Hypet skuespillerinde lander roller hos Von Trier og "Green Room"-instruktør

Det kan lyde som en kliché, men det er nok værd at holde et ekstra øje med den unge skuespillerinde Riley Keough. Kender man hende ikke allerede f.eks. fra hendes Golden Globe-nominerede hovedrolle i serien "The Girldfriend Experience" eller den biografaktuelle "American Honey", kommer hun i hvert fald til at dukke op her og der det næste stykke tid.

The Hollywood Reporter oplyser, at 27-årige Keough er blevet tilføjet til henholdsvis Lars von Triers næste film "The House That Jack Built" sammen med danske Sofie Gråbøl og til Jeremy Saulniers Netflix-film "Hold the Dark".

Lars Von Triers længe ventede seriemorderfortælling med Matt Dillon i hovedrollen skal så småt til at starte optagelser, som foregår i Sverige i marts og Danmark i maj. Riley Keough og Sofie Gråbøl forventes at spille nogle af de kvinder, som krydser veje med titlens Jack.

Danser med menneskeædende ulve

Temaet er ikke mindre dystert i Saulniers "Hold the Dark". Har man set hans møgbeskidte punkere vs. nazister-film "The Green Room", vil man vide, at den amerikanske instruktør kan lide at overskride grænserne for folks ubehag.

"Hold the Dark" er en filmatisering af en bog af William Giraldi og finder sted i Alaskas vilde natur, hvor ulve har dræbt et barn. En biolog med ekspertise i ulve bliver tilkaldt og vikles ind i en forstyrret familie med en hemmelighedsfuld mor, som forsvinder, og en far, hvis PTSD-lidelse fra Irak-krigen går over i ren blodrus med nyheden om sønnens død.

Til at gennemgå de voldelige og blodige strabadser har Saulnier formentlig takket være den positive omtale af "Green Room" sikret sig et ganske profileret cast. Udover føromtalte Keough optræder den alsidige Jeffrey Wright ("Westworld") som biologen, og James Badge Dale ("The Pacific") er en detektiv på jagt efter den sindssyge far, der spilles af Tarzan aka Alexander Skarsgaard.

De to projekter bekræfter bare Riley Keoughs evne til at mingle med dygtige instruktører. Hun var en af de unge mødre i George Millers "Mad Max: Fury Road", og især Steven Soderbergh har set det store lys i hende. En af hendes første roller var i "Magic Mike", og som producer valgte Soderbergh hende til "The Girlfriend Experience", og hun har ligeledes en fremtræden rolle i instruktørens tilbagevenden til spillefilmen med "Logan Lucky".

Kommentarer

Hypet skuespillerinde lander roller hos Von Trier og "Green Room"-instruktør

  • 0

    Riley Keough er fantastisk! (Måske kun i 'Mad Max: Fury Road' var hun ikke så interessant, men igen var ingen af karaktererne i den film præsenteret på en spændende måde...

    ...og så gør det intet at minde folk om, at hun er intet mindre end Elvis Presleys barnebarn! :)

    BusinessMonkey15-02-17 05:29

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen