Anmeldelse: Girls Night Out

Tøsefilms-genren. En genre, der som navnet antyder er tilegnet tøser i selskab med hinanden og ofte byder på romantik og komedie, altså rom-coms til det kvindelige segment. Der er lavet en del af disse på det seneste, netop fordi det har et bredt publikum, ikke kræver de mange hjerneceller at se, og så det let fordøjeligt.

Nyeste forsøg på morskab og romantik i netop denne genre er "Girls Night Out" med selveste stjerneikonet Scarlett Johansson – som vi danskere jo godt kan lide at kalde dansk. Filmens titel fortæller egentlig selve plottet. En flok tøser er ude i Miami på polterabend, fordi den ambitiøse politikker-veninde Jess (Johansson) skal giftes. Denne aften går selvfølgelig alt andet end forventeligt, og en ukendt stripper dør. Hvilket selvfølgelig leder til hysterisk panik i flokken af kvinder, der nu må tænke klart og holde hovederne kolde (hvilket jo er lettere sagt end gjort) på stoffer.

Det lover ellers  godt. I en af filmens første scener dukker selveste Ty Burrell fra "Modern Family" op, og man når lige at tænke, at det kan blive sjovt det her! Dét viser sig blot at være en kort cameo. Derfra går det hastigt ned ad bakke med platte jokes og dårlige forsøg på letkøbt humor.

Scarlett Johansson, som ellers rider på en bølge af succes-roller og har etableret sig som kvindelig actionhelt, har nok tænkt som mange andre store skuespillerinder: Jeg vil udfordres – lad mig prøve komedie! Desværre for Johansson er det ikke den rette komedie at vælge. Hun rammer sin ellers lovende karrieres hidtidige lavpunkt. Først hen imod slutningen i filmen kender vi igen Scarlett, hvor vi ser hende i de mere vante tæske-uddelende actionrammer som heltinde, der redder dagen. Hun overstråler dog flokken af kvinder, hvor flere af dem ellers har erfaring med komediegenren. Udover Scarlett gør især den komedie-erfarne Jillian Bell ("Brudepiger") et ihærdigt forsøg på at være sjov.

"Girls Night Out" insisterer på at være så hysterisk irriterende, at man bliver helt træt og giver op, før filmen er halvvejs. En actionfyldt og plottwist-forsøgsagtig slutning trækker dog op. Det er så vanvittigt lavet og samtidig et tåkrummende ringe forsøg på humor.

Flokken af kvinder i 30'erne griner lystigt i munden på hinanden og forsøger at gøre deres bedste i et materiale af Paul W. Downs og kæresten Lucia Aniello. De to har ikke givet deres skuespillere meget at arbejde med. Instruktøren Lucia Aniello skulle nok lige have valgt at stoppe op en gang og tænkt over, hvad hun egentlig lige lavede, og om det fungerede. For det gør det langt fra.

Se også: Moovy TV og 200 kvinder til "Girls Night Out"-galla!

Girls Night Out

Kommentarer

Girls Night Out

  • 0

    Jeg er ikke i tvivl om at anmelder rammer plet med anmeldelsen,og jeg vil sikkert hade den...Men helt ærligt; "tøser"? 

    Det er virkelig et nederen ord...

    Jeg ved godt at genren kaldes "tøsefilm" (det er ikke det ord jeg referer til), men ordet tøs er virkelig ikke flatterende. Hvad er der galt i at kalde os kvinder eller piger?

    Wimmie28-07-17 23:41

  • ★★★★★★0

    Det er der intet galt i at kalde "jer".

    Hilsen knægten;-)

    T. Nielsen29-07-17 06:00

  • ★★★0

    Har aldrig kaldt nogen for tøs/tøser, synes ikke det er et rart ord at bruge og kan måske virke nedladende overfor kvinder, men hvorfor kan det være nedladende? 

    Tror bare at det i anmeldelsen var lidt naturligt at bruge ordet tøs, nu når han nævner tøsefilm (hvilket jeg sjovt nok ikke finder grimt/nedladende da det vel er en modsætning til drengerøvsfilm? Jeg har heller aldrig hørt nogen sige det er en pigefilm/kvindefilm), i det mindste hedder det ikke kællingefilm, men en anden måde man kunne skrive det på er måske Chick Flick selvom det ikke helt passer til denne film?

    MOVIE100029-07-17 09:21

  • ★★★★★0

    Jeg synes sammenligningen "drengerøv" er ret spot on. "Tøs" er måske en anelse mere nedladende, men hentyder vel mere til en type end en generalisering af kønnet - nøjagtig ligesom "drengerøv". Og nu når udtrykket bruges i forbindelse med "tøsefilm", synes jeg (selvom jeg er feministisk anlagt) egentlig det er helt i orden. Hvis anmelderen brugte et andet udtryk som "kvinde" eller "pige", ville det ikke være særligt præcist, da han pludselig ville hentyde til hele kønnet og ikke typen. Så enten skal sætningen stå som den står, eller skrottes fuldstændigt.

    David Lund29-07-17 09:48

  • 0

    Hvad Lunden sagde.

    (BN)29-07-17 10:12

  • ★★★★★0

    Kommer jeg de forkerte steder, siden jeg ikke har hørt nogen kalde Scarlett Johansson for dansk før? 

    Lars!29-07-17 11:16

  • ★★★★★0

    Kommer jeg de forkerte steder, siden jeg ikke har hørt nogen kalde Scarlett Johansson for dansk før? 

    Næh. Hendes bedstefar var vist dansker. Men jeg er da stødt på, at folk har kaldt hende dansk før. Hun er dog ærkeamerikansk.

    David Lund29-07-17 11:41

  • ★★★★★★0

    Men en overgang kom hun ofte i Kbh. Har mødt hende flere gange.

    T. Nielsen29-07-17 11:50

  • ★★0

    Hun er halvdansker. Hendes far er fra hovedstaden.

    Michael Andersen29-07-17 12:51

  • ★★★★★0

    Hun er halvdansker. Hendes far er fra hovedstaden.

    Ha! Jeg bliver klogere hver dag =)

    David Lund29-07-17 13:09

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen