Forum - Forum-tråd: What we saw - tv serier

What we saw - tv serier

  • ★★★★★★1

    Trinkets

    Tre vidt forskellige piger møder hinanden til en Shoplifters Anonymous. Den ene kommer fra en velhavende familie og føler sig presset til at være noget, hun ikke vil, den anden er den punkede og rebelske type, mens den sidste ikke er så god til det sociale. De bliver selvfølgelig venner, og så følger man deres op- og nedture. 

    Der er nogle interessante historier i den, men også nogle brugte klicheer. Generelt er det en hyggelig serie, men det gør ikke så meget, at den kun er på to sæsoner. Der er de sidste 5-6 år kommet virkelig mange gode teenage-serier, og Trinkets når ikke samme niveau som Atypical, Heartbreak High og Derry Girls. Og selvfølgelig ikke de to bedste, Heartstopper og Never Have I Ever.

    Se den hvis man kan lide teenage-serier, men se de andre bedre først.

    7/10

    Guldager30-08-23 16:40

  • ★★★★1

    Agent - 1. sæson.

    Dansk serie på Tv2, af Nikolaj Lie Kaas med Esben Smed i hovedrollen - garneret af forskellige danske kendisser.

    Serien er en "hverdags" komedie i stil med Klovn - der er dog intet hverdag over den da hovedpersonen, Joe er agent for næsten alle danske skuespillere og enkelte musikkere.

    Med den succes burde Joe jo være hovedrig - det er han ikke! Derimod har han skaffet sig en betydelig gæld hos bla. Thomas Blackman - på grund af et absurd omkostningsniveau. 

    Det ved hans mor intet om - hun styrer agentbureauet efter faderens død, og nærer en sund skeplsis til sønnens arbejde. Herudover har Joe en datter, som han konstant bryder aftaler med, og derfor havner i familieretten.

    Der er masser af crazy situationer - og nogle føles for overgjorte, andre rammer plet. Især et afsnit hvor Sidse Babet medvirker er helt genialt - andre som da Joe løber ind på en lufthavn indsmurt i kokain, lidt for dumt.

    I sidste afsnit hopper kæden for alvor af, da man når et point of no return som jeg gerne ville have undværet.

    Trods det så tænker jeg serien får en sæson 2, hvis Kaas & Co selv vil.

    7/10

    Tænker jeg vil give den en chance. Der er delte meninger om den i mediernes anmeldelser. Men det ser desværre ud til, at de fleste ikke er særligt begejstrede. Så jeg har ikke de store forhåbninger.

    S. Rico30-08-23 16:45

  • ★★★★★★1

    Tænker jeg vil give den en chance. Der er delte meninger om den i mediernes anmeldelser. Men det ser desværre ud til, at de fleste ikke er særligt begejstrede. Så jeg har ikke de store forhåbninger.

    Giv den en chance til at komme igang - jeg var ved at stå af efter 1,5 afsnit men kæmpede videre - og så blev det bedre.

    Wayne30-08-23 19:53

  • ★★★★★★2

    Heartstopper - Sæson 2

    Der er lige pt tre ungdomsserier, som er all the rage (well, den ene er netop stoppet): Never Have I Ever, Euphoria og Heartstopper. Er der virkelig plads til så mange? Ja, for de er vidt forskellige. Never Have I Ever er forholdsvis klassik, men ret suveræn. Euphoria er dyster og vanvittig og Heartstopper er præcis det modsatte af Euphoria: en hjertevarm, positiv og dejlig serie. Det er kongen af velmendende LGBTQ-teenage-serie. Og det virker sgu. Selvom man af og til frygter, at det kommer over, fordi det er sukker med sukker på, så bliver det aldrig for meget, og jeg vil mene, at der er brug for flere af sådanne serier i et serielandskab, der godt kan være lidt alvorligt. 

    Det er en serie, som man bliver i godt humør af - og det er en vigtig serie for de unge personer, der kæmper for deres ret til at være sig selv.

    EDIT: så er det også rart at se en serie, hvor enhver lille mulighed for en konflikt ikke ender i et langtrukkent drama. Det er en serie, hvor folk faktisk prøver at forstå hinanden og gøre hinanden bedre, og hvor der bliver sagt undskyld - ikke alt muligt fnidder-fnadder hele tiden.

    9/10

    Guldager31-08-23 20:50

  • ★★★★1

    Halt And Catch Fire (sæson 1-4)

    Jeg huskede den som rigtig god, men må nød til at indrømme, at jeg tog fejl. Ved gensyn er den ikke mindre end mesterlig. Det hænger jo nok sammen med, at det er lettere at komme ind under huden på personerne, når det hele kan binges i streg. Og at man ved gensyn mere fokuserer på de interpersonelle relationer end selve plottet.

    Historien følger Gordon, Donna, Cameron og Joe fra starten af 80’erne til midten af 90’erne. De har alle kæmpe talenter inden for computerverdenen. Joe er den visionære Steve Jobs type, Cameron er den unge geniale programmør, Gordon er hardware nørden, og Donna er ingeniøren der både kan reparere hardware, programmere og udtænke smarte forretningsmæssige idéer.

    I sæson 1 handler det om at bygge verdens måske første rigtige bærbare PC. I sæson 2 kaster de sig over online gaming og chat. Og i sæson 3-4 går det løs med udtænkningen af World Wide Web, browsere, søgemaskiner og internetportaler.

    Det er ret nørded og super nostalgisk at se dem arbejde på C64 med 1541 diskettedrev. Men er det nødvendigt at være computernørd for at nyde serien? Well, det hjælper helt sikkert, men det er på ingen måde et krav.

    Som serien skrider frem, går den fra at være plotdrevet til at være karakterdrevet. Hvilket den klarer på mesterlig måde. For de fire skuespillere er ret så fantastiske, og dialogen er super velskrevet og naturlig. Men vigtigts af alt, så er de fire hovedpersoner interessante at være i selskab med. Deres udvikling over de 15 år - både personligt og relationerne imellem dem - er genialt udført. Der er ingen klichéer, og intet bliver overforklaret. I stedet ligger meget i det usagte og den måde, de kan lægge deres ansigter i de mest sigende folder.

    Sæson 4 tog fuldstændig røven på mig, og jeg var et følelsesmæssigt vrag gennem de sidste 4-5 afsnit. Det er især rivaliseringen/venskabet mellem Cameron og Donna som er den helt store force. Cameron bliver spillet af Mackenzie Davis i hendes gennembrudsrolle. Og det gør hun til perfektion. Jeg var lidt irriteret på hendes karakter i starten, men hendes yderst overbevisende spil tog mig over på den anden side. Er man i tvivl, så se scenen, hvor hun tager ud til hospitalet til Bos. Fuck, hvor er hun vild, og det næsten uden dialog.

    Skal alle afsnit og sæsoner være perfekte, for at en serie kan få 6 stjerner? Nej, det synes jeg ikke. Men over de 40 afsnit var der trods alt en håndfuld episoder, som kun var ”fremragende”. Så jeg nøjes med 5 gigantiske stjerner.

    Kan ses på Viaplay, hvor den forhåbentlig får lov til at blive liggende for evigt.

    PS: Musikken til den virklig fede introsekvens er lavet af danske Trentemøller.

    ”Computers aren't the thing. They're the thing that gets us to the thing.”

    ★★★★★½

     

    S. Rico 9-09-23 22:52

  • ★★★2

    Justified: City Primeval (2023)

    Når et elsket serieunivers og dets persongalleri vækkes til live otte år efter, at originalserien takkede af på fin vis, håber man som seer, at de kreative bagmænd har haft en god grund til at vende tilbage til en allerede afsluttet fortælling. Hvis den gode grund ikke er til stede, risikerer det at føles som en spildt mulighed, drevet mere af nostalgisk spekulation end en oprigtig fortælletrang, der berettiger en tilbagevenden fra pensionstilværelsen.

    Hvordan klarer "Justified: City Primeval" sig så i dette henseende? Den lander et sted midt imellem de to yderpunkter. Er "City Primeval" en dårlig serie? Nej, jeg vil ikke gå så vidt som at kalde den decideret dårlig. Et mere interessant spørgsmål er i stedet om det er en nødvendig serie-efterfølger? Tja, det har jeg det lidt sværere ved at sige ja til med god samvittighed.

    Hvis jeg skulle beskrive mit umiddelbare indtryk af "Justified: City Primeval" med to ord, ville de være "forsigtig" og "selvstændig".

    Disse to ord springer først i tankerne, fordi denne nye miniserie, eller måske endda sæson(?), er så selvstændig og isoleret fra den oprindelige serie, at jeg tør påstå, at den kan ses uden at have set et eneste afsnit af originalen. Raylan Givens er i høj grad den eneste tilbagevendende karakter fra den oprindelige serie, sammen med sin datter, der i denne serie er blevet en teenager, selvom hun kun havde en minimal rolle i originalen. Jeg måtte endda slå op, om Givens datter faktisk var med i originalserien, da jeg simpelthen ikke kunne huske det.

    Uden at afsløre konkrete detaljer, trækker "City Primeval" helt til sidst nogle mere konkrete tråde tilbage til den oprindelige serie. Jeg spekulerer dog på, om disse tråde var tænkt som en kæk hyldest til seriens oprindelige fans eller om de skal ses som en decideret teaser for endnu en efterfølger, der i såfald vil vende tilbage til et mere velkendt persongalleri. Det må tiden jo blot vise.

    "City Primeval" virker mest af alt som en forsigtig test fra Timothy Olyphant og co. for at vurdere, om der stadig er interesse for Justifieds serieunivers. Resultatet heraf er, at "City Primeval" fremstår så selvstændig og anonym, at man sagtens kan gense alle seks sæsoner af den opringdelige serie og springe miniserien over uden at misse noget. Skulle der komme endnu en efterfølger, er det sandsynligt, at man helt kan springe "City Primeval" over uden at gå glip af noget. Jeg tror faktisk, at dette var helt bevidst. Dette fører mig til at stille spørgsmålet om, om denne mini(teaser)serie overhovedet var nødvendig i første omgang. Den virker meget forsigtig og tilbageholdende, som om den er bange for at træde nogen over tæerne. Derfor kommer den til at fremstå en smule ligegyldig, når den endelig når sin afslutning.

    Selvom jeg normalt ikke er en stor tilhænger af de såkaldte "legacy sequels", vil jeg gerne se, at man griber chancen, hvis man absolut føler et behov for at lave en efterfølger så mange år efter. Dette bør kun ske, fordi man har en oprigtig fortælletrang, der berttiger en tilbagevenden.

    Og det er nok den mest kritiske pointe, jeg kan komme med om "City Primeval." Den virker ikke nødvendig. Den er overdrevent forsigtig og undgår at tage risici, hvilket får den til at fremstå unødvendig.

    Er den dårlig? Nej, ikke som sådan. Derfor fortjener den heller ikke den laveste karakter. Men den efterlader mig heller ikke med en overvældende følelse af, at "City Primeval" var en nødvendighed.

    6/10

    Essal11-09-23 16:44

  • ★★★★★1

    Justified: City Primeval (2023)

    Når et elsket serieunivers og dets persongalleri vækkes til live otte år efter, at originalserien takkede af på fin vis, håber man som seer, at de kreative bagmænd har haft en god grund til at vende tilbage til en allerede afsluttet fortælling. Hvis den gode grund ikke er til stede, risikerer det at føles som en spildt mulighed, drevet mere af nostalgisk spekulation end en oprigtig fortælletrang, der berettiger en tilbagevenden fra pensionstilværelsen.

    Hvordan klarer "Justified: City Primeval" sig så i dette henseende? Den lander et sted midt imellem de to yderpunkter. Er "City Primeval" en dårlig serie? Nej, jeg vil ikke gå så vidt som at kalde den decideret dårlig. Et mere interessant spørgsmål er i stedet om det er en nødvendig serie-efterfølger? Tja, det har jeg det lidt sværere ved at sige ja til med god samvittighed.

    Hvis jeg skulle beskrive mit umiddelbare indtryk af "Justified: City Primeval" med to ord, ville de være "forsigtig" og "selvstændig".

    Disse to ord springer først i tankerne, fordi denne nye miniserie, eller måske endda sæson(?), er så selvstændig og isoleret fra den oprindelige serie, at jeg tør påstå, at den kan ses uden at have set et eneste afsnit af originalen. Raylan Givens er i høj grad den eneste tilbagevendende karakter fra den oprindelige serie, sammen med sin datter, der i denne serie er blevet en teenager, selvom hun kun havde en minimal rolle i originalen. Jeg måtte endda slå op, om Givens datter faktisk var med i originalserien, da jeg simpelthen ikke kunne huske det.

    Uden at afsløre konkrete detaljer, trækker "City Primeval" helt til sidst nogle mere konkrete tråde tilbage til den oprindelige serie. Jeg spekulerer dog på, om disse tråde var tænkt som en kæk hyldest til seriens oprindelige fans eller om de skal ses som en decideret teaser for endnu en efterfølger, der i såfald vil vende tilbage til et mere velkendt persongalleri. Det må tiden jo blot vise.

    "City Primeval" virker mest af alt som en forsigtig test fra Timothy Olyphant og co. for at vurdere, om der stadig er interesse for Justifieds serieunivers. Resultatet heraf er, at "City Primeval" fremstår så selvstændig og anonym, at man sagtens kan gense alle seks sæsoner af den opringdelige serie og springe miniserien over uden at misse noget. Skulle der komme endnu en efterfølger, er det sandsynligt, at man helt kan springe "City Primeval" over uden at gå glip af noget. Jeg tror faktisk, at dette var helt bevidst. Dette fører mig til at stille spørgsmålet om, om denne mini(teaser)serie overhovedet var nødvendig i første omgang. Den virker meget forsigtig og tilbageholdende, som om den er bange for at træde nogen over tæerne. Derfor kommer den til at fremstå en smule ligegyldig, når den endelig når sin afslutning.

    Selvom jeg normalt ikke er en stor tilhænger af de såkaldte "legacy sequels", vil jeg gerne se, at man griber chancen, hvis man absolut føler et behov for at lave en efterfølger så mange år efter. Dette bør kun ske, fordi man har en oprigtig fortælletrang, der berttiger en tilbagevenden.

    Og det er nok den mest kritiske pointe, jeg kan komme med om "City Primeval." Den virker ikke nødvendig. Den er overdrevent forsigtig og undgår at tage risici, hvilket får den til at fremstå unødvendig.

    Er den dårlig? Nej, ikke som sådan. Derfor fortjener den heller ikke den laveste karakter. Men den efterlader mig heller ikke med en overvældende følelse af, at "City Primeval" var en nødvendighed.

    6/10

    Mange tak for at du ville skrive en anmeldelse af serien. :)

    Jeg frygtede lidt, at den nye sæson nok ville være noget unødvendig, som du også fint beskriver det, så jeg rykker den lidt længere ned bag i køen af serier jeg skal se, nu du ikke er super begejstret for den.

    Synes dog lige umiddelbart, at det lyder interessant med Raylan Givens teenage-datter og de konflikter der kan opstå her. Men det er samtidig skuffende at høre, at den nye sæson ikke tør være lidt mere flabet. Det er jo netop et af de fede træk ved Raylan Givens karakteren og "Justified" universet.

    NightHawk11-09-23 18:37

  • ★★★1

    Jeg nappede City Primeval over et par aftener, og er egentlig rimelig enig i det meste.

    Mit største problem med miniserien var egentlig, at det nærmest ikke føltes som Raylan Givens. Der var små glimt af kæk dialog, men i virkeligheden kunne han have heddet hvad som helst andet, og ingen ville have koblet serien sammen med Justified.

    Et stort minus var også den totalt uinteressante hovedskurk. Det gode ved Justified var, at man næsten altid kom til at synes en lille smule om Givens' modstandere også, og det gjorde intrigerne det mere spændende, at man egentlig nogle gange lidt håbede, at de slap afsted med det - selvom Givens selvfølgelig var retfærdigheden selv. Også selvom han i flere tilfælde havde personlig tilknytning til skurkegalleriet.

    I City Primeval er det hele... Koldt og anonymt på en måde.

    HonoDelLoce11-09-23 19:18

  • ★★★★★★1

    Halt And Catch Fire (sæson 1-4)

    Jeg huskede den som rigtig god, men må nød til at indrømme, at jeg tog fejl. Ved gensyn er den ikke mindre end mesterlig. Det hænger jo nok sammen med, at det er lettere at komme ind under huden på personerne, når det hele kan binges i streg. Og at man ved gensyn mere fokuserer på de interpersonelle relationer end selve plottet.

    Historien følger Gordon, Donna, Cameron og Joe fra starten af 80’erne til midten af 90’erne. De har alle kæmpe talenter inden for computerverdenen. Joe er den visionære Steve Jobs type, Cameron er den unge geniale programmør, Gordon er hardware nørden, og Donna er ingeniøren der både kan reparere hardware, programmere og udtænke smarte forretningsmæssige idéer.

    I sæson 1 handler det om at bygge verdens måske første rigtige bærbare PC. I sæson 2 kaster de sig over online gaming og chat. Og i sæson 3-4 går det løs med udtænkningen af World Wide Web, browsere, søgemaskiner og internetportaler.

    Det er ret nørded og super nostalgisk at se dem arbejde på C64 med 1541 diskettedrev. Men er det nødvendigt at være computernørd for at nyde serien? Well, det hjælper helt sikkert, men det er på ingen måde et krav.

    Som serien skrider frem, går den fra at være plotdrevet til at være karakterdrevet. Hvilket den klarer på mesterlig måde. For de fire skuespillere er ret så fantastiske, og dialogen er super velskrevet og naturlig. Men vigtigts af alt, så er de fire hovedpersoner interessante at være i selskab med. Deres udvikling over de 15 år - både personligt og relationerne imellem dem - er genialt udført. Der er ingen klichéer, og intet bliver overforklaret. I stedet ligger meget i det usagte og den måde, de kan lægge deres ansigter i de mest sigende folder.

    Sæson 4 tog fuldstændig røven på mig, og jeg var et følelsesmæssigt vrag gennem de sidste 4-5 afsnit. Det er især rivaliseringen/venskabet mellem Cameron og Donna som er den helt store force. Cameron bliver spillet af Mackenzie Davis i hendes gennembrudsrolle. Og det gør hun til perfektion. Jeg var lidt irriteret på hendes karakter i starten, men hendes yderst overbevisende spil tog mig over på den anden side. Er man i tvivl, så se scenen, hvor hun tager ud til hospitalet til Bos. Fuck, hvor er hun vild, og det næsten uden dialog.

    Skal alle afsnit og sæsoner være perfekte, for at en serie kan få 6 stjerner? Nej, det synes jeg ikke. Men over de 40 afsnit var der trods alt en håndfuld episoder, som kun var ”fremragende”. Så jeg nøjes med 5 gigantiske stjerner.

    Kan ses på Viaplay, hvor den forhåbentlig får lov til at blive liggende for evigt.

    PS: Musikken til den virklig fede introsekvens er lavet af danske Trentemøller.

    ”Computers aren't the thing. They're the thing that gets us to the thing.”

    ★★★★★½

     

    Flot anmeldelse - du har solgt den godt. Jeg skal klart have den set i nær fremtid!

    Wayne11-09-23 23:25

  • ★★★1

    Jeg kan anbefale Only murders in the building, sæson 1 på D+. Har lige set den færdig og var vældig godt underholdt i et charmerende selskab med de tre hovedpersoner. Særligt Martin Short funkler i en fin rolle som er skøn og forfriskende. Sidste afsnit er særligt godt og fyldt med rigtig god komik, hvor Steve Martin folder sig ud på forrygende vis.

    Gormanden12-09-23 20:00

  • ★★★★★1

    Jeg kan anbefale Only murders in the building, sæson 1 på D+. Har lige set den færdig og var vældig godt underholdt i et charmerende selskab med de tre hovedpersoner. Særligt Martin Short funkler i en fin rolle som er skøn og forfriskende. Sidste afsnit er særligt godt og fyldt med rigtig god komik, hvor Steve Martin folder sig ud på forrygende vis.

    Den har jeg også sat på min must see liste. Steve Martin og Martin Short er nogle af mine favorit-komikere, både hver for sig og når de arbejder sammen. :)

    NightHawk12-09-23 20:06

  • ★★★★0

    Justified: City Primeval (2023)

    Når et elsket serieunivers og dets persongalleri vækkes til live otte år efter, at originalserien takkede af på fin vis, håber man som seer, at de kreative bagmænd har haft en god grund til at vende tilbage til en allerede afsluttet fortælling. Hvis den gode grund ikke er til stede, risikerer det at føles som en spildt mulighed, drevet mere af nostalgisk spekulation end en oprigtig fortælletrang, der berettiger en tilbagevenden fra pensionstilværelsen.

    Hvordan klarer "Justified: City Primeval" sig så i dette henseende? Den lander et sted midt imellem de to yderpunkter. Er "City Primeval" en dårlig serie? Nej, jeg vil ikke gå så vidt som at kalde den decideret dårlig. Et mere interessant spørgsmål er i stedet om det er en nødvendig serie-efterfølger? Tja, det har jeg det lidt sværere ved at sige ja til med god samvittighed.

    Hvis jeg skulle beskrive mit umiddelbare indtryk af "Justified: City Primeval" med to ord, ville de være "forsigtig" og "selvstændig".

    Disse to ord springer først i tankerne, fordi denne nye miniserie, eller måske endda sæson(?), er så selvstændig og isoleret fra den oprindelige serie, at jeg tør påstå, at den kan ses uden at have set et eneste afsnit af originalen. Raylan Givens er i høj grad den eneste tilbagevendende karakter fra den oprindelige serie, sammen med sin datter, der i denne serie er blevet en teenager, selvom hun kun havde en minimal rolle i originalen. Jeg måtte endda slå op, om Givens datter faktisk var med i originalserien, da jeg simpelthen ikke kunne huske det.

    Uden at afsløre konkrete detaljer, trækker "City Primeval" helt til sidst nogle mere konkrete tråde tilbage til den oprindelige serie. Jeg spekulerer dog på, om disse tråde var tænkt som en kæk hyldest til seriens oprindelige fans eller om de skal ses som en decideret teaser for endnu en efterfølger, der i såfald vil vende tilbage til et mere velkendt persongalleri. Det må tiden jo blot vise.

    "City Primeval" virker mest af alt som en forsigtig test fra Timothy Olyphant og co. for at vurdere, om der stadig er interesse for Justifieds serieunivers. Resultatet heraf er, at "City Primeval" fremstår så selvstændig og anonym, at man sagtens kan gense alle seks sæsoner af den opringdelige serie og springe miniserien over uden at misse noget. Skulle der komme endnu en efterfølger, er det sandsynligt, at man helt kan springe "City Primeval" over uden at gå glip af noget. Jeg tror faktisk, at dette var helt bevidst. Dette fører mig til at stille spørgsmålet om, om denne mini(teaser)serie overhovedet var nødvendig i første omgang. Den virker meget forsigtig og tilbageholdende, som om den er bange for at træde nogen over tæerne. Derfor kommer den til at fremstå en smule ligegyldig, når den endelig når sin afslutning.

    Selvom jeg normalt ikke er en stor tilhænger af de såkaldte "legacy sequels", vil jeg gerne se, at man griber chancen, hvis man absolut føler et behov for at lave en efterfølger så mange år efter. Dette bør kun ske, fordi man har en oprigtig fortælletrang, der berttiger en tilbagevenden.

    Og det er nok den mest kritiske pointe, jeg kan komme med om "City Primeval." Den virker ikke nødvendig. Den er overdrevent forsigtig og undgår at tage risici, hvilket får den til at fremstå unødvendig.

    Er den dårlig? Nej, ikke som sådan. Derfor fortjener den heller ikke den laveste karakter. Men den efterlader mig heller ikke med en overvældende følelse af, at "City Primeval" var en nødvendighed.

    6/10

    Jeg er temmelig glad for Timothy Olyphant, men har aldrig fået set Justified. Er det enkeltstående afsnit, eller er der en gennemgående historie?

    S. Rico13-09-23 19:13

  • ★★★★0

    Flot anmeldelse - du har solgt den godt. Jeg skal klart have den set i nær fremtid!

    Halt and Catch Fire er en meget overset serie på trods af kanon gode anmeldelser.

    Jeg var på fra allerførste afsnit, men den generelle holdning er vist, at den lige skal igang, og at den herefter bliver bedre og bedre for hver sæson. Rotten Tomatoes gav eksempelvis kun 76% til sæson 1, mens de efterfølgende sæsoner fik 91%, 96% og 100%.

    Imdb giver den 8,4 - hvilket kun er 0,2 mindre end hvad The Bear har fået.

    S. Rico13-09-23 19:22

  • ★★★★★2

    Jeg er temmelig glad for Timothy Olyphant, men har aldrig fået set Justified. Er det enkeltstående afsnit, eller er der en gennemgående historie?

    Første sæson bærer præg af at være lidt mere enkeltstående afsnit, men det dropper de fra sæson to. Her bliver det en mere gennemgående historie og det gør serien endnu bedre.

    Kruse13-09-23 21:15

  • ★★1

    Er stor fan af Timothy Olyphant, men er aldrig rigtig kommet igang med Justified. Har de første seks sæsoner i én boks på BD dansk release, som vist forlængst er udgået.

    Har set nogle enkelte afsnit hvor to af mine favoritskuespillere Jere Burns og William Ragsdale medvirker. Peter Greene har også en rolle deri...

    Ryder66613-09-23 21:53

  • ★★★1

    Første sæson bærer præg af at være lidt mere enkeltstående afsnit, men det dropper de fra sæson to. Her bliver det en mere gennemgående historie og det gør serien endnu bedre.

    What Kruse said.

    Essal13-09-23 21:54

  • ★★★★1

    Foundation (sæson 2)

    Efter to års venten kan man endelig se alle 10 afsnit af den nye sæson af Foundation. Det her er uden tvivl den bedste sci-fi serie, der kører i øjeblikket. Og det er i hvert fald den mest episke. For det kan umuligt blive mere episk end en historie, der strækker sig over mange hundrede år, og med tråde 10-15.000 år tilbage.

    I sæson 1 var der en del tidshop i de første 3-4 afsnit. Og man skulle holde tungen ret lige i munden for at følge med. Det er der ikke i sæson 2, som på den måde er mere lineær. Der er dog et tidshop imellem de to sæsoner. Sæson 2 starter nemlig mere end 100 år efter sæson 1 sluttede. Det gør i sagens natur, at der er en række nye personer, som man først skal til at lære at kende. De væsentligste hovedpersoner er dog de samme. Hvilket kan lade sig gøre enten ved cryosleep, digitale kopier eller kloner. Ganske belejligt!

    Der er tre hovedspor i denne sæson. Gaal, Salvor og Hari skal rette op på de uregelmæssigheder, der er opstået i ”psyko-historien” som følge af, at den Anden Foundation ikke blev oprettet som planlagt. Hvis det lyder kryptisk, så er det lige hvad det er. Og det må man sige, at deres rejse også bliver.

    I det andet spor ser man, hvad den Første Foundation er blevet til. Hari Seldon er blevet til en religion, og man forsøger at samler så mange planeter som muligt til den fælles sag.

    Og så er der det tredje spor nede på den galaktiske hovedplanet, hvor de tre kejserkloner hersker. I slutningen af sæson 1 blev det afsløret, at klonerne ikke er helt rene. De indeholder uregelmæssigheder, og den nuværende regerende kejser Cleon er en udfordring for de andre at ”danse med”. Han har dog umiddelbart nogle gode hensigter, idet han vil løse klon-problemet ved at tilføre nyt blod i form af en ”importeret” kejserinde.

    Der gik lidt tid, før jeg for alvor var på. Men det roder anden halvdel af sæsonen fuld bod på i en mesterlig afslutning. Det er mest interessant at være i selskab med de tre kejserkloner. Og det er også her, at production design har fået fuld skrue. Alt på kejserplaneten Trantor ser mega fedt ud. Og så er der det helt store triump-kort: Dermazel. Hendes arc er helt vanvittig interessant. En genial karakter, som vist nok er gengivet helt anderledes end i bøgerne.

    Havde det ikke været for en lidt sløv start, så ville jeg have været helt oppe at ringe. Det er ikke på The Expanse niveau, men der kører ikke andre sci-fi serier lige nu (inkl. Marvel og Star Wars), som har en mere fascinerende historie og så imponerende en verdensopbygning.

    ★★★★★☆

    S. Rico23-09-23 17:50

  • ★★★★★★1

    Foundation (sæson 2)

    Efter to års venten kan man endelig se alle 10 afsnit af den nye sæson af Foundation. Det her er uden tvivl den bedste sci-fi serie, der kører i øjeblikket. Og det er i hvert fald den mest episke. For det kan umuligt blive mere episk end en historie, der strækker sig over mange hundrede år, og med tråde 10-15.000 år tilbage.

    I sæson 1 var der en del tidshop i de første 3-4 afsnit. Og man skulle holde tungen ret lige i munden for at følge med. Det er der ikke i sæson 2, som på den måde er mere lineær. Der er dog et tidshop imellem de to sæsoner. Sæson 2 starter nemlig mere end 100 år efter sæson 1 sluttede. Det gør i sagens natur, at der er en række nye personer, som man først skal til at lære at kende. De væsentligste hovedpersoner er dog de samme. Hvilket kan lade sig gøre enten ved cryosleep, digitale kopier eller kloner. Ganske belejligt!

    Der er tre hovedspor i denne sæson. Gaal, Salvor og Hari skal rette op på de uregelmæssigheder, der er opstået i ”psyko-historien” som følge af, at den Anden Foundation ikke blev oprettet som planlagt. Hvis det lyder kryptisk, så er det lige hvad det er. Og det må man sige, at deres rejse også bliver.

    I det andet spor ser man, hvad den Første Foundation er blevet til. Hari Seldon er blevet til en religion, og man forsøger at samler så mange planeter som muligt til den fælles sag.

    Og så er der det tredje spor nede på den galaktiske hovedplanet, hvor de tre kejserkloner hersker. I slutningen af sæson 1 blev det afsløret, at klonerne ikke er helt rene. De indeholder uregelmæssigheder, og den nuværende regerende kejser Cleon er en udfordring for de andre at ”danse med”. Han har dog umiddelbart nogle gode hensigter, idet han vil løse klon-problemet ved at tilføre nyt blod i form af en ”importeret” kejserinde.

    Der gik lidt tid, før jeg for alvor var på. Men det roder anden halvdel af sæsonen fuld bod på i en mesterlig afslutning. Det er mest interessant at være i selskab med de tre kejserkloner. Og det er også her, at production design har fået fuld skrue. Alt på kejserplaneten Trantor ser mega fedt ud. Og så er der det helt store triump-kort: Dermazel. Hendes arc er helt vanvittig interessant. En genial karakter, som vist nok er gengivet helt anderledes end i bøgerne.

    Havde det ikke været for en lidt sløv start, så ville jeg have været helt oppe at ringe. Det er ikke på The Expanse niveau, men der kører ikke andre sci-fi serier lige nu (inkl. Marvel og Star Wars), som har en mere fascinerende historie og så imponerende en verdensopbygning.

    ★★★★★☆

    Ikke helt på The Expanse niveau er også godt nok for mig. Jeg skal afgjort have den set.

    Wayne24-09-23 01:20

  • ★★★★★★1

    Cathedral of the Sea - tv serie fra 2018

    Ildefonso Falcones bog, fra den mørke spanske middelalder, (Havets katedral) oversat til 8 timer lang tv serie.

    Jeg gik i gang med denne i forlængelse at Jordens Søjler, serien som handler lidt om den samme tidsperiode, og mange af de samme temaer - pest, lidelser - konger, baroner - kirken - og staklerne derunder.

    Jeg så de første 3 afsnit og var lige ved at opgive - for dælen der var stort set kun død og fornedrelse, og intet håb for nogen af hovedpersonerne.

    Det hele starter med et bryllup og en voldtægt - og fortsætter i en bortførsel, en tvungen separering og død og ødelæggelse. Og bedre bliver det ikke i de følgende afsnit.

    Heldigvis tog jeg serien op igen efter en måneds pause - den er vanvittigt flot filmet, mange frames kunne være taget fra et maleri - langt flottere end Jordens Søjler.

    Og endelig er der fremgang for de hårdt prøvede hovedpersoner, altså nogen af dem :-)

    Det hedder ikke den mørke middelalder for ingenting - inkvisitation, jødeforfølgelser, voldtægter, udnyttelser, levende brændt på bålet osv. osv.

    Men der er også venskaber, og gode kræfter - heldigvis. Og for hulen det er altså flot filmet, og godt skuespil.

    Hold ud - for det er bestemt værd at se det hele. Kan ses på Netflix.

    8½/10

    Wayne 5-10-23 15:57

  • ★★★★1

    Det lyder mega fedt. Jeg elsker sådan noget "død, død og atter død" og mørkt med mørkt på :-)

    S. Rico 5-10-23 16:42

  • ★★★★★★1

    Det lyder mega fedt. Jeg elsker sådan noget "død, død og atter død" og mørkt med mørkt på :-)

    Så er det måske en ren 6/6 for dig ;-)

    Wayne 5-10-23 18:07

  • ★★★★1

    Agent (2023)

    Esben Smed spiller en skuespilleragent Joe, der konstant tonser rundt i København for at slukke ildebrande for alle sine klienter - og samtidig prøve at holde styr på sit eget liv, familie og økonomi.

    Det holdt lidt hårdt med at komme igennem serien. For den kan godt være anstrengende at se på, hvilket gjorde, at jeg højst kunne klare ét afsnit pr. dag. Den er egentlig sjov nok, og der var højlydte grin under næsten alle afsnit. Men det er meget af det samme. Hver gang Joe løser en lille ting, så skaber han et nyt problem og skubber dermed hele tiden en abe foran sig. Så det er mere stressende end afslappende at se på.

    Esben Smed gør det faktisk imponerende godt. Han får den urealistiske person i de urealistiske situationer til at fremstå som et rigtigt menneske. Så det er primært manuskriptet og dens mange gentagelser af samme situationer i forskellige udklædninger, der er kritikpunktet.

    ★★★☆☆☆

    S. Rico 7-10-23 13:14

  • ★★★★★★1

    Agent (2023)

    Esben Smed spiller en skuespilleragent Joe, der konstant tonser rundt i København for at slukke ildebrande for alle sine klienter - og samtidig prøve at holde styr på sit eget liv, familie og økonomi.

    Det holdt lidt hårdt med at komme igennem serien. For den kan godt være anstrengende at se på, hvilket gjorde, at jeg højst kunne klare ét afsnit pr. dag. Den er egentlig sjov nok, og der var højlydte grin under næsten alle afsnit. Men det er meget af det samme. Hver gang Joe løser en lille ting, så skaber han et nyt problem og skubber dermed hele tiden en abe foran sig. Så det er mere stressende end afslappende at se på.

    Esben Smed gør det faktisk imponerende godt. Han får den urealistiske person i de urealistiske situationer til at fremstå som et rigtigt menneske. Så det er primært manuskriptet og dens mange gentagelser af samme situationer i forskellige udklædninger, der er kritikpunktet.

    ★★★☆☆☆

    Tror vi er enige - jeg synes den var svær at komme i gang med - men hævede sig efter et par afsnit, for at lande et sted som ikke passede til resten i sidste afsnit.

    Wayne 7-10-23 13:59

  • ★★★★1

    The Continental: From the World of John Wick (2023)

    Der er tale om en prequel miniserie i 3 afsnit af ca. 1½ times længde hver. Den foregår i 70’erne, hvor man følger en ung Winston, inden han blev manager på The Continental.

    Colin Woodell spiller den unge Winston. Han har desværre slet ikke i nærheden af samme karisma som Ian McShane (men hvem har også det?). Til gengæld har Mel Gibson masser af karisma. Han er den nuværende manager på The Continental, og han har haft unge Winston og hans storebror under vingerne fra de var små.

    Katalysatoren for plottet er den møntpresse, som laver de særlige guldmønter, der anvendes på The Continental hotellerne verden rundt. Den er nemlig forsvundet, hvilket hverken huer Mel Gibson’s O’Connor eller The High Table. Og da O’Connor mistænker Winston’s storebror, så er helvedet løs.

    Første afsnit har masser af fed action og slåskampe. I andet afsnit står det noget mere stille, og der er ikke meget John Wick feel over det. Men så kommer det sidste afsnit med en forrygende ”The Raid” del på The Continental. Her kommer Winston og hans allierede bl.a. op imod ”The Twins”, som ikke sådan lige er til at bide skeer med.

    Finalen er ret fed, men også en smule antiklimatisk. Slutningen syntes jeg ikke var særlig logisk. Det var som om, at forfatterne havde skrevet sig op i et hjørne og lige fandt på en hurtig hovsa-løsning til sidst. Men bestemt seværdig. Der er tonsvis af groovy 70’er stemning og et lækkert soundtrack.

    ★★★★½☆

    S. Rico 7-10-23 15:09

  • ★★★★★★1

    The Continental: From the World of John Wick (2023)

    Der er tale om en prequel miniserie i 3 afsnit af ca. 1½ times længde hver. Den foregår i 70’erne, hvor man følger en ung Winston, inden han blev manager på The Continental.

    Colin Woodell spiller den unge Winston. Han har desværre slet ikke i nærheden af samme karisma som Ian McShane (men hvem har også det?). Til gengæld har Mel Gibson masser af karisma. Han er den nuværende manager på The Continental, og han har haft unge Winston og hans storebror under vingerne fra de var små.

    Katalysatoren for plottet er den møntpresse, som laver de særlige guldmønter, der anvendes på The Continental hotellerne verden rundt. Den er nemlig forsvundet, hvilket hverken huer Mel Gibson’s O’Connor eller The High Table. Og da O’Connor mistænker Winston’s storebror, så er helvedet løs.

    Første afsnit har masser af fed action og slåskampe. I andet afsnit står det noget mere stille, og der er ikke meget John Wick feel over det. Men så kommer det sidste afsnit med en forrygende ”The Raid” del på The Continental. Her kommer Winston og hans allierede bl.a. op imod ”The Twins”, som ikke sådan lige er til at bide skeer med.

    Finalen er ret fed, men også en smule antiklimatisk. Slutningen syntes jeg ikke var særlig logisk. Det var som om, at forfatterne havde skrevet sig op i et hjørne og lige fandt på en hurtig hovsa-løsning til sidst. Men bestemt seværdig. Der er tonsvis af groovy 70’er stemning og et lækkert soundtrack.

    ★★★★½☆

    Fedt - jeg havde håbet på noget i den kaliber - glæder mig til at se den :-)

    Wayne 7-10-23 15:59

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen