Forum - Forum-tråd: Madtråden

Madtråden

  • ★★★★★★0

    Har en god ven, der hedder Kenwood, hvis kagearm er bedre end min ;)

    davenport17-03-24 18:55

  • ★★★★★★0

    Stadig - din Kenwood er den udvidede udgave, hvis den kan strække dejen ud bagefter :-)

    Wayne17-03-24 19:00

  • ★★★★★★0

    Ah, jeg kan sgu godt ælte en dej rundt med højre. Det er jo bare et spørgsmål om at lave en blød nok dej. Og jeg er ret god med højre, gennem mange års erfaring ;) 

    davenport17-03-24 19:17

  • ★★★0

    Jeg overvejede at spørge om det samme. Troede du havde sat børnene til at lave mad. Har aldrig prøvet at brække noget, men har en gang forstuvet håndledet. Var vildt handikappet. Kunne hverken lyne min jakke eller binde mine snørebånd.

    Var med firmaklubben på Pejsegården i går. Der fik jeg Stegt flæsk med persillesovs til frokost og en eller anden buffet til aften. Morgenmaden var primært pølser og røræg, da jeg havde tømmermænd. I dag har jeg spist en af de der lasagner fra netto, da jeg ikke gad en skid.

    Aranyhajú Nyárszépe17-03-24 23:15

  • ★★★★★★1

    Vi fik lige en ordentlig dillermand med brun sovs, kartofler og rødkål. Jeg tror kun det er Mads og jeg der kan lide det, og resten er altid lidt loren med det. Men sjovt nok glider det ned. Men det skal en dillermand vel egentlig også??

    davenport18-03-24 18:08

  • ★★★★★★0

    Vi fik frisk pasta med en masse svampe stegt godt af med lidt løg og hvidløg, og så en gang vin over. Derefter soinat, et bundt timiankviste, fløde, tilsmagning og selvfølgelig med en god parmesan. Svampene var portobello, markchampignon og kantareller.

    Og i en hel uge har jeg holdt mig fra chips, slik, kage og sodavand! Det er der røget 1,5 kg...hvilket sgu nok betyder, at jeg har spist alt for meget af det :)

    Men seriøst - det her kunne have været en normal dag: 1 Cola og 1 chokoladebar til frokost. En cola og chokolade efter arbejde, mens jeg lige vendte dagen med kollegaer. Så en pose slik eller en hindbærsnitte på hjem i bilen. 1 Cola derhjemme - og så en Cola til aftensmaden, og ja...slik eller chips og en Cola til aftenhygge. Sådan var det ikke hver dag, men flere gange om ugen.

    Guldager18-03-24 19:09

  • ★★0

    Fik købt fiskefrikadeller...

    Så menuen blev til nogle skiveskårede fiskefrikadeller på toastbrød med smør på toast og remoulade på dellerne. Lige halvanden minut i mikroovnen og voila, et velsmagende måltid...

    Ryder66618-03-24 19:23

  • ★★★★★★0

    Åh, så lige en håndfuld rødløg henover. Det lyder sgu bedre end  frysepizza :D 

    davenport18-03-24 19:31

  • ★★0

    Åh, så lige en håndfuld rødløg henover. Det lyder sgu bedre end  frysepizza :D 

    Jeg kan kun lide ristede løg når det kommer til løg.

    men Lol, ja tæt på at overgå frysepizza ;-)

    Ryder66618-03-24 19:37

  • ★★★★★★0

    Ha ha.. Jeg tænker: Lun delle, på ristet rugbrød - måske brødet stegt i olie på panden. En god klat remu, syltet rødløg med friskskåret persille, agurk skåret med en skræller og groft salt. - Tror jeg skal ud og handle nu... ;)

    davenport18-03-24 19:42

  • ★★0

    Ha ha.. Jeg tænker: Lun delle, på ristet rugbrød - måske brødet stegt i olie på panden. En god klat remu, syltet rødløg med friskskåret persille, agurk skåret med en skræller og groft salt. - Tror jeg skal ud og handle nu... ;)

    Fedt at se en der er så passioneret når det kommer til mad, med du arbejder også i branchen, ikke?

    Ryder66618-03-24 19:48

  • ★★★0

    Vi fik frisk pasta med en masse svampe stegt godt af med lidt løg og hvidløg, og så en gang vin over. Derefter soinat, et bundt timiankviste, fløde, tilsmagning og selvfølgelig med en god parmesan. Svampene var portobello, markchampignon og kantareller.

    Og i en hel uge har jeg holdt mig fra chips, slik, kage og sodavand! Det er der røget 1,5 kg...hvilket sgu nok betyder, at jeg har spist alt for meget af det :)

    Men seriøst - det her kunne have været en normal dag: 1 Cola og 1 chokoladebar til frokost. En cola og chokolade efter arbejde, mens jeg lige vendte dagen med kollegaer. Så en pose slik eller en hindbærsnitte på hjem i bilen. 1 Cola derhjemme - og så en Cola til aftensmaden, og ja...slik eller chips og en Cola til aftenhygge. Sådan var det ikke hver dag, men flere gange om ugen.

    Spiser stort set aldrig slik og chips længere. Savner det ikke engang. Kan dog godt finde på at spise usundt i forbindelse med alkohol. Trætheden går at jeg nemmere at forfalder til usunde ting.

    Hvis du er glad for sodavand, så gå over til at drikke sukkerfri. Det har jeg selv gjort og det en nem måde at spare en masse kalorier på, hvis man godt kan lide sodavand.

    Aranyhajú Nyárszépe18-03-24 21:33

  • ★★★★★★0

    Hvis du er glad for sodavand, så gå over til at drikke sukkerfri

    Det var sukkerfri. Men det er lettere for mig at holde mig fra usundt, når jeg ikke drikker sodavand også. Selvom kunstige sødemiddel ikke påvirker blodsukkeret.

    Har prøvet det før...3 måneder før corona var jeg også god til at styre det, men da vi blev lukket inde uden noget at lave, faldt jeg i igen.

    Guldager19-03-24 06:19

  • ★★★★★★0

    De har jo afblæst coronaen igen.... Just saying ;)

    davenport19-03-24 08:43

  • ★★★0

    Jeg må indrømme at jeg også kommer lidt honning på mine havregryn, ellers undgår jeg sukker til hverdag.

    Det er noget skidt, men markedsføres som noget der er godt for en (Sulten for sjov, luk op for noget godt). Det burde kommes i neutrale pakker og gemmes væk bag kasseapparatet. Det handler jo også om at beskytte de unge, så de i stedet kan tillære sig nogle gode vaner. De slæber med sig af slik, sodavand og pizzasnegle nede fra vores Lidl i frikvarteret.

    Aranyhajú Nyárszépe19-03-24 09:46

  • ★★★0

    Det handler jo også om at beskytte de unge, så de i stedet kan tillære sig nogle gode vaner. De slæber med sig af slik, sodavand og pizzasnegle nede fra vores Lidl i frikvarteret.

    Ikke som i de gode, gamle dage, hvor folk røg som 12-årige!

    NSF19-03-24 09:47

  • ★★★★★★0

    Same her. Vores Rema på den anden side af gaden, bugner af unge mennesker, der nedsvælger roulader, chips og slik på parkeringspladsen efter skole, eller i 11 frikvarteret.

    Vi har selv problemet med den mellemste på 12. Selv om han er aktiv og spiller fodbold hver dag, begynder han at lægge sig en smule ud. Vi italesætter det og er nødt til at forbyde at have chips og nudler med hjem. Men så smugler de det jo bare ind alligevel. Han har især én ven, der er ved at være godt fed, hvor der altid skal være noget lækkert. Han har så også en far, der er fucking ligeglad med sine børn og deres skole. De lever af toast og nudler. Og det gider jeg bare ikke smitter af på min søn.

    Det er på mange måder pis at have et supermarked overfor. Det er dejligt når man skal handle, men fanme noget fuck, når børnene bare kan købe hvad de vil.

    Og skal man så administrere deres penge? Han har en krukke med kontanter, og det er sgu svært at følge med i.

    davenport19-03-24 11:02

  • ★★★★0

    I de tidlige klasser var den eneste mulighed for frokost, når man havde den med hjemmefra - en dejlig leverpostejmad, der kunne ligge og hygge sig i den varme skoletaske indtil frokost.

    Senere fik vi en ordning, hvor man kunne købe "klippekort" til grovboller og frugt. Der var selvfølgelig ingen, der købte frugt.

    I de ældre klasser fik vi en slags kantine, hvor den mest populære frokost var parisertoast. Mine forældre syntes dog ikke, at det var nødvendigt at give mig penge til sådan noget, når en leverpostejmad var billigere, så jeg fik det kun, når en af mine klassekammerater allernådigst lod mig få en lille bid, som jeg så nød og spiste så langsomt som muligt. Når jeg den dag i dag en sjælden gang får parisertoast, spiser jeg den på samme måde - i små bidder...

    chandler7519-03-24 13:06

  • ★★★★★★0

    I de tidlige klasser var den eneste mulighed for frokost, når man havde den med hjemmefra - en dejlig leverpostejmad, der kunne ligge og hygge sig i den varme skoletaske indtil frokost.

    Senere fik vi en ordning, hvor man kunne købe "klippekort" til grovboller og frugt. Der var selvfølgelig ingen, der købte frugt.

    I de ældre klasser fik vi en slags kantine, hvor den mest populære frokost var parisertoast. Mine forældre syntes dog ikke, at det var nødvendigt at give mig penge til sådan noget, når en leverpostejmad var billigere, så jeg fik det kun, når en af mine klassekammerater allernådigst lod mig få en lille bid, som jeg så nød og spiste så langsomt som muligt. Når jeg den dag i dag en sjælden gang får parisertoast, spiser jeg den på samme måde - i små bidder...

    Uha, ja - gad vide hvor mange bakterier det nåede at udvikle med sådan en lunken leverporstejmad ;-)

    I mine børns klasser var der opsat køleskab, hvor de kunne smide madpakkerne - heldigvis er man blevet klogere.

    Wayne19-03-24 13:14

  • ★★★★0

    I mine børns klasser var der opsat køleskab, hvor de kunne smide madpakkerne - heldigvis er man blevet klogere.

    Man er blevet dummere igen, for i min søns skole vil der ikke være køleskabe til ungerne..... Men heldigvis skal vi kun sørge for madpakke fra maj til august, derefter åbner frokostordningen på skolen, så kan han blive bespist for 30kr om dagen.

    dyg19-03-24 13:37

  • ★★★★★★0

    Vores skole vil ikke have køleskabe, da det er for dyrt og de larmer. (Tror jeg begrundelsen var)

    Man kan så argumentere for, at maden ligger lige omkring 3 timer, hvilket er det fødevarestyrelsen max anbefaler for mad udenfor køl. 

    Der er sgu ikke noget som en rugbrød med slatten og delvist opløst aberøv med remoulade og noget der engang var ristede løg! 

    davenport19-03-24 14:10

  • ★★★★★★0

    På min arbejdsplads må 8. og 9. årgang forlade skolen i pauserne. De køber med sikkerhed en masse lort. De må dog ikke tage noget som helst med til skolen igen.

    Jeg ser det dog som en opdragelsesproblematik - børn skal have gode vaner hjemmefra. Men jeg synes også sagtens, man kunne være skarpere på lovgivning i forhold til ultra-forarbejdet mad, i forhold til initiativer til fritidsaktiviteter, i forhold til mere bevægelse i skolen (og nej, jeg mener ikke de der håbløse bevægelse midt i timen, men mere reelt fysiske opgaver i skolen).

    Og så er der meget, der tyder på, at et godt og sundt skolemåltid gør rigtig meget godt for børns sundhed, så det kunne være meget interessant at lave et forsøg med et næringsrigt måltid midt på dagen i folkeskolen...selvom risikoen på sigt er, at det vil blive sparet ihjel, så man får pomfritter og posenuggets...

    Guldager19-03-24 14:24

  • ★★★★★★0

    Det er en mulighed, der både har pros og cons. Man kan sige, at de økonomisk udsatte børn, får sig noget ordentligt, i stedet for et stykke toastbrød med sukker. Og det skal evt. lovgives i bund, at det skal være både sundt og nærende. (Ingen engelske skolekantiner her!) Men forældrene skal være med på idéen, så ungerne vitterlig også spiser det. Det kan også åbne øjnene for dem der er "kræsne".

    Det kan på den anden side blive underprioriteret, så der netop ikke er til den gode, sunde mad på budgettet. Jeg har sgu ofte stået med et budget, hvor man må vælge ting fra, netop fordi de er for dyre, og så vælge noget lort i stedet.

    Men helt sikkert et af de her tiltag, der kunne gavne, også på den lange bane. Eleverne kunne faktisk hjælpe til i køkkenet som en del af hjemmekundskab. Det kunne nok også stramme op på undervisningen af dette. Lige pt. har min mellemste hjemmekundskab, og de laver de mest latterlige retter, fordi der ikke er penge eller en ordentlig lærer til at undervise. Det er fanme vigtigt, at kunne lave mad, når man går ud af folkeskolen. Det er sgu trods alt det der holder os i live...

    davenport19-03-24 15:32

  • ★★★★★★0

    Nå, bankede en svinemørbrad ud til schnitzler og panerede dem. Små kartofler, en TM persillesovs og rødbeder. Pigerne er ude af huset, og tog på mor/datter-tur på sushihus. Det var Idas fødselsdagsgave til mor. Jeg synes der imod ikke at ihukomme en lignende gave, da jeg havde fødselsdag... 

    davenport19-03-24 18:32

  • ★★0

    I aften står den på

    Fiskepinde med pastaskruer 

    Fiskepinde har jeg ikke har købt så meget af på grund af den voldsomme prisstigning.

    Ryder66621-03-24 21:06

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen