Og så bruger jeg kun blommen fra æggene - synes det bliver for stift/klistret med hviden i. Det bliver en langt mere rig og nærmest fløjlsblød sauce på ren blomme, synes jeg.
Jeg bruger normalt en blanding. Alt efter størrelse på æggene, så et helt æg pr person, og så lige en blomme eller to ekstra. Jeg bruger også ofte en af de gode parmesanoste fra Supermarco (normalt en 36-40 måneder lagret) for at balancere smagen - Eller når jeg ikke lige har pecorino. Derudover bruger jeg også af og til urøget pancetta.
Laver jeg det kun til ungerne, så bliver det ofte bare bacon og billig parmesan.
Jeg kan i øvrigt anbefale at lave saucen i en bain marie - jeg plejer at gøre det direkte over pastavandet, mens det koger. Det gør det utroligt nemt at styre temperaturen :-)
Det har jeg også prøvet, men synes egentligt, at det går ok i min pande. Jeg tager panden af varmen inden æg/ost kommer i, og hvis den har smidt for meget varme, så får den en smule ekstra på lavt blus.