Forum - Forum-tråd: Madtråden

Madtråden

  • ★★★★★★0

    Det blev lige en underlig omgang til aften. Jeg lavede lidt fryser-tøm, så vi fik:

    Kebabkød, østershatte og kartofler i ovnen

    Kyllingeschnitzler med honey/mustard

    Fiskefilet med remoulade

    Det smagte godt, men godt nok en underlig blanding. Nå, men nu er der da lidt mere plads i fryseren...

    davenport24-06-23 18:11

  • ★★★★★★1

    Tror jeg laver en lasagne til aften, med godt med købe-bechamel og ost. Vi har købt en 45% "snehvide" ost i Brugsen, som er ret god især i madlavningen. 

    I morgen har jeg nem dag på arbejde - svensk pølseret, hvor jeg allerede har købt kartofler i tern og pølsetriller, så der er ikke meget at lave i det. 

    davenport26-06-23 13:12

  • ★★★0

    Til morgenmad har jeg fået den gode kebapizza nede fra Rema, toppet med cocktailpølser og revet ost. De har desværre ikke Gouda i revet form i Rema og gad ikke rive det selv, så det blev til en poste texmix.

    Aranyhajú Nyárszépe27-06-23 08:37

  • ★★★★★★0

    Lavede en kartoffelmos i fad i går.

    En kødsovs i bunden - bare med løg, gulerod, tomatpure og ketchup. Kartoffelmosen var med parmesan og æg - virkelig luftig og lækker. Toppet med frisk timian

    Guldager27-06-23 09:42

  • ★★★★★★0

    Ah, ovnsvin! :D 

    davenport27-06-23 14:59

  • ★★★★★★0

    Her: rester fra de sidste par dage + en pastasalat jeg lige lavede (af rester). 

    davenport27-06-23 16:46

  • ★★★★★★0

    Her bliver det koteletter i fad på en ret usund måde...

    Ærter i bunden, koteletter stegt af og så en sovs af løg, fløde, bouillon, kulør, salt og peber hældt over og så i ovnen. Med pasta til. Det er lidt mærkeligt, men det var sådan min mor gjorde, da jeg var barn :)

    Guldager27-06-23 17:52

  • ★★★★★★0

    Der er jo ærter i. Masser af vitaminer. Synes nu det lyder meget sundt.... ;)

    davenport27-06-23 19:06

  • ★★★0

    Så er årets sidste portion jordbær, konsumeret. Der var simpelthen for mange dårlige imellem, til vi gider at købe igen.

    MadMartigan27-06-23 19:31

  • ★★★★★★0

    Ved godt det er lidt åndsvagt, men er ved at koge en masse forskellige grøntsager, som jeg blender til en suppe senere. Så kan vi få det med suppehorn og osteflutes. 

    davenport28-06-23 15:19

  • ★★0

    Har købt en stor frysepizza fra hjemisbilen, med skinke, tomat og ost, så det bliver dagens aftensmad.

    Ryder666 3-07-23 20:43

  • ★★★★★★0

    I dag blev det til pølser og vandmelon-salat samt brød til.

    I morgen bliver det en lammetagine med slagterlam fra bazaaren og så is med hjemmelavet guf bagefter.

    Guldager 3-07-23 21:07

  • ★★★★★★0

    Lavede karbonader, nye kartofler og flødestuvet ærter/gulerødder. Der blev spist helt op i dag! 

    davenport 3-07-23 22:20

  • ★★★★★★0

    Den bliver ret marokkansk i aften - udvider taginen med khobz, som er marokkansk brød og zaalouk, som er en slags tomat/aubergine-salat. Nok nærmere end dip dog.

    Guldager 4-07-23 06:59

  • ★★★★0

    Ungerne har lidt rester fra gårsdagens tomatsuppe, så til os voksne vil jeg tage min instant pot frem, og laver en omgang braiseret chipotle beef af oksetykkam.

    dyg 4-07-23 08:49

  • ★★★★★★0

    braiseret chipotle beef af oksetykkam

    Opskrift, tak :)

    Jeg glæder mig virkelig til, at Lauge bliver mindre kræsen (han er ikke mere kræsen end normalt), så jeg bare kan lave én slags mad. Så mangler jeg kun at træne familien til stærkere mad også.

    Han smager på alt, det er han skidegod til, så det skal nok komme på et tidspunkt.

    Guldager 4-07-23 09:04

  • ★★★★0

    Jeg har ikke lige en opskrift, men jeg regner med at køre den simpel med lidt dåsetomater, tomatpure, løg, hvidløg, rød peber, chipotles i adobo sauce, og så en krydderiblanding med spidskommen, oregano, og paprika.

    Tror jeg lige skal have lavet en lille omgang pico de gallo til, og så ellers servere med ris og måske avocado.

    dyg 4-07-23 09:11

  • ★★★★★★0

    Det blev lige min udgave af Spaghetti Carbonara, da min datter gerne ville have det. Synes det er noget kedeligt mad, og jeg er hverken mæt eller tilfredsstillet. Så kommer nok til at æde et par poser med griseslik senere...

    davenport 4-07-23 17:52

  • ★★★★★★0

    Elsker en rigtig carbonara, men det er få steder, der kan lave den rigtigt.

    Jeg er heller ikke supergod til at lave den klassiske udgave (som er uden fløde). 

    Guldager 4-07-23 18:22

  • ★★0

    I aften står menuen på spaghetti bolognese, det er ved at være længe siden.

    Ryder666 4-07-23 18:30

  • ★★★★0

    Jeg laver tit rigtig carbonara, det er super simpelt. Guanciale, peccorino, æg, peber og pasta(+kogevand). Bare undgå for meget varme når det hele blandes, og giv den god gas med peberen.

    dyg 4-07-23 18:50

  • ★★★★★★0

    Jeg ærgrer mig stadig over at have brugt 400 gr. Bacon på det hundeæde... Jeg er stadig sulten!!

    davenport 4-07-23 19:13

  • ★★★★★★0

    Revanche i dag med noget ordentligt føde: flæskesteg med en god opbagt sovs og brunede kartofler. (Det er så 2. gang i denne uge, men det pynter på fryserpladsen.)

    davenport 5-07-23 17:18

  • ★★★0

    Jeg laver tit rigtig carbonara, det er super simpelt. Guanciale, peccorino, æg, peber og pasta(+kogevand). Bare undgå for meget varme når det hele blandes, og giv den god gas med peberen.

    Jeg bruger en blanding af peccorino romano og grana padano - synes ren peccorino bliver lidt for... Uvenlig over for min kone :-D

    Og så bruger jeg kun blommen fra æggene - synes det bliver for stift/klistret med hviden i. Det bliver en langt mere rig og nærmest fløjlsblød sauce på ren blomme, synes jeg.

    Jeg kan i øvrigt anbefale at lave saucen i en bain marie - jeg plejer at gøre det direkte over pastavandet, mens det koger. Det gør det utroligt nemt at styre temperaturen :-)

    HonoDelLoce 5-07-23 19:57

  • ★★★★0

    Og så bruger jeg kun blommen fra æggene - synes det bliver for stift/klistret med hviden i. Det bliver en langt mere rig og nærmest fløjlsblød sauce på ren blomme, synes jeg.

    Jeg bruger normalt en blanding. Alt efter størrelse på æggene, så et helt æg pr person, og så lige en blomme eller to ekstra. Jeg bruger også ofte en af de gode parmesanoste fra Supermarco (normalt en 36-40 måneder lagret) for at balancere smagen - Eller når jeg ikke lige har pecorino. Derudover bruger jeg også af og til urøget pancetta.

    Laver jeg det kun til ungerne, så bliver det ofte bare bacon og billig parmesan.

    Jeg kan i øvrigt anbefale at lave saucen i en bain marie - jeg plejer at gøre det direkte over pastavandet, mens det koger. Det gør det utroligt nemt at styre temperaturen :-)

    Det har jeg også prøvet, men synes egentligt, at det går ok i min pande. Jeg tager panden af varmen inden æg/ost kommer i, og hvis den har smidt for meget varme, så får den en smule ekstra på lavt blus.

    dyg 5-07-23 21:51

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen