Forum - Forum-tråd: Madtråden

Madtråden

  • ★★★★★★0

    På lørdag har vi tapas og MGP - en lille tradition herhjemme.

    Det bliver indtil videre:

    • Cocktailpølser med Bacon
    • Minipizza
    • Bruschetta med tomat, parmesan og basilikum
    • Små kartoffel-røsti
    • Spyd med mozarella, melon og serrano
    • Bresaola med flødeost og rucola
    • Brød og pesto
    • Og store mængder chips til bagefter :)

    Guldager22-02-24 18:47

  • ★★★★★★0

    Hatten af for dine forældreskills!! At skulle sidde og høre på børn der synger falsk, er noget af det værste jeg kan forestille mig. Som en bus med vilde katte, der kører ud over en kløft. "Velkommen til Helvede. Her er din harmonika".

    Damn, dawg! ;)

    davenport22-02-24 19:15

  • ★★★★★★0

    Havde jeg været ægte jyde, så havde jeg ikke betalt 5kr for en lille smule remoulade!

    Det er jo sindsygt! 

    Wayne22-02-24 19:25

  • ★★0

    Så sneg der sig lige lidt IT problemer ind hos min farfar. Så vanen tror bliver de ordnet over en let frokost med øl og snaps

    HelmerJ23-02-24 10:38

  • ★★★★★★0

    Det er utroligt at en mand i 90erne ikke selv kan klare den slags...

    davenport23-02-24 10:56

  • ★★★★★★0

    Vi har mange rester, så i aften står den på biksemad med spejlæg. Jeg smider også en hel svinemørbrad i, noget bearnaise, rødbeder og rugbrød. (Så blev det alligevel et projekt...)

    davenport23-02-24 14:06

  • ★★★★★★0

    Tager den nemme. Nuggets og curly fries. Vi skulle have haft en hamborgryg med hvid sovs, men ingen af os gad have det. Passer mig fint. Har lidt mavepine, så usundt mad skal nok hjælpe... :/

    davenport24-02-24 17:17

  • ★★★0

    Retten til mit 14:30 måltid i næste uge, bliver Boller i Karry. Tror ikke rigtigt at jeg kan undgå at lave det uden smør, men i det mindste er der brugt 4% hakket kalv og svin. Så må det også være nok med madlavning for i dag. Til aften napper jeg et kilo lasagne med grøntsager. Den der fra netto.

    Har også lige fået bestilt fem kilo proteinpulver. 152 per kilo var umiddelbart det billigste jeg kunne finde. Det er irriterende at det er blevet så dyrt, men der er ikke noget at gøre ved det. De siger endda at kød og mejeriprodukter bliver pålagt endnu flere afgifter. Det er i forvejen alt for dyrt og det bliver igen os simple fattigfolk det går ud over.

    Aranyhajú Nyárszépe25-02-24 16:54

  • ★★★★★★0

    Ja, det er socialt uretfærdighed! Altid de svage der skal bøde.

    Nå, vi skal have svinefilet i paprikasovs med ris og kartofler til mig. Jeg har skåret fileterne i halve og så stegt dem af og kogt dem med i saucen. Skærer dem ved bordet. Kartoflerne er i en blanding af smør, kapers og urter og grydestegt. 

    davenport25-02-24 17:25

  • ★★0

    I aften

    Pastaskruer med ketchup, ost og så lige ristede løg, for at få noget knas!!!

    Ryder66625-02-24 19:13

  • ★★★★★★0

    Tror ikke rigtigt at jeg kan undgå at lave det uden smør, men i det mindste er der brugt 4% hakket kalv og svin.

    Det kan du sagtens.

    Du kan nøjes med at koge en masse grøntsager i kokosmælk og karry, blende det hele og så koge bollerne i saucen. Karryen kan godt ristes forsigtigt i en halvvarm gryde Jeg plejer at bruge gulerod, løg, hvidløg, søde kartofler og peberfrugt. Ha' lidt bouillon klar, hvis det bliver for tykt.

    Det bliver selvfølgelig ikke en klassisk opbagt karrysauce, men det kræver selvfølgelig også både mel og smør. Det bliver mere henad en indisk karryret. 

    Guldager25-02-24 19:35

  • ★★★★★★0

    Når jeg laver opbagning bruger jeg olie. Det fungerer ganske udmærket. 

    davenport25-02-24 19:48

  • ★★★★★★0

    Kartoffel/porre-suppe, hvidløgsflutes og en stor omgang Bacon i tern. Håber at næste gang vi ska ha det, kan jeg lave en frisk løvstikkeolie til at plette den med. 

    davenport26-02-24 17:34

  • ★★★★★★0

    Nudler med en blanding af bok choi, ass wok grønt, spinat og rød peber. Med en skåret svinefilet og 3 kyllingepatter i tern. Har spicet det op med riseddike, soya, sweet chili og go chu jang. Nok ikke noget man kan sætte en verdensdel på, men mere en omgang dansk "asiatisk" mad. 

    davenport27-02-24 17:05

  • ★★★★★★1

    Der har åbenbart været et eller andet med, at Mette Frederiksen har postet et billede, hvor hun har skåret kylling i tern på samme spækbræt, som hun hakker løg på. Men hvis det hele er til en gryderet, hvor løg skal svitses først og så kylling bagefter, så er der vel lige meget, ik? Jeg skifter altid selv skærebræt, også selvom det skal ned i samme gryde ret hurtig efter hinanden, men i princippet burde det vel ikke betyde noget.

    Guldager27-02-24 21:26

  • ★★★★★★0

    Det er ligegyldigt, bare skærebrættet bliver ordentligt rengjort bagefter. Det hele blandes alligevel i gryden umiddelbart efter, og får den varme det skal ha. 

    davenport27-02-24 21:41

  • ★★★0

    Det er mere ondsvagt at hun står og hakker løg med en smørkniv. 

    Aranyhajú Nyárszépe28-02-24 00:37

  • ★★0

    Det er mere ondsvagt at hun står og hakker løg med en smørkniv. 

    Det måtte jeg lige kigge nærmere på, det ligner godt nok, men hvis man kigger på bolsteren ved hendes hånd ligner det en mindre kokkekniv der er fotograferet i en uheldig vinkel.

    HelmerJ28-02-24 07:14

  • ★★★★★★0

    Havde en dåse industri-flåede tomater tilbage på 2½ kilo, som skulle til at bruges, så vi får (meget) tomatsuppe til aften. Kun med suppenudler så vi spiser vegetarisk(?) i aften. 

    davenport28-02-24 16:57

  • ★★0

    Jeg skal bare have pølsehorn I aften, af dem på frost fra Coop. De er nu mega mums!!!

    Ryder66628-02-24 17:36

  • ★★★★★★0

    Lørdag skal vi ud og spise Michelin-mad - hos Domestic i Aarhus.

    Det er så dyrt at min indre jyde altid vil tænke på alle de ting jeg kunne bruge pengene på, i stedet - inden jeg gør det. Til gengæld er der helt ro på når beslutningen er taget.

    I sommers havde jeg ønsket mig oplevelser i fødselsdagsgave - og mine børn skillingede sammen om et gavekort på 2.100 kr til netop Domestic. 

    Jeg skal dog selv til læderet - to gange meny, med vinmeny koster mindst 6.400 kr.

    Anledningen er fin - på lørdag er det præcist 40 år siden jeg og min viv mødte hinanden første gang. Jeg glæder mig!

    Wayne29-02-24 07:54

  • ★★★★★★0

    Til den pris, tror jeg godt du kan forvente forret :D 

    davenport29-02-24 08:12

  • ★★★★★★0

    Der er 14 retter - så en af dem er jo først.       :-)

    Wayne29-02-24 08:18

  • ★★★★0

    Lørdag skal vi ud og spise Michelin-mad - hos Domestic i Aarhus.

    Nu er det efterhånden 6 år siden jeg har været på Domestic, men det var en rigtig fin oplevelse! Hyggeligt sted, god betjening og rigtig god mad. Fortæl endeligt om oplevelsen, når i er på den anden side!

    dyg29-02-24 08:45

  • ★★★★0

    Til min sidste fødselsdag gav min kæreste mig to Michelin-oplevelser, den første var Jatak! her i København, hvor vi var i december. Den anden er Rigas første Michelin-stjerne Max Cekot, hvor vi tager på weekendtur engang senere på året.

    Jeg glæder mig altid ekstra meget til spiseoplevelser udenfor landets grænser, og mine første to oplevelser med Michelin var da også i henholdsvis Wien (Steirereck) og Berlin (Tim Raue).

    dyg29-02-24 08:49

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen