Forum - Forum-tråd: Madtråden

Madtråden

  • ★★★0

    Det er selvfølgelig også snart ved at være højtiden for slankekure. Men så kan du vel lave noget sundt mad til dem? Det kunne da være en sjov udfordring. Ellers vil jeg blot anbefale at servere en bondeomelet. Det går man aldrig galt i byen med. 

    Aranyhajú Nyárszépe22-12-23 18:29

  • ★★★★★★0

    Nu spørger jeg lige - måske lidt provokerende: spørger du nogensinde, hvad de vil have? For du laver jo en masse lækker mad, men er det mest for din skyld?

    Guldager22-12-23 19:41

  • ★★★★★★0

    1.: De kan ikke lide omelet...

    2: Jeg spørger altid, og svaret er det samme: Burger eller sushi. Nu vil den lille ikke engang have medister mere, og så ved man man har ramt rock bottum!

    davenport23-12-23 10:13

  • ★★★★★★0

    Davenport - nu siger jeg lige noget mere provokerende: medister er da også stærkt overvurderet!

    Men ja ok, så er der ikke så meget at gøre - prøv at lave fesent aftensmad, så kan de se  hvad de går glip af :)

    Guldager23-12-23 11:35

  • ★★★0

    Har fået mig en ismaskine. Lavede en vaniljeis med chokoladestykker i går og det var noget nær det bedste is jeg har smagt. Derfor er jeg gået i gang med en større produktion, da jeg tænker at gæsterne kan få det til dessert nytårsaften. Har haft et rør med en masse vaniljestænger i, men var ved at løbe tør. Fik så et chok da jeg så priserne nede i Brugsen. 25 kr for én stang vanilje og de havde priser helt op til 100 kr for en sølle stang. Det er jo vanvittigt. Der er godt nok et par år siden jeg købte noget, hvor det var et rør med en 10-15 stænger i. Kan ikke huske hvad jeg gav, men det har ikke været i det prisleje, for så ville jeg kunne huske det. Der vist noget med at det kommer fra Madagaskar og der har været nogle storme og andet uro. USA imperialisterne plejer jo nok at kunne komme i sving, når det er olien der er truet, men de kan vel også godt lide dessert. Det ligner det i hvert fald. Kunne de ikke lige sende et hangarskib derned og få skik på de plantager.

    Skal have fundet ud af hvordan jeg skal servere den is, da det virker lidt fladt bare at servere en kugle is for sig selv. Ved ikke om jeg skal bage nogle småkage, måske noget med en nøddekurv og lidt chokolade/karamel sirup over. Gode ideer modtages gerne.

    Aranyhajú Nyárszépe23-12-23 12:59

  • ★★★★★★0

    Det er ikke ofte, jeg bruger min ismaskine, men det er altid godt, når jeg gør.

    En simpel måde er:

    Nøddecrumble

    Bærsauce

    Is

    Tuiles eller anden tynd, knasende ting.

    Nøddecrumble i bunden, bærsauce uden om, is på crumble og tuiles ovenpå. Gerne friske bær også

    Guldager23-12-23 13:06

  • ★★★★★★0

    Har altid gået meget op j madlavning nytårsaften, men i år skal jeg ikke lave så meget. Mest bare drikke :)

    Guldager23-12-23 13:21

  • 0

    Vanille er verdens næstdyreste krydderi efter rød safran. 

    Det er svært at opdyrke og størstedelen af produktionen foregår i Madagaskar. 

    De billige varianter til 20-25 kroner er heller ikke ægte vanille men kemisk fremstillet. Skal du have ægte vanille skal du op i priser fra 100 kroner.

    Så det er dyrt, især hvis du går efter den ægte vanille

    Kiyonji23-12-23 16:41

  • ★★★0

    De billige varianter til 20-25 kroner er heller ikke ægte vanille men kemisk fremstillet. Skal du have ægte vanille skal du op i priser fra 100 kroner.

    Hvordan ser det kemisk fremstillede vanilje ud? For den jeg har købt til 25 kr, ligner en almindelig vaniljestang. Kan forstå hvis det var noget flydende vaniljeekstrakt eller lignende. 

    På pakken står der:

    LIDT OM VAREN: Vaniljeplanten er en orkide som efter bestøvning udvikler en frugt med en lang kapsel. Efter høst undergår vaniljen en gæringsproces og den tørres over længere tid, så den karakteristiske smag bevares.

    Ingredienser: Hel vaniljestang (Madagaskar)

    Det tolker jeg som om det er den ægte vare fra Madagaskar.

    Aranyhajú Nyárszépe23-12-23 16:55

  • ★★★★★★0

    Produktbeskrivelser fra Afrika kan godt være malende ;) 

    davenport23-12-23 18:28

  • ★★★★★★0

    Man kan godt købe en vaniljestang til 25 kr. Det fine polynesiske vanilje er dog meget dyrt

    Guldager23-12-23 19:26

  • ★★★★★★0

    De små pis-kartofler er pillede og kogte, rødkålen er lavet - og i morgen tidlig skræller jeg kartoflerne. Og så er der bare stegen tilbage - den laver jo nærmest sig selv - og så bare fløde, kulør, bouillon, ribsgele og tilsmagning af saucen. Svigermor kommer med and og ris-a-la-mande, så det skal jeg ikke tænke på.

    Pias forældre er meget traditionelle og ville helst have Herregårdsrødkål - det gad jeg ikke, så har lavet den selv. De insisterer også på, at der både skal være flæskesteg- og andesauce, hvilket er fjollet.

    Hvis det stod til mig, havde jeg lavet noget andebryst i fine skiver med en god rødkålssalat til, noget god, indkogt sauce til og en eller anden form for kartoffel. Synes simpelthen ikke, at traditionelt julemad er specielt spændende - men igen - Pias forældre ville sgu nok ikke komme, hvis jeg ændrede på det mindste.

    Guldager23-12-23 20:53

  • 0

    Hvordan ser det kemisk fremstillede vanilje ud? For den jeg har købt til 25 kr, ligner en almindelig vaniljestang. Kan forstå hvis det var noget flydende vaniljeekstrakt eller lignende. 

    På pakken står der:

    Det tolker jeg som om det er den ægte vare fra Madagaskar.

    Det er fordi de bliver dyppet i kunstigt fremstillet vanillin (som er med til at give den smagen af vanille). Det er med til at holde produktionsomkostningerne nede, så de kan sælge den billigere.

    Ikke fordi jeg vil forklejne brugen af den, da vi selv bruger den.

    Kiyonji23-12-23 21:36

  • ★★★★★★0

    Det er fordi de bliver dyppet i kunstigt fremstillet vanillin (som er med til at give den smagen af vanille). Det er med til at holde produktionsomkostningerne nede, så de kan sælge den billigere.

    Ikke fordi jeg vil forklejne brugen af den, da vi selv bruger den.

    Ah, det vidste jeg ikke. Så det er reelt et meget dårligere produkt, der får et boost?

    Guldager24-12-23 08:37

  • 0

    Ah, det vidste jeg ikke. Så det er reelt et meget dårligere produkt, der får et boost?

    Ja sådan kan man godt sige det. Der er andre ting der også bestemmer kvaliteten, i følge eksperter på området, men indholdet af vanillin er en god rettesnor.

    Kiyonji24-12-23 11:27

  • ★★★0

    Ja, så lærte jeg også noget nyt :)

    Jeg tager til Svendborg for at holde jul hos min yndlingssøster. Klassisk julemiddag med and, flæskesteg og julemedister. Bagefter Risalamande med den obligatoriske kirsebærvin. I morgen julefrokost hos en nabo, så skal ikke tænke på mad i et par dage.

    God jul til alle!!!

    Aranyhajú Nyárszépe24-12-23 12:00

  • ★★★★★★0

    Nu gider jeg satme ikke æde mere julemad. Vi fik traditionelt juleaften, dagen efter kom min mor og Børge og spiste præcis det samme, da vi havde vundet en traditionel julemiddag fra Den Blå Café i Kolding - og i dag ved oldefar til klassisk julefrokost... I går var min kone på lokum 16 (!) gange. Tror vi kigger på en slags salat når butikkerne åbner i morgen. Problemet er, at der nok er fløde og smør på tilbud de næste par dage, da de skal have solgt ud. Og man siger jo ikke nej til fløde til 4,50,- det gør man jo ikke...

    davenport26-12-23 17:31

  • ★★★★★★0

    Jeg lavede en grydefuld tomatsuppe med hjemmelavede kødboller og pasta. Det blev der spist godt af. Dejligt med noget almindelig mad!

    davenport26-12-23 20:14

  • ★★★★★★0

    Fordi du skrev det med fløde, kom jeg i tanke om, at det er sidste dag med tilbud - så fik lige købt 7 halv-liters til 5 kr/stk og 2 liter sødmælk til 5 kr/stk.

    Skal ikke lave så meget nytårsmad i år - men skal dog stå for en børnevenlig dessert, så det bliver:

    • Chokoladeis
    • Hvid chokoladeis med cookies
    • Jordbæris

    Og så hjemmelavet chokoladesauce, karamelsauce og bærsauce samt forskellig pynt: krymmel, cigarrør, flødeskum osv.

    Isen laver jeg i morgen, saucerne den 30. Ganske simpelt. Ismaskinen kommer dog på overarbejde, for det er dobbelt-portioner, så 6 portioner i alt, og der kan kun være 1 portion i maskinen ad gangen. Jeg bruger thermomixeren til at legere med, for så er jeg sikker på, at den holder en temperatur på 85 grader.

    Guldager26-12-23 21:14

  • ★★★★★★0

    Hvor handler du i dag?

    davenport26-12-23 21:18

  • ★★★★★★0

    Netto

    Både Coop365 og Netto har åbent stort set hele tiden.

    • Juleaften: 7-15
    • Nytårsaften: 7-17
    • 1. Januar: 10-22

    Resten af året har de åbent fra 7-22. Sådan er det i byen ;)

    Guldager26-12-23 21:29

  • ★★★★★★0

    Vi har været nede ved vandet og købe klipfisk, så vi ikke døde af sult her i lukkeperioden, eller æ melldawe som det kaldes... ;) 

    davenport26-12-23 21:32

  • ★★★0

    Jeg skal have min sædvanlige specialitet pastaskruer med tomatsauce og svitsede bacontern. Min appetit er vendt tilbage igen....

    Ryder66626-12-23 21:42

  • ★★★0

    Selvom det har været juleaften og julefrokost, har jeg tabt mig. Men det skyldes nok mest dehydrering grundet store mængder alkohol Har også drukket i tre dage og er først stoppet i eftermiddag. Har så problemet at jeg lige er stået op efter at have sovet brandert ud, så nu kan jeg nok side oppe hele natten. Tror jeg vil lege med min ismaskine. Napper en frysepizza til natmad. toppet med cocktailpøser og ekstra ost.

    Aranyhajú Nyárszépe26-12-23 22:50

  • ★★★★★★0

    Laver en culotte, der har marineret i rødvin hele dagen, og run-off bliver brugt til sauce. Dertil kartoffelmos med persille og stuvede svampe (enoki og champignon).

    davenport29-12-23 17:31

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen