Forum - Forum-tråd: Madtråden

Madtråden

  • ★★★0

    Ægte Bacon? Så ikke falsk? 

    Det tror jeg nok.

    Altså, man kan jo få noget de kalder for kalkun bacon, som ikke er rigtig bacon. De har også fedtreduceret bacon i Rema, men det smager ikke helt af så meget.

    Aranyhajú Nyárszépe 6-01-24 17:56

  • ★★★★★★0

    Bacon er striper af svin! Det kommer hverken fra kalkuner eller fisk! De kan lige så godt pakke sammen med deres woke pis. Bacon kommer fra et (helst) fedt svin, og så er den faktisk ikke længere! ;)

    davenport 6-01-24 18:13

  • ★★★★★★0

    Madplan for de næste 7 dage

    I dag: Frikadeller, sovs, kartofler - helt klassisk

    Mandag: Cajunris med bønner og pulled chicken

    Tirsdag: Knorr Lasagne med Lauge

    Onsdag: Pasta med grove grøntsager, fløde og parmesan

    Torsdag: Lo Mein med rejer

    Fredag: Vegetarburger med ovnkartofler

    Lørdag: Lauge og Pia er alene hjemme, så de vælger nok en færdigret...

    Har bestemt mig for "intermittent fasting", så den smoothie jeg plejer at få til morgenmad, bliver nu til eftermiddag.

    Så min generelle madplan bliver noget i stil med:

    • Formiddag: To stk. frugt eller 1 stk frugt og en proteinbar, hvis det er en løbedag
    • Frokost: To-tre stykker rugbrød med fisk
    • Eftermiddag: Smoothie
    • Aftensmad: Well...aftensmad ;)

    Ved at rykke smoothien til eftermiddagen kan jeg måske undgå alt det usunde, jeg får tæsket mellem fri og aftensmad.

    Guldager 7-01-24 10:48

  • ★★★★★1

    Lavede min første Hollanddaise med Stavblender i weekenden, ja det er måske lille cheat i frhold til den traditionelle metode, men det smager dælme bedre end alt det færdig lavet du kan købe, og konsistensen er så creamy, serveret til Laks filet, Ris og Dampet grøntsager, ikke dne vildeste ret, men det var mest det med lige at lave min egen Hollanddaise der var eksperimentet.

    Elwood 7-01-24 11:05

  • ★★★★★★0

    ja det er måske lille cheat i frhold til den traditionelle metode,

    Der er ingen forskel i smag, tekstur eller andet, så håndpiskning er bare spild af tid :) - der er nok heller ingen restauranter, der håndpisker det - det tager for lang tid. Well, de fleste restauranter laver ikke hollandaise eller bearnaise fra bunden alligevel. High end-restauranter bruger nok en blender eller thermomixer af en art.

    Men fedt - hollandaise er dejligt til laks:)

    Guldager 7-01-24 12:01

  • ★★★★★0

    Der er ingen forskel i smag, tekstur eller andet, så håndpiskning er bare spild af tid :) - der er nok heller ingen restauranter, der håndpisker det - det tager for lang tid. Well, de fleste restauranter laver ikke hollandaise eller bearnaise fra bunden alligevel. High end-restauranter bruger nok en blender eller thermomixer af en art.

    Men fedt - hollandaise er dejligt til laks:)

    Næste projekt må være at lave bearnaise, ved godt det blot er anderledes ingredienser men det må også være bedre når det hjemmelavet, så det blir næste ting :)

    Elwood 7-01-24 12:53

  • ★★★0

    Vægten går godt nok hurtigt derop af, selvom det ikke kan ses så voldsomt endnu. Selvom jeg godt ved at jeg hurtigt kan smide det igen, så går det alligevel for hurtigt, så ikke noget med bacon og smør i dag. Jeg er ved at lave chili Con Carne. Det hjælper nok at starte på arbejde igen i morgen, så stiger aktivitetsniveauet betragteligt.

    Aranyhajú Nyárszépe 7-01-24 17:18

  • 0

    Var lige inde i Volvo restauranten og fik mig en kylling satay med picklet chili og agurk samt koriander og lime ris.

    Dejlig frisk og forholdsvis let frokost.

    Kiyonji 8-01-24 12:59

  • ★★★★★★0

    Har Volvo en restaurant???

    Der var billig svin i Brugsen, så den står på karbonader, aspargeskartofler, bearnaise og ærter til aften. Og så fandt konen 2 kg Bacon i skiver til 110,- også, så dem har jeg pakket om til 8 pakker og frosset ned. 

    davenport 8-01-24 14:18

  • 0

    Har Volvo en restaurant???

    Der var billig svin i Brugsen, så den står på karbonader, aspargeskartofler, bearnaise og ærter til aften. Og så fandt konen 2 kg Bacon i skiver til 110,- også, så dem har jeg pakket om til 8 pakker og frosset ned. 

    Ja de har et par restauranter som ligger ved selve Volvo. Det er altså firmarestauranter som primært er lavet til deres ansatte, så de har kun åbent til hverdage under frokost fra 11-14,  men som alle kan benytte. De har jo også hovedsæde i Göteborg og har vel omkring 15.000 ansatte bare her.

    Jeg arbejder ikke for Volvo, men min arbejdsplads ligger i samme område og da jeg alligevel skulle derud kunne jeg ligeså godt besøge den

    Kiyonji 8-01-24 15:26

  • ★★0

    I aftes stod den på taco med beef'n'beans, avocado, rå syltet kål, salsa, cheddar og masser koriander. 

    I aften, peber og squash fyldt med rester fra i går

    HelmerJ 9-01-24 07:27

  • ★★★★★★0

    2 meter hjemmelavet medister her... Men det er ikke lysten der driver værket, når man allerede har lavet mad til 500 siden kl 6 i morges... ;)

    davenport 9-01-24 15:36

  • ★★★★★★0

    For første gang (og i anledning af dagen) Kong Fittes Livret. Jeg laver det på oksemørbrad, og indtil videre smager det sgu godt!

    davenport14-01-24 16:45

  • ★★★0

    Måske er en ret med massere af piskefløde, er nok ikke helt i tråd med vor nye konge, der jo eftersigende skulle gå meget ind for folkesundheden. Helt galt bliver det hvis de der pomm frites også skal frityresteges.  Kongens livret skulle eftersigende være "And med selvfundne morkler og kantareller". 

    Jeg har selv i dag fået en "chilisuppe med kidneybønner" til aftensmad. For at få lidt ekstra protein, kom jeg de små fedtreducerede frikadeller fra Rema i den. Dertil fuldkornsostebrød. Cheasys fedtfattige ost drysset med paprika.

    Aranyhajú Nyárszépe14-01-24 19:35

  • ★★★★★★0

    Ah, så meget fløde var der nu heller ikke i. Men det adskiller sig ikke fra alle andre hverdagsretter. 

    davenport14-01-24 19:44

  • ★★★★★★0

    Fuck jeg havde travlt på arbejde i dag. 510 kouverter boller i karry. Dvs. 80 liter sovs, 1200 boller og ufattelige mængder ris. I morgen Stroganoff, hvor jeg har stegt 50 kg. okse af til allerede. 

    Jeg ved ikke helt med det her nye job. Det er meget som fabriksarbejde, og der er fucking travlt hele tiden, og man skal kunne både sørge for boller, flæskesteg, pulled pork, frikadeller, sovs, ris, + en masse ad hoc opgaver samtidig. (tror så også min chef lidt prøver mig af de her første dage, for at se hvad jeg kan have overblik over - men man er jo helt blæst efter sådan en dag.)

    Og det her er den stille periode... Synes måske 150,- i timen er lidt lidt. 

    davenport15-01-24 15:39

  • ★★★★★0

    Synes måske 150,- i timen er lidt lidt. 

    Det svarer vel til ufaglært arbejde? Det er mindre end en pædagogmedhjælper tjener. Og du har vist et par relevante uddannelser? Så ja, det lyder af lidt lidt...

    chandler7515-01-24 15:47

  • ★★★★★★0

    Hvis du er ansat som ernæringsassistent får du en ret normal løn. Som kok er det lidt lavt. Der får en nyuddannet 25.000 i snit 

    Guldager15-01-24 17:16

  • ★★★★★★0

    Jeg er også noget loren over det. Jeg er uddannet og har i tilkøb 10 års erfaring, da jeg har haft et bræk i uddannelsen, hvor jeg bla. var køkkenleder og køkkenansvarlig. Så det er fanme lidt at gå til, når jeg er slidt op efter en dag, og oven i købet skal bekoste en kiropraktor, før jeg overhovedet kan.

    Men jeg kan jo ikke rigtig sige op, for så får jeg karantæne på fagforeningen. Så jeg sidder lidt i saksen. Men, kender i det, hvor man knokler igennem, og hele tiden har i baghovedet, at "du gør det her på dagpengesats" (Kunne lige så godt lade være og fede den...) 

    davenport15-01-24 18:25

  • ★★★★★0

    Men jeg kan jo ikke rigtig sige op, for så får jeg karantæne på fagforeningen.

    Det er vist nærmere A-kassen?

    Men kan man ikke altid blive fyret? Er det ikke bare at melde sig syg længe nok, til de bliver træt af at mangle en medarbejder? :)

    chandler7515-01-24 18:40

  • ★★★★★★0

    Jo, men jeg er jo bare så pokkers rar og pligtopfyldende, og det er også et dårligt signal overfor mine børn, at man bare melder sig syg. 

    davenport15-01-24 18:52

  • ★★★1

    Det er vel bedre at have et arbejde, end slet ikke noget. Så har man trodsalt tilknytning til arbejdsmarkedet og ligger ikke bare derhjemme på sofaen. Det er vel også mere end dagpengene og dagpenge kan man jo heller gå på for evigt.

    Mener at kunne huske at du før har stoppet i en kokkestilling, fordi fysikken ikke kunne holde til det. Jeg ved ikke hvorfor det skulle blive bedre af at få mere i løn. Det der kiropraktor er jeg ikke helt sikker på. Vil måske hellere anbefale at snakke med en fysioterapeut, og så er det noget med noget motion og styrketræning (og sund kost).

    Jeg bryder mig heller ikke om de der typer der bare melder sig syge, fordi de ikke lige kan lide lugten i bageriet. Det virker ikke fair overfor den arbejdsgiver der har vist en tillid ved at ansætte en eller de kollegaer der skal løbe hurtigere, fordi man ikke lige gider. Er man rent faktisk syg, så er det selvfølgelig en anden sag.

    Aranyhajú Nyárszépe16-01-24 11:38

  • ★★★2

    ligger ikke bare derhjemme på sofaen

    Det er muligt at være arbejdsløs og ikke bare ligge på sofaen. Man kan også ligge i sengen, eller sidde foran computeren, eller lave noget produktivt.

    NSF16-01-24 11:51

  • ★★★★★★0

    ..Eller onanere som en syg abe...

    Men, kørte 510 ud af huset i dag. Det er hårdt, fordi det er på tid og chaufførerne står og venter. Men det gik godt, og bedre end igår, så er ved at have styr på det. Også de irriterende (laktose, gluten, vegetere og -svin) 

    Så, 80 liter Stroganoff senere, så skal der til at findes på aftensmad til familien. 

    davenport16-01-24 15:24

  • ★★★0

    ..Eller onanere som en syg abe...

    Men, kørte 510 ud af huset i dag. Det er hårdt, fordi det er på tid og chaufførerne står og venter. Men det gik godt, og bedre end igår, så er ved at have styr på det. Også de irriterende (laktose, gluten, vegetere og -svin) 

    Så, 80 liter Stroganoff senere, så skal der til at findes på aftensmad til familien. 

    kan du ikke bare tage en liter med hjem :)

    Gormanden16-01-24 19:42

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen