Forum - Forum-tråd: Os med børn:-)

Os med børn:-)

  • ★★★★★★0

    Den yngste har to venner på besøg. Min kone havde smurt madder til dem, men ham den ene kunne ikke spise en leverpostejsmad, da han var vant til kun at spise varmt leverpostej. Og så er jeg nok bare sådan "så må du jo være sulten, kammerat!". Han spurgte dog om vi ikke havde et rundstykke i stedet, for det kunne han bedre ha´... No dice!

    Så viste det sig at han havde 200,- med i lommen, så nu er alle tre i REMA efter et mere behageligt måltid. Han er fucking 8-9 år gammel. Hvad laver han med så mange penge?? 

    Børn har sgu for meget magt i dag! Den slags går fanme ikke her i huset, men jeg kan jo ikke bestemme over drengens penge.

    davenport 6-08-23 14:44

  • ★★★★★★0

    ...Det blev en kasse vaniljekranse...

    davenport 6-08-23 14:55

  • ★★★★★★0

    Vi var til netværksmøde i torsdags, fordi Lauge havde det lidt svært socialt i børnehaven og der var en overlevering.

    Så det var en opfølgning. Han havde stadig svært ved visse situationer og lavede stadig lyde, og det var især i ukendte situationer eller larmende situationer (musik, fødselsdagssang osv.) han blev presset. Undtagen idræt - det kastede ha sig bare ud i. Desuden sagde læreren, at de ikke kunne se hans høje begavelse i det daglige, når de lavede opgaver, og hans klasselærer sagde, at han ikke kom til at gange og dividere og lære engelsk i 0. klasse, for det var slet ikke i fokus. Det var egentlig ok, men jeg håber ikke at holdningen fremover fra 1. klasse og frem er, at man ikke skal være foran.

    Men han var også blevet rigtig god socialt, hvor han legede med flere hver dag. Så alt i alt er jeg ret fortrøstningsfuld, for han har det rigtig godt. I går græd han endda da jeg hentede ham og bad mig om at komme senere...

    Og lidt blær:

    Der er 6 kategorier i den obligatoriske sprogtest, og læreren sagde, at hun aldrig havde set en score så højt: 95% i en af kategorierne og 100% i resten.

    Han har også lige læst og oversat - flydende og uden hjælp - følgende sætning på engelsk: "The horse jumped over the fence".

    Så min bekymring omkring hans skolegang er nu sat helt på pause - har dog snakket med en anden forældre, der har en dreng i 3. klasse, der også er højt begavet, og hun siger, at de overvejer en friskole...nu får vi se :)

    Guldager 4-11-23 11:46

  • ★★★★★★1

    Så ramte begrebet "food shaming" også os. Det går angiveligt ud på, at man er pinlig over den mad man har med i skole, og hellere sulter, end at de andre driller én, fordi man spiser madpakke.

    Jo, den kunne godt gå, hvis det var en burger, eller en lækker wrap, med salat og kebab, for så var der ikke noget at drille med.

    Jeg sagde så, at han jo bare kunne gå ud på lokummet og æde, hvis det var så pinligt. 

    Det er simpelthen for langt ude...

    davenport10-04-24 19:22

  • ★★★★★★0

    Så var et par drenge i 6. lige oppe at slås lidt, inkl. min.

    Læreren gik så helt amok, og truede med at melde dem til politiet, og at der skulle sættes kameraer op hjemme ved de involverede. Nu er drengene så venner, og det var bare en uoverensstemmelse, og ikke mere i det. De spiller sammen lige nu...

    Den anden drengs mor er så socialpædagog på et center for børn, og fik lige smidt nogle ord på det til skolen:

    "Jeg har nu haft mulighed for at tale med X og X mor.

    Drengene er enige om at legen er startet i sjov og udviklede sig i lidt for voldsom kådhed. Der har ALDRIG været tale om vold.

    Drengene fortæller uafhængig af hinanden at Lotte skulle have udtalt sig meget uheldigt set udfra et voksen perspektiv. Drengenes refleksion var også at det var ret skørt / Hun skulle have sagt følgende;

    - næste gang de er voldelige melder hun dem til politiet
    - at der skulle opsyn på i hjemmet med kamera osv

    Så ja vi forventer som forældre også en redegørelse for den trussel. Ingen børn eller familier skal trues på den måde,
    Sikke en upædagogisk tilgang og svært at få øje på Kolding kommunes børne/ unge syn som alle medarbejdere skal arbejde udfra.

    Vi ser frem til en forklaring :-/"

    Og mit svar:

    "Som det ser ud pt. sidder drengene lige nu og spiller sammen, dermed ingen konflikt, og det der virker som en overreaktion på situationen. Det er fint i gør opmærksom på det!

    Det jeg hæfter mig ved, er at de så efterfølgende er blevet truet med en politianmeldelse og henvendelse til SSP., hvis det gentager sig. Så tror jeg måske lige kæden hopper af, og der lige skal slås kold vand i blodet. Givet, drenge slås og det er ikke i orden i skolen, det siger sig selv, men det er de ting der sker, og siden der ikke blev hverken ringet efter en ambulance, eller nogen der skulle ind til skolepsykologen, så tænker jeg nok, at vi som forældre, med rimelig sikkerhed, kan tage vare om situationen. 

    Trusler har vidst aldrig gjort noget godt for nogen?"

    Spændt på hvad de nu gør?

    davenport11-04-24 19:49

  • ★★★★★★0

    Lauge skal til at have lommepenge...hvor meget giver man en 7-årig?

    20 kr om ugen?

    Guldager 5-05-24 16:30

  • ★★★★★★0

    Davenport - det kan være, at Lotte selv var presset. Det er altid super ubehageligt at skulle stoppe en slåskamp. Især hvis man ikke selv er så fysisk stærk. Desuden er der også ret strenge regler for, hvad man må gøre. 

    Jeg fastholdte en gang en dreng, fordi han flippede helt ud...så skal jeg udfylde en magtanvendelsesattest og til en samtale med lederen om, om man kunne have gjort det anderledes uden magtanvendelse.

    Men helt enig, det er uprofessionelt, og jeg håber da heller ikke, det er den generelle tone overfor børnene.

    Guldager 5-05-24 16:35

  • ★★★★★★0

    Han får sin alder gange 5. Så det bliver 30 kr ind til videre og ca. 380 om måneden, når han er 17. I forvejen får han 10.000 i børneopsparing når han bliver 14 og over 100.000 af hans mormor og morfar, når han bliver 18.

    Og han vil gerne have de 20 i en opsparingsbøsse og de 10 i hans pung, som han kan bruge af 

    Guldager 5-05-24 16:46

  • ★★★★★★0

    Hvad skal han bruge alle de penge til? Vi har altid bare haft en politik om, at hvis man lige vil have slik, så gør man lige noget. (Tømme opvasker etc.) Der er ikke pris på enkelte opgaver. Man hjælper til, og så får man  det man har lyst til. Hjælper man ikke, så må man noget. Det er sgu meget enkelt. 

    Vores kan ind imellem have brug for penge. (svømmehal, center etc.) og så er det bare om at hjælpe til hjemme. Fx rydde op og støvsuge sit værelse. Hvis man ikke gider, så er der heller ingen løn. 

    Vores får ikke bare et beløb for at være til. Det hænger sammen med at yde noget, ligesom i livet. Man får ikke bare en "borgerløn". 

    davenport 5-05-24 17:11

  • ★★★★★★0

    Han får ikke penge for at hjælpe til. Det er bare noget, han skal. Det er også noget, som mange eksperter fraråder.

    Han skal bruge pengene på præcis det, han har lyst til. Han vil gerne spare sammen til et hoverboard

    Guldager 5-05-24 17:31

  • ★★★★★0

    Han får sin alder gange 5. Så det bliver 30 kr ind til videre og ca. 380 om måneden, når han er 17.

    Jeg tror ikke, jeg før har hørt om nogen, der har fået lommepenge som 17-årige...:)

    Da jeg begyndte at få SU i gymnasiet som 16-årig, skulle jeg tværtimod betale en del af det til mine forældre til husholdningen.

    Er det generelt ikke lidt gammeldags med lommepenge? Nu har jeg ikke børn, men jeg har 7 x nevøer/niecer, og der er vist ingen af dem, der får lommepenge.

    Man kan i stedet gøre, som davenport, hvilket jeg godt kan lide, da det afspejler den virkelige verden og det med at yde for at kunne nyde. Eller man kan give inden for rimelighedens grænser, når ungen har brug for nyt tøj eller en biograftur med vennerne.

    Det er også mit indtryk, at der er rigtig mange børn/unge, der i forvejen har en del penge mellem hænderne - fra jule- og fødselsdasgaver og konfirmationspenge osv.

    Og så er der jo også fritidsjob, som de fleste af de kloge anbefaler som en god ting: Fx har min 15-årige nevø et fritidsjob i grøntafdelingen i Føtex hvor han arbejder fra kl. 8-16 om lørdagen. Og min venindes 13-årige datter arbejder som hundelufter efter skole.

    chandler75 5-05-24 17:47

  • ★★★★★★0

    Lauge er 6 år, så job har han ikke lige ;)

    Lommepenge tror jeg er en rigtig god ide for at lære ham om økonomi, opsparing osv. Det er selvfølgelig gammeldags at han får dem i mønter og ikke på et hævekort.

    80% af 11-14 årige får lommepenge og 60% får af 6-10 årige får lommepenge.

    https://finansdanmark.dk/nyheder/2023/marts/otte-ud-af-ti-danske-boern-faar-lommepenge/

    Guldager 5-05-24 18:06

  • ★★★★★★0

    Min datter på 15 arbejder fra 10-13.30 på det lokale plejehjem, og før tanken brændte i sidste md. havde hun så de resterende weekend dage der. Vi har snakket med hende om, at hun ikke skal arbejde så meget. Hun skal have et overkommeligt fritidsarbejde, der ikke går ud over skolen. Og det fortsætter ind i gymnasieperioden. Studierne er det vigtigste. 

    Drengene er der imod som en flok afrikanere, der kun arbejder når det er højst nødvendigt. "Jeg har brug for en X" - tænke, tænke, tænke.. "Morfar, skal jeg hjælpe med at kløve brænde?" Og så får en cykel, fordi mine svigerforældre forkæler vores børn på et superliganiveau. 

    Det er sgu nok min datter, der har lært mest i den proces. 

    davenport 5-05-24 18:09

  • ★★★★★★0

    Han skal helt sikkert også have sig et job, når han kan.

    Jeg overvejer også, om vi skal starte en efterskole-opsparing.

    Han er ikke den mest socialt anlagte, så ved ikke om han vil, men jeg vil klart opfordre ham til det. Så 1000kr om måneden i 8 år. 

    Guldager 5-05-24 18:18

  • ★★★★★0

    Lauge er 6 år, så job har han ikke lige ;)

    Det ved jeg - det var mere i forbindelse med kommentaren med lommepenge som 17-årig :)

    chandler75 5-05-24 19:15

  • ★★★★★0

    Jeg overvejer også, om vi skal starte en efterskole-opsparing.

    Han er ikke den mest socialt anlagte, så ved ikke om han vil, men jeg vil klart opfordre ham til det. Så 1000kr om måneden i 8 år. 

    Der kan alligevel ske en del fra 6 til 16 år, så hvem ved? :)

    Min ældste nevø starter på efterskole til sommer og har flere gange inden været i tvivl, om det var noget for ham. Men nu har han været derovre til intro (bor i Taastrup på Vestegenen, efterskolen er i Glamsbjerg på Fyn), og de unge er allerede begyndt at ses og kommunikere, inden det hele starter.

    Personligt foregik min egen "coming of age" og overgang til voksenlivet, da jeg som 19-årig var et år på college, hvor jeg boede sammen med andre unge fra DK og USA, og efterfølgende på Den Internationale Højskole i Helsingør.

    Det er bare ærgerligt, at sådan noget ikke er alle forundt - og ligesom efterskolen kræver et pænt økonomisk overskud.

    chandler75 5-05-24 19:26

  • ★★★★★★0

    Jeg er personligt af den holdning, at 10. klasse skal bruges af flere. Der er virkeligt mange, der kan bruge det ekstra år. Dem, der har gået på efterskole har en lavere drop-out procent på gymnasielle uddannelser.

    Men ja, efterskole er dyrt. Ca. 100.000 kr. koster der, og det er efter tilskud. Man kan dog godt søge om 100% tilskud, men tror det er svært at få. 

    Guldager 5-05-24 20:03

  • 0

    At tage til udlandet og bo i et stykke tid uanset om det så er under uddannelse, au-pair eller andet arbejde er noget de fleste burde gøre. Det er godt at komme ud og lære hvordan verden fungerer. På den måde lærer du også mere om dig selv og hvor du kommer fra på godt og på ondt.

    Selv har jeg I hvert fald lært meget mere af det end af nogen uddannelse.

    Kiyonji 5-05-24 20:05

  • ★★★0

    Lige med au-pair ordningen, så har jeg hørt at ordningen i høj grad benyttes til at udnytte piger fra fattige lande som billig arbejdskraft. Ofte under meget kritisable forhold. Det har blandt andet fået Norge til begrænse ordningen, så det ikke længere er muligt at få ophold som au pair, hvis man kommer fra et tredje verdens land. Der har også været en del debat om at begrænse eller afskaffe ordningen herhjemme.

    Aranyhajú Nyárszépe 5-05-24 22:39

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen