Anmeldelse: "The Witcher" – sæson 3 (Netflix)

Stærk 3. sæson af populær fantasy-serie giver igen plads til skjulte dagsordener, intriger, magi og monstre.

I de to første sæsoner af Netflix-serien "The Witcher" fulgte vi den forviste monsterjæger, Geralt of Rivia, på hans rejser gennem The Continent. Serien er baseret på en bedstsælgende bogserie af den polske forfatter Andrzej Sapkowski og transporterer os ind i en verden fyldt med magi, intriger og mystiske skabninger. Mennesker, monstre, magi og politik eksisterer side om side. Hovedpersonen spilles af Henry Cavill, der har overnaturlige evner og bekæmper monstre mod betaling. Nu er vi klar til 3. sæson af "The Witcher". 

I den forrige sæson havde vi endelig set Geralt blive genforenet med Ciri (Freya Allan). Den unge kvinde har han et skæbnebundet bånd til, samt Yennefer of Vengerberg (Anya Chalotra), der tidligere var en mægtig troldkvinde, men nu har mistet størstedelen af sine kræfter. Sammen udgør de en usædvanlig og dysfunktionel familie. Geralt og Yennefer med deres on and off-forhold, og deres adopterede datter Ciri. Troubadouren Jaskier (Joey Batey) dukker op som den skøre onkel med sine skarpe observationer og kommentarer om den forrige sæson.

I begyndelsen af denne sæson møder vi familien på flugt. Geralt er vred på Yennefer efter begivenhederne mod slutningen af den sidste sæson, mens begge ønsker det bedste for deres adopterede datter. Men hvad er det? Geralt ønsker at fortsætte Ciris træning som Witcher, mens Yennefer ønsker at vække Ciris magiske evner. De er konstant på flugt fra dem, der ønsker dem døde, samtidig med at konflikterne og intrigerne mellem de forskellige kongeriger og elverne på The Continent eskalerer. Flere er på jagt efter Ciri af deres egne, uhyggelige årsager.

Historien i denne tredje sæson af The Witcher centrerer sig omkring en stor konklave, der afholdes på den magiske skole Aretuza. Mange har naturligvis deres egne dagsordener, og de fleste befinder sig i konstante politiske debatter eller opererer i skyggerne. Magi anvendes til både at skabe en bedre verden og som våben til at myrde ens modstandere.

For mange af os, der har været fans af serien siden den blev lanceret på Netflix i 2019, kan det føles som den sidste. Dette skyldes, at Cavill har trukket sig efter indspilningen af denne sæson. Henry Cavill er personificeringen af Geralt of Rivia. Han gjorde rollen til sin egen, og det er svært at forestille sig Liam Hemsworth udfylde Henry Cavills sko i de kommende sæsoner. Efter Netflix' skuffende spinoff-serie, "The Witcher: Blood Origin" uden Henry Cavill, er det svært at have høje forventninger til "The Witcher" uden ham.

Selvom jeg ikke har læst bøgerne af Andrzej Sapkowski, kunne jeg især godt lide de to første sæsoner af serien. Jeg ville ønske, jeg havde haft tid til at læse bøgerne. For denne sæson er lidt tungere med intriger og politiske dagsordener, og der er mange tråde at følge med i. Samtidig er der én eller to episoder, hvor jeg får indtryk af, at der måske har været problemer eller begrænsninger under produktionen. Plottrådene kan virke klodsede. Især en narrativ vending i en episode mod slutningen af sæsonen, som jeg synes, manuskriptforfatterne kunne have undgået.

På den anden side har vi episoder, der er blandt de bedste, serien hidtil har leveret. Især én, hvor vi følger hovedpersonerne gennem en stor fest og hvad der egentlig skete den aften, afsløres lag for lag, når vi dykker ned i begivenhederne. Dette er et eksempel på, hvor dygtige manuskriptforfatterne er til at oversætte Andrzej Sapkowskis leg med tid, begivenheder og flashbacks til levende billeder.

Tredje sæson af "The Witcher" er stærk, men når desværre ikke helt op på den fantastiske "frem-og-tilbage"-fortælling, vi blev præsenteret for i de to første sæsoner. På den anden side kan skyggen af Henry Cavills farvel til serien kaste en dæmper over hele oplevelsen, da jeg ikke tro, at Liam Hemsworth er en passende erstatning. Men bør vi egentlig bebrejde denne sæson for det?

Nej, selvfølgelig ikke. Her får den en god score. Det er mere end godt nok for denne gang.

"The Witcher" – sæson 3 (Netflix)

Kommentarer

"The Witcher" – sæson 3 (Netflix)

  • ★★★★★★0

    Jeg synes første sæson var helt fantastisk, men kedede mig flere steder i sæson 2.

    Sæson 3 skal selvfølgelig også ses - men forventningerne er lavere fra start, og er ikke blevet højere efter denne anmeldelse.

    Wayne29-06-23 11:00

  • ★★★0

    Gik af kedsomhed i stå midt i 2’eren, så jeg tænker ikke jeg hopper på vognen igen

    Gormanden29-06-23 13:16

  • ★★★★0

    Jeg har det lige omvendt. Elskede den sammenhængende historie i sæson 2 med masser af politiske intriger - mens monster-of-the-week episoderne i sæson 1 ikke sagde mig så meget.

    Skal klart gense sæson 2 og glæder mig herefter til sæson 3.

    S. Rico29-06-23 13:42

  • ★★★★0

    Hvor mange herinde har egentlig; læst og spillet+ ..siden 2007?

    Gasivodo 1-07-23 07:08

  • ★★★★★0

    Hvor mange herinde har egentlig; læst og spillet+ ..siden 2007?

    Jeg spillede det første spil i 2007. Det var dog først efter 3’eren, jeg læste bøgerne - har læst de første tre. Til gengæld gav jeg op halvvejs gennem første sæson af serien. Ikke elendig men heller ikke særligt god.

    David Lund 1-07-23 08:38

  • ★★★★★0

    Jeg har platinum i 3'eren og har siden da også gennemført det på switch og købt PS5-versionen. Vil også gerne spille 2'eren på et tidspunkt, som jeg har liggende klar til min Xbox. Jeg gav dog op på serien tidligere end David – jeg kunne lige akkurat holde til at se det første afsnit færdigt, puha...

    The Insider 1-07-23 09:18

  • ★★★0

    Jeg har aldrig fået taget mig sammen til at spille spillene, jeg tror jeg ejer alle tre. Jeg startede på det første, synes styringen var noget lort og kom aldrig videre.

    Serien så jeg første sæson af, men jeg har aldrig læst bøgerne.

    NSF 1-07-23 23:32

  • 0

    Jeg har spillet 2’eren og 3’eren (det sidstnævnte var helt igennem fantastisk).

    Jeg har læst de første fire bøger (i kronologisk rækkefølge), men min oplevelse var, at bøgerne gradvist var dårligere og dårligere skrevet, og at Ciri og romancen mellem Yen og Geralt var og blev mere og mere utålelig i bøgerne.

    Serien har været en blandet fornøjelse, men Henry Cavill og Anya Chalotra ha gjort det overraskende godt i deres roller.

    Slayer 1-07-23 23:39

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen