviger fra madplanen, da der var en del kalvekød tilbage fra festen, så er ved at langtidstilberede en gullasch, med bladselleri og grillet peberfrugt. Hele basen er ca. en liter hvidvin, som har kogt siden kl. 10. Det smager helt åndsvagt godt. Gir den lige lidt spice og syre senere, men ellers skal den bare koge ind resten af dagen. 

    davenport 9-05-23 12:45

  • ★★0

    Jeg vil svitse nogle Bacontern, brune hakket oksekød og hælde noget pastasauce henover. Derudover vil jeg varme nogle hotdog brød, og komme kødsauce i hotdog brød. Simpelt men lækkert.

    Ryder66610-05-23 19:52

  • ★★★★0

    Lavede en gang mac'n'cheese på gruyere og cheddar til aften, alle var glade!

    dyg10-05-23 20:33

  • ★★★0

    Har lige købt en pizzasten til 69 nede i Netto. Har altid gerne ville have sådan en, da jeg har hørt at pizzaerne så bliver bedre. Nu lever jeg godt nok meget sundt for tiden, men nu har jeg den da.

    Aranyhajú Nyárszépe11-05-23 12:25

  • ★★★★★★0

    Har lige købt en pizzasten til 69 nede i Netto. Har altid gerne ville have sådan en, da jeg har hørt at pizzaerne så bliver bedre. Nu lever jeg godt nok meget sundt for tiden, men nu har jeg den da.

    Hjemmelavet pizza er ikke super usund. Halv durum, halv grahamsmel og spar på det forarbejdede kød

    Guldager11-05-23 12:27

  • ★★★★0

    Har lige købt en pizzasten til 69 nede i Netto. Har altid gerne ville have sådan en, da jeg har hørt at pizzaerne så bliver bedre. Nu lever jeg godt nok meget sundt for tiden, men nu har jeg den da.

    Husk at varme ovnen og stenen rigtigt godt op inden du smider pizzaen på den. Normalt lader jeg mit bagestål stå i den opvarmede ovn i 30-45 minutter før jeg kaster pizzaen ind på den.

    dyg11-05-23 12:41

  • ★★★★★★0

    Det lyder som en dyr pizza, strømmen taget i betragtning.

    davenport11-05-23 13:04

  • ★★★★0

    Det lyder som en dyr pizza, strømmen taget i betragtning.

    Hvis du ikke gør bagestålet/pizzastenen ordentlig varm, så kan du lige så godt bruge en almindelig bageplade. Stålet bør vel være varmet ordentligt igennem efter omkring 20 minutter, hvorimod en sten tager lidt længere, så vidt jeg husker. Normalt tænder jeg bare ovnen med stålet i, når jeg går i gang med at forberede fyldet til pizzaerne.

    dyg11-05-23 13:23

  • ★★★★★★0

    Min kone har købt noget forlavet pulled pork, som jeg har smidt i ovnen. Jeg har lavet en cole slaw til, og så bare i nogle burgerboller. Dén var sgu nem i dag. Har lavet drengenes værelser hele dagen, så det gør mig ikke noget, at jeg ikke skal lave et større måltid. Det er også lige vejr til at chow´e nogle burgere :)

    davenport12-05-23 17:14

  • ★★★0

    Tog en mørbrad op af fryseren for et par dage siden. Har så været på druk lige siden og gider så ikke rigtigt rode med det i dag, da jeg har tømmermænd, men det skal jo bruges. Har så fået lyst til mørbradgryde. Så lige at de har nøglehulsmærket fedtreducerede cocktailpølser i Rema. Det er jo fantastisk, da jeg elsker cocktailpølser. Har så også købt den sunde flødeerstatning, men bacon skal der sgu i en mørbradgryde. Så helt sundt bliver det ikke i dag.

    Aranyhajú Nyárszépe14-05-23 12:39

  • ★★★★★★0

    Griller noget kylling på spyd, samt nogle asparges og tomater. Dertil en salat og en rørt skum med krydderurter. Og så bagte kartofler. Det lyder enkelt, men det tog af en eller anden grund en krig at preppe i dag. Lavede så også wraps med kebab til madpakker, så dér var lige et ekstra element eller to. 

    davenport14-05-23 17:40

  • ★★★★★★0

    Har fået to toast i dag - det var lidt for lidt, så laver en 2xspicy nudler lige om lidt.

    Men det var fa'me gode toast!

    Begge med god ost, spinat og peberfrugt. I den ene var der så også ventricina og habanero-ketchup, mens der var pesto og chorizo i den anden.

    Guldager17-05-23 18:30

  • ★★★0

    Jeg er ved at varme noget tomatsuppe fra Mou til natmad. Det er lang tid siden jeg har fået det.

    Aranyhajú Nyárszépe18-05-23 00:22

  • ★★★0

    Er i Skagen, og i aftes fik vi fiskebord fra Aavangs fiskehus. Kæft deres smørfisk og skagensalat er i en klasse for sig :D Vi fik kold riesling hvidvin til og et par linie akvavit eller tre til. Så har kristiflyv ferien fået en god start.

    www.aavangsfiskehus.dk/fiskebord-tapas/

    MadMartigan18-05-23 06:51

  • ★★★★★★0

    Vi har bestilt fra det gode pizzeria. Kunne ikke bestemme mig for, om jeg ville have pizza eller lasagne, meeen det kan jo altid gemmes til frokost i morgen.

    Kom så til at spise både pizzaen og lasagnen, så nu er jeg ret mæt.

    Guldager18-05-23 18:45

  • ★★★★★★0

    Ja, der bliver ikke bjerge af ingenting!

    /min mor off

    davenport18-05-23 19:20

  • ★★★0

    Jeg har fået en god bondeomelet.

    Aranyhajú Nyárszépe18-05-23 20:21

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen