Forum - Forum-tråd: What we saw

What we saw

  • ★★★★★1

    The Punisher (Sæson 1)

     

    Efter en egentlig fin og solid start i de to første afsnit, som dog på ingen måde blæser en omkuld og imponerer voldsomt, så letter denne Marvelserie, om hævneren og antihelten Frank Castle, og bliver bedre og bedre som den skrider fremad, med få undtagelser.

    Smerten udpensles lidt rigeligt sine steder i seriens mange visuelle ”flashbacks/drømmende” sekvenser, der kunne fylde lidt mindre. Men det er småting i en samlet set fantastisk serie. En serien der overrasker både med dens menneskelighed og dens villighed til at tage fat i seriøse temaer som krigstraumer, tab og konsekvenser og ofte på en, for en actionserie relevant måde.

    Men også dens sats på at det er karaktererne der skal holde historien kørende og det lykkes, og ikke den blodige vold som også er der, fungerer hamrende godt. De fleste af karaktererne er både overbevisende, velskrevne og godt spillet, med fine nuancer. Så lever jeg med at et par af dem er lidt rigeligt forudsigelige.

    Med en ret jordnær og uden måske at være realistisk, så dog med et langt større feel af realisme end andre superheltehelte film og serier jeg har set, blev denne udgave af The Punisher introduceret i en anden Marvelserie, nemlig ”Daredevil” sæson 2 og var faktisk den sæsons højdepunkt og mest interessante karakter.

    Men tonen og stilen serien her holdes i, der fungerer den faktisk bedst når Frank Castle holdes ude af dette univers og holdes i sit egent, der ofte minder mere om en spektakulær, uden at være sensationalistisk, udgave af ”Homeland” end om det diverse superhelte boltrer sig i.

    Som The Punisher/Frank Castle skal det også siges at Jon Bernthal vitterlig er velvalgt. Plausibel og tro mod sin karakter og dennes baggrund, som en man kunne tro på som tidligere soldat. Jeg har i de roller jeg tidligere har set ham i, ikke været betaget. Men her gør han det rigtigt godt.

    Til slut vil jeg gerne lige nævne at hvor er Lieberman, spillet karismatisk af Ebon Moss-Bachrach, dog en fed karakter. Som ”sparringspartner” til den lukkede og lettere afstumpede Castle, er han en morsom, uden at være plat, og varm personificering af hvad det faktisk drejer sig om.

     

    Bedømmelse: 9/10

    Fremragende anmeldelse! :) Jeg er helt enig i det meste af det, som du har skrevet. Dog havde jeg også (ud over de drømme/flashback sekvenser du nævner) et lidt anstrengt forhold til de mange scener i Micros hjem, hvor Frank kigger forbi med jævne mellemrum. Jeg er helt med på, at de havde deres begrundelse qua det formål, at Frank Castle skulle “lære” at være mere menneskelig igen og forsøge at være mere i balance med sine følelser frem for blot at agere brutal kampmaskine. Men stadigvæk synes jeg af disse scener godt kunne have været skåret lidt ned, da jeg synes, at serien samtidig mistede lidt af sit momentum og drive.

    Overordnet set var plottet dog godt skruet sammen selvom, at der også var en del klicheer, som skulle sluges undervejs. Og ja, makkerskabet mellem Micro og The Punisher var en fornøjelse at følge, og en herlig kontrast både imellem de to vidt forskellige karakterer men også i kontrast til resten af seriens mørke og barske tone. Jeg ligger lige umiddelbart på en 8/10. :) 

    NightHawk19-02-18 18:30

  • ★★★★★★1

    Fedt med respons! Jeg kan for så vidt godt følge dig, men da jeg var grebet af disse scener i hjemmet, har jeg slet ikke tænkt over dem på den måde, i forhold til hvor meget de fyldte. Men havdexee være kortere, havde de stadig kunne fortælle det samme med dem, så på den måde kan jeg være enig. 

    T. Nielsen19-02-18 18:38

  • ★★★★★0

    Wow - disse anbefalinger af Punisher er jo lidt tankevækkende. Måske man skulle... men jeg kunne jo ikke lide ham i Daredevil sæson 2 (som jeg ikke engang så færdig), og siden det har jeg ikke været fristet til at se mere Marvel TV. Disse roser gør dog indtryk. Hm. 

    Lars!19-02-18 19:45

  • ★★★0

    Wow - disse anbefalinger af Punisher er jo lidt tankevækkende. Måske man skulle... men jeg kunne jo ikke lide ham i Daredevil sæson 2 (som jeg ikke engang så færdig), og siden det har jeg ikke været fristet til at se mere Marvel TV. Disse roser gør dog indtryk. Hm. 

    Det er svært at give et godt råd herfra, eftersom jeg allerede elskede figuren i "Daredevil". :) Men han er betydeligt mere gritty og mindre superhelte-agtig i "The Punisher".

    Benway19-02-18 20:01

  • ★★★★0

    Jeg kom ikke videre efter første afsnit. Og så stoppede jeg med at tælle, hvor mange gange hans afdøde kone dukkede op i drømmen. I got it, man. Nåh, men det kan jo være det blev bedre, men på den anden side er der så meget andet der venter at blive set, så tror ikke jeg fortsætter. 

    Babo19-02-18 20:33

  • ★★★★★★0

    Jeg kom ikke videre efter første afsnit. Og så stoppede jeg med at tælle, hvor mange gange hans afdøde kone dukkede op i drømmen. I got it, man. Nåh, men det kan jo være det blev bedre, men på den anden side er der så meget andet der venter at blive set, så tror ikke jeg fortsætter. 

    Nu kan jeg sove roligt:-D

    T. Nielsen19-02-18 21:39

  • ★★★★★★0

    Everything Sucks - Season 1

    Man føler, man har en vis alder, når "historiske" coming-of-age handler om ens egen teenagetid...Everything Sucks foregår i 1996, og er en sløvt-startende, men i sidste ende tilfredsstillende serie i 10 afsnit.

    Man følger hovedsagligt Luke, en 1. års high-school-studerende, Kate, som er på 2. år samt hhv. Lukes mor og Kates far, der er rektor på high schoolen. Lukes far har været bortrejst i mange år, mens Kates mor er død. Handlingen er centreret om forholdet mellem Luke, der er vild med Kate, og så Kate, der tror hun er lesbisk. Udover det følger man også deres to forældres forhold. 

    Den var god nok til, jeg så alle 10 afsnit i løbet af en eftermiddag/aften, men den er ikke uden problemer. Problemerne først:

    - Den er meget 90'er-referende. Det er klart, den gerne vil vise, hvornår den foregår, men det er proppet rigtig meget ind, så det nærmest bliver for karikeret.

    - Den starter lidt sløvt, og mange karakterer bliver aldrig rigtig udviklet.

    - Den er måske lidt for overdramatiseret til tider.

    Men der er også masser af positive ting:

    - Den gror på en, og de sidste 3 afsnit er helt i top.

    - Selvom mange bikarakterer ikke bliver specielt udviklet, så er de stadig underholdende.

    - De to forældres historie fungerer rigtig godt som pendant til børnenes historie.

    - Den kvindelige hovedrolle, den kun 14-årige Peyton Kennedy som spiller Kate, er fucking awesome. Andre gør det også godt, men det er klart hende, der er stjernen.

    I lang tid tænkte jeg, at det var en fin, men blot lidt over middel serie, men den slutter stærkt, og Peyton Kennedy trækker det mindst en ½ karakter op i sig selv. Så jeg ender på en lille 8/10

    Guldager19-02-18 21:59

  • ★★★★★★1

    The Shape of Water (2017)

     

    Jeg har altid siddet med den følelse, siden jeg stødte på Guillermo del Toro som instruktør på en film for første gang for snart mange år siden (engang i 90’erne), at han havde et kæmpe talent og et stort potentiale til at lave fantastiske film. Der var noget ved hans stil der tiltalte mig, så selv de film mange regner for mere tvivlsomme, fandt jeg gode.

    Med mesterværket ”El laberinto del fauno” (en personlig favorit) fra 2006 beviste han så også langt om længe, at der var mere i ham, end blot solide og gode film. Eller gjorde han? Siden har det han har leveret nemlig heller ikke rejst sig over mængden. Så var den tragiske fabel om den spanske borgerkrig og en lille piges grusomme fantasy rejse i selvsamme, mere den gode håndværker der ramte plet via et virkelig godt manus (som han dog selv havde leveret trods alt)?

    Men med denne nye film og den fornemme kritik den har modtaget, plus de mange priser den er indstillet til (13 Oscars, inklusiv bedste film!) kunne det virke som at del Toro endelig havde fundet storformen igen. Objektivt set, må jeg vel også tro det. Jeg kan bare ikke se det?

    Filmen forekommer mig gangske konventionel, uden de store overraskelser. Jo, den bryder da med konventionerne et par gange, men ikke noget der giver andet end små krusninger i overfalden føler jeg. Et enkelt sted bliver det måske endda tæt på tåkrummende. Den er såmænd også en kende mere vovet end de større mainstreamfilm man ofte ser fra Hollywood, men heller ikke noget der helt rykker filmen op i særklassen på det punkt.

    Filmens karakterer, hvor velspillet de end er og det er de, så er det også ret firkantet og lettere unuanceret beskrevet. I det hele taget er filmens univers forbavsende sort og hvid. Michael Shannon er en led satan som skurk og vores heltinde, i skikkelse af Sally Hawkins, hans modsætning. Dette kan der naturligvis være en pointe med og uanset, så findes der dog mange film, der faktisk kan være forbandet underholdende og virkelig gode, selv om man kunne pådutte dem den samme kritik.

    Men romancen mellem vores sælsomme vandmand (som må være en afart af uhyret fra den sorte lagune) og den stumme kvinde, der falder for ham i en fortælling om kærlighed uden ord, kom aldrig rigtigt ind under huden på mig. Det er svært helt at sige hvorfor, uden de grunde jeg har nævnt.

    Måske skyldes det, at jeg føler at filmen leverer på mange hylder, men aldrig går fuldt ud. Jeg får aldrig udviklet en dybere empati for vores to outsidere og deres kamp, selv om jeg sympatiser med dem. Der er også spændende momenter, men aldrig så man sidder på kanten af sædet og det samme med humoren. Det er som om at filmen kommer for let hen over det hele?

    Narrativt fungerer den derfor ikke optimalt og jeg blev ikke indfanget helt af eventyret, der i tone og stil ellers kan have visse ligheder med den endnu mere kulørte og fjollede Tim Burton film ”Big Fish”, som jeg så til gengæld elsker og værdsætter højt!

    Scenografisk må jeg så sige at der er kælet for detaljen i en film der også visuelt er hamrende flot at se på, med en ekstremt flot palette af farver, lys og skygger. På det punkt skal danske Dan Laustsen, som har stået for fotograferingen nævnes, for det kan vi være stolte af. Men i det hele taget spiller den rigtigt godt på mange tekniske områder. Også musikken sine steder (hvor jeg en enkelt gang fik en John Barry vibe og det er bestemt ikke dårligt!).

    Men alt i alt er ”The Shape Of Water” en kæmpe skuffelse, uden at være dårlig. Men meget over det middelmådige føles den ikke, selv om den ser ud af langt mere.

     

    Bedømmelse: 6/10

    T. Nielsen21-02-18 20:16

  • ★★★★★1

    Told ya, T.Nielsen!

    David Lund21-02-18 20:17

  • ★★★★★★0

    Told ya, T.Nielsen!

    Ja desværre:-( Var din oplevelse lidt den samme eller er din kritik en anden?

    T. Nielsen21-02-18 20:20

  • ★★★★★0

    Ja desværre:-( Var din oplevelse lidt den samme eller er din kritik en anden?

    Rigtig meget det samme! Hamrende flot film men meget hul og karikeret. Og hele kærlighedshistorien prellede også fuldstændigt af på mig. Især når de begyndte at dyrke sex, stod jeg helt af. Og hamrende fjollet slutning. Men flot!

    David Lund21-02-18 20:29

  • ★★★★★★0

    Tjek....Så er jeg da ikke helt off, nu den får så gode anmeldelser og indstilles til så mange priser.

    T. Nielsen21-02-18 20:33

  • ★★★★★1

    Jeg er enig med jer begge! Og tak for at bekræfte mig i, at jeg ikke er blevet helt sindssyg, når nu næsten alle lader til at knuselske filmen!

    The Insider21-02-18 20:53

  • ★★★★★★1

    Jeg er enig med jer begge! Og tak for at bekræfte mig i, at jeg ikke er blevet helt sindssyg, når nu næsten alle lader til at knuselske filmen!

    Jeg ville ønske jeg var, bare i kort tid mens jeg så den. Så kunne det være jeg havde en stor oplevelse i vente, når jeg blev normal igen. Men som jeg skrev til dig andet sted, så synes jeg ikke ligefrem det er en kompleks film, hvor jeg forventer at der åbner sig en masse senere hen? Er der andre der synes det? Historien er jo ret banal.

    T. Nielsen21-02-18 20:55

  • ★★★★★6

    Tjek....Så er jeg da ikke helt off, nu den får så gode anmeldelser og indstilles til så mange priser.

    Jeg tror at der hos de amerikanske anmeldere måske har hersket en form for selvcensur, hvor man af frygt for at blive kaldt fiskedyr-cist, og det der er værre, har undladt at kritisere filmen for hårdt. Jeg er helt overbevist om, at det har ligget nogle anmeldere på sinde, for hvis man følger med i hvad der sker derovre, så skal der altså ingenting til, før man får sin karriere spoleret, hvis du bliver udpeget som mål af rabiate fiskeelskere. Samtidig tror jeg også nogle er blevet revet med af stemningen, hvor filmen er blevet ophøjet til noget nær det vigtigste, der er sket for fiskeelskere i umindelige tider, og det kan den overhovedet ikke bære på nogen måde. De her ting er naturligvis ikke noget, der gælder for samtlige anmeldere, men jeg er ret sikker på at det har påvirket et udsnit af dem, og det er derfor vi ser en score, der slet ikke står mål med filmens faktiske kvaliteter og indflydelse.

    Læs kommentarerne i Black Panther-nyheden hvis den ovenstående tekst forvirrer :)

    Kruse21-02-18 20:57

  • ★★★★★★1

    Haha good one Kruse:-D

    T. Nielsen21-02-18 21:00

  • ★★★★★0

    :-D :-D :-D

    The Insider21-02-18 21:07

  • ★★★★★★0

    Good Time (2017)

     

    Gadeplansthriller der via dens rå og upoleret tone og yderst velskrevne og nærmest ubehageligt troværdige karakterer, fra den lavere ende af den sociale rangstige, lykkes med at hæve dens historie om et bankrøveri op til det mindeværdige.

    Fortællingen er enkel, men rummer en kompleks forståelse for dens personer, som den skaber en form for sympati og forståelse for, trods deres ofte afstumpede adfærd. Dette gør den helt uden at bruge billige tricks. Hovedpersonen i skikkelse af en velspillende Robert Pattinson er lige så ubehagelig som vi må tro han kan være når det kræves.

    Musikken må jeg så desværre erkende trækker ned for mig. Stilen kan jeg i forvejen ikke døje. Dette gør mindre, hvis den gør det den skal for en film. Det gør den måske også, for den stresser og bevirker at intensiteten kan føles tæt. For mig blev den bare for anmassende og overstyrende. Den fik mig i perioder til at miste fokus og ryge ud af historien. Men det er en kritik, som jeg tror vil genere de fleste mindre og uanset, så er det en virkelig god film!

     

    Bedømmelse: 8/10

    T. Nielsen21-02-18 21:15

  • ★★★★0

    Jeg tror nærmere TN har tygget for meget khat. Nå, men skal se den i morgen. Håber så sandelig på en bedre oplevelse. 

    Babo21-02-18 21:17

  • ★★★★★★0

    Jeg tror nærmere TN har tygget for meget khat. Nå, men skal se den i morgen. Håber så sandelig på en bedre oplevelse. 

    Nu det jo ikke mig der hænger ud med Søren Drugdealer;-P

    Håber jeg også du får. Umiddelbart har jeg bare svært ved at tro det. Sådanne typer film som den her, er normalt mere mig end dig!

    T. Nielsen21-02-18 21:25

  • ★★★★★★1

    Get Out

    Oscarnomineret - og derfor i mine øjne overvurderet. Det er bestemt en fin lille thriller, men jeg har det svært flere steder - og det kommer lige i en spoiler til sidst.

    Når det er sagt, så er de ting, jeg ikke er så vilde med ikke ødelæggende, det gør bare, at jeg i stedet for at kunne nyde filmen også bliver lidt småirriteret.

    6/10

    Hele hypnose-delen har jeg svært ved at falde for - det er for utroværdigt.

    Scenen, hvor plottet bliver forklaret irriterer mig. Man har godt fanget, at de hjernevasker sorte mennesker for at bruge dem som en form for slaver.

    Den vil gerne være nede på jorden og lidt realistisk, og derfor virker det ikke troværdigt, når Chris lige pludselig kan slå en masse ihjel.

    TSA-shit-delen er også lidt for meget - og jeg er godt klar over, det skal være karikeret, det virker bare ikke på mig.

    Hvorfor fa'en kan et blitz lige pludselig få folk ud af the sunken place? og hvorfor kan Rose lige pludselig styre de to, der arbejder i huset?

    Guldager21-02-18 21:36

  • ★★2

    og hvorfor kan Rose lige pludselig styre de to, der arbejder i huset?

    Fordi det er hendes bedsteforældre og de arbejder sammen?

    Mikkel Abel21-02-18 21:46

  • ★★★★★★1

    Wind River (2017)

     

    Efter at have leveret manuskript til to af det senere års to bedste film, i form af ”Sicario” og ”Hell Or High Water”, sætter Taylor Sheridan sig denne gang også i instruktørstolen og det kan han roligt blive ved med lader det til.

    ”Wind River” er i hvert fald en film, pakket løst ind som thriller, der både socialt har noget på hjertet og bringer det så stemningsfuldt, spændende og storslået trøsteløst ud til os som tilskuer, at den i sin genre bliver til en sjældent vedkommende fortælling om mennesker på godt og ondt.

    Visuelt bruges landskabet og naturen excellent som både en sindsstemning og som et folks/en kulturs fortabelse i en for dem isoleret del af et land.

    I hovedrollerne er både Jeremy Renner som tracker med et personligt motiv og traume og underskønne Elizabeth Olsen som uerfaren, men kompetent FBI agent som man fornemmer rummer mere end hun giver ud af, overbevisende i neddæmpede roller, der klæder dem begge.

    ”Wind River” er en af 2017’s bedste film!

     

    Bedømmelse: 9/10

    T. Nielsen21-02-18 21:58

  • 0

    Åh, jeg håber virkelig, jeg bliver gladere for The Shape of Water end jer, der har skrevet om den ovenfor. :O Har glædet mig til noget nyt fra Guillermo del Toronto, og den virker så lovende i traileren! 

    evermind21-02-18 23:24

  • ★★★★0

    Scenen, hvor plottet bliver forklaret irriterer mig. Man har godt fanget, at de hjernevasker sorte mennesker for at bruge dem som en form for slaver.

    De bruger dem vel ikke som slaver, men overfører hvide gamles hjerner til de sorte? Sådan forstod jeg det i hvert fald...

    chandler7522-02-18 11:31

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen