Marvels "Black Panther" slår rekorder ved billetlugerne

Den Sorte Panters intræden i biografmørket har i dén grad givet pote for Marvel.

"Black Panther" – den efterhånden 18. film i det såkaldte MCU (Marvel Cinematic Universe) – havde biografpremiere i sidste uge verden over.

Og på blot en håndfuld dage har filmen allerede indtjent godt 360 mio. dollars (2,16 mia. kroner) på verdensplan.

I USA er der tale om den femtestørste tredagesindtjening nogensinde (192 mio. dollars), mens filmen leverede den flotteste åbningsweekend i februar nogensinde – en hæderstitel, som en anden superheltefilm havde besiddet indtil nu: "Deadpool" (132 mio. dollars).

"The Avengers" fra 2012 er den eneste Marvel-film med en større åbningsweekend i ærmet (207,4 mio. dollars).

"Black Panther" har også fået gode anmeldelser både herhjemme og i udlandet, og den har endnu ikke haft premiere i lande som Kina, Japan eller Rusland, så alt peger på, at Marvel (og selskabets ejere hos Disney) står med endnu en enorm kattesucces – nej, undskyld... kassesucces i hænderne.

Kommentarer

Marvels "Black Panther" slår rekorder ved billetlugerne

  • ★★★★★2

    Jeg er oprigtigt træt af, at disse konspirationsteorier om anmeldere gang på gang dukker op, hvilket især lader til at være tilfældet, når castet hovedsageligt består af sorte skuespiller. Jeg havde de samme diskussioner angående "Moonlight". Er det hver gang, at man ikke er enig med anmelder-konsensus, at der ligger en konspiration bag? Eller er det noget, der sker så sjældent, at der må ligge en konspiration bag, når det sker?

    Kruse20-02-18 17:41

  • ★★★1

    8.3/10 med over 300 anmeldelser er dæleme flot. Næsten ingen rådne. Og trykker man på top critics fanen, så viser den 8.9/10 af 49 anmeldelser. Det er kun TDK der har højere score overordnet i superhelte regi. 

    Det medgiver jeg gerne, at det er en flot karakter. Men pointerer også bare, at den jo ikke ligger hverken 2 eller 3 karakterer højere end mange af de andre film - ikke engang en hel karakter, faktisk.

    HonoDelLoce20-02-18 17:47

  • 0

    Jeg sagde det bestemt ikke for at være belærende eller nedgørende, Kviesgaard. Jeg synes bare - helt oprigtigt talt - at en afskrivning af det samlede, amerikanske anmelderkorps som mundkurvpålagte stakler antyder en sammensværgelse og et monumentalt angreb på ytringsfriheden af en størrelsesorden, som jeg slet ikke kan forestille mig, og som jeg ikke kan spotte det mindste gran sandhed eller logik i.

    The Insider

    Jeg skal heller ikke påstå, at formulering er min stærke side i lige netop den her sag. Ej heller at jeg er særlig ferm til, at få mine synspunkter og pointer fremstillet på en let forståelige måde.

    Derfor skriver jeg nogle indlæg. Kigger på hvordan de bliver modtaget, og ud fra det se, om jeg kan fremsætte mine synspunkter på enten en ny eller en anden måde. Kanske jeg også læser noget forkert i de svar, som enten du eller andre måtte fremsætte. Dertil kan jeg kun sige, at jeg er såre menneskelig, og begår derfor fejl for tid til anden.

    Dit sidste indlæg gav mig dog en vigtig brik, som jeg så vil benytte til, at prøve og redegør for situationen, sådan som jeg opfatter den. Her tænker jeg på din formulering om det monumentale angreb på ytringsfriheden, som du ikke kan forestille dig ( er dette en rimelig sammenfatning af din formulering? ).

    Med fare for, at lyde som en rablende gal, så kan jeg, modsat dig, godt forestille mig, at ytringsfriheden er under angreb. Om det er monumental, ved jeg så ikke, men jeg opfatter det som værende ret bastant.

    Det næste her bliver en rigtig lang omgang, men jeg prøver lidt at redegør for, hvorfor jeg er kommet til den opfattelse af sagen, som jeg nu er.

    Nu ved jeg ikke, om superhelte-tegneserier er noget, som du personligt gør noget i. Jeg har selv brugt mange år og penge på tegenserie-superhelte. Hulk, Stålmanden ( = Iron Man ), Edderkoppen ( = Spiderman ), Projekt X ( = X-MEN ) og Thor, for at nævne et par stykker af dem, som jeg har samlet på og holder meget af. Som følge deraf har jeg undret mig over udbuddet af MARVEL tegneserier i bl. a. Fantask de sidste par år. Vil jeg købe hæfter med de karakterer, som jeg har samlet på i årevis, hvad får jeg så?

    Hulk? Bruce Banner er blevet aflivet, og en ung gut af sydkoreansk herkomst har nærmest hugget Banners Hulk-kræfter ( dog uden at blive vild og ustyrlig ).

    Thor? Er nu blevet uværdig til sin hammer, der i stedet er gået til en kvinde. Faktisk er den nye Thor Jane Foster, for at det ikke skal være løgn.

    Iron Man? Tony Stark er i coma et eller andet udefinerbart sted, mens både firma og rustning er overtaget af en 15 årig pige af afrikansk herkomst, der selv havde flikket en udgave af Iron Man rustningen sammen ved hjælp af udstyr hugget fra MIT.

    Længe fattede jeg ikke, hvad hulen der foregik, indtil jeg faldt over en kanal på youtube, som beskrev hvad dagsorden var hos MARVEL, og hvorfor jeg nu kun kan finde de originale figurer på det store lærred, og ikke rigtigt i de kulørte hæfter. Ikke nok med det, han har også flere gange beskrevet, hvad der sker for professionelle inden for superhelte-tegneserier, hvis de ikke har den rette holdning. Det ser jeg som et udtryk for, at ytringsfriheden er under pres. Jeg indsætter et par link, der redegør for situationen hos især MARVEL.

    Diversity & comics:

    www.youtube.com/watch

    www.youtube.com/watch

    www.youtube.com/watch

    Ok det var tegneserie-afdelingen.

    Er der tegn på censur af ytringsfriheden, når det gælder mainstream film fra USA? Hvad med Ghostbusters 2016? Blev man ikke svinet til, med alskens negative tillægsord, hvis man ikke brød sig om den film, eller sågar traileren til den?

    David Stewart:

    www.youtube.com/watch

    Midnight's Edge:

    www.youtube.com/watch

    Ligeledes er det også min opfattelse, at der har været en del postyr omkring den sidste Star Wars film, hvor man igen forsøger, at miskreditere enhver form for kritik, og dermed udøve en form for censur. Hvor anmelderne næsten egensindigt roste den film til skyerne ( ligesom Ghostbusters 2016 ), mens publikum var mere skeptiske. Me hvis man åbenlyst kritiserede begge film, blev man vel stemplet som kvindefjendsk ( bl. a. ).

    Hvad angår Star Wars, så er det som bekendt ejet af Disney. Hvad ejer Disney ellers? Marvel Studios og Marvel Entertainment.

    Fra youtube-kanalen Diversity & comics har jeg hørt, at det er Disney, der har dikteret, at klassiske Marvel-karakterer skulle skiftes ud, om så at sige. Kan man ikke lide det nye udbud af Marvel-karakterer, som pudsigt nok efterligner de klassiske karakterer, ja så er det en forbrydelse af de værre.

    Så når man ikke kan udtrykke sin ærlige mening, eller kritiserer varer du er forbruger af, såsom tegneserier og film ( for at nævne et par stykker ), uden at skulle frygte repressalier ( såsom at man f. eks. ikke får adgang til, at se film før premieren, så man ikke kan anmelde dem ), ja så opfatter jeg det som, at ytringsfriheden er under angreb.

    Beklager at det blev så langt et indlæg, og hvis formulering og/ eller pointer stadig ikke sidder i barskabet. Men min intension var, at gøre rede for, hvorfor min opfattelse af tingene adskiller sig fra f. eks din Johan/ The Insider. Ydermere tog det også lidt tid, at finde de forskellige link, som danner noget af grundlaget for min opfattelse af tingene. Oven i det valgte jeg også, at høre de forskellige videoer, som jeg har linket til, til ende for at sikre mig, at jeg havde fanget det, som jeg antog de indeholdt.

    Det kan også være, at jeg efterhånden har tabt tråden fuldstændig. Det skal jeg ikke kunne udelukke. Men bedøm selv.

    Kviesgaard20-02-18 18:08

  • ★★★★★0

    Som The Insider er inde på, så ligger den på 8.3/10 - hvilket vel stemmer meget godt overens med brugernes 4.1/5 på samme side og 7,9/10 på IMdB.

    Det er ikke frygteligt meget mere end Wonder Womans 7,6 på RT (92%) - er det så på grund af frygten for kvindebevægelserne, når nu JEG ikke synes, den film var særligt god?

    Spider-Man: Homecoming ligger også på 92% med 7,7. Er det frygten for de rabiate entomologer, der er skyld i det?

    Jeg tror ærlig talt bare, at anmelderne har fundet den som værende passende anderledes, måske endda ligefrem en god adaption af tegneserien (hvilket jeg ikke ville ane noget om) og så ellers bare en god film (så er 8.3 heller ikke højere).

    Aaaaaamen!

    The Insider20-02-18 18:11

  • 0

    Til Tetsuo.

    Det er noget i den dur, jeg nok fiskede efter.

    Jeg er bare ikke nogen haj til fiskeri.

    Kviesgaard20-02-18 18:12

  • ★★★★★★2

    Jeg er oprigtigt træt af, at disse konspirationsteorier om anmeldere gang på gang dukker op, hvilket især lader til at være tilfældet, når castet hovedsageligt består af sorte skuespiller. Jeg havde de samme diskussioner angående "Moonlight". Er det hver gang, at man ikke er enig med anmelder-konsensus, at der ligger en konspiration bag? Eller er det noget, der sker så sjældent, at der må ligge en konspiration bag, når det sker?

    Jeg tror kun at La La Land har fået så stor ros, fordi Gosling er en anmelderdarling og de finder ham nuttet når han akavet forsøger at danse!!!!! There, I said it!

    T. Nielsen20-02-18 18:32

  • ★★★★0

    Det medgiver jeg gerne, at det er en flot karakter. Men pointerer også bare, at den jo ikke ligger hverken 2 eller 3 karakterer højere end mange af de andre film - ikke engang en hel karakter, faktisk.

    Men den ligger jo netop noget højere i average rating end det meste. Tror faktisk kun det er TDK der ligger over den med 8.6, mens alle andre superhelte film ligger under 8. Så jeg vil sgu sige det er meget flot, særligt efter så mange film fra Marvel. 

    Babo20-02-18 18:51

  • ★★★★★★0

    Men den ligger jo netop noget højere i average rating end det meste. Tror faktisk kun det er TDK der ligger over den med 8.6, mens alle andre superhelte film ligger under 8. Så jeg vil sgu sige det er meget flot, særligt efter så mange film fra Marvel. 

    Men alligevel giver du udtryk for at du ikke mener den er bedre end de andre Marvelfilm? Hvad mener du så de flotte anmeldelser skyldes?

    T. Nielsen20-02-18 19:16

  • ★★★★0

    Men alligevel giver du udtryk for at du ikke mener den er bedre end de andre Marvelfilm? Hvad mener du så de flotte anmeldelser skyldes?

    Har ikke set filmen. Så jeg ved ikke, hvad det skyldes. Men jeg tænker lidt af samme årsag Johan fandt Battleship god? 

    :)

    Babo20-02-18 19:31

  • ★★★★★★0

    Har ikke set filmen. Så jeg ved ikke, hvad det skyldes. Men jeg tænker lidt af samme årsag Johan fandt Battleship god? 

    :)

    Men det giver vel kun mening, hvis alle Marvel’s metervarer havde fået så fine anmeldelser:-D 

    Personligt synes jeg heller ikke at BP ligner noget særligt og har derfor ikke gidet tage chancen med den i biffen. Men jeg har så heller ikke set de fleste senere superheltefilm der. Jeg kan så også stadig undre mig over at Wonder Woman har så positivt et ry. Jeg fandt den temmelig middelmådig?!?!

    T. Nielsen20-02-18 19:38

  • ★★★★0

     Jeg kan så også stadig undre mig over at Wonder Woman har så positivt et ry. Jeg fandt den temmelig middelmådig?!?!

    Komplot fra det ydre rum. 

    Babo20-02-18 19:52

  • ★★★★★★0

    Komplot fra det ydre rum. 

    Hidtil bedste forklaring!

    T. Nielsen20-02-18 20:04

  • 0

    Jeg kan så også stadig undre mig over at Wonder Woman har så positivt et ry. Jeg fandt den temmelig middelmådig?!?!

    T. Nielsen

    Hvis man nu sammenligner den med de andre superhelte-film fra Warner Brothers efter Nolans Batman-trilogi?

    Kviesgaard20-02-18 20:37

  • ★★★★★★0

    Ja så den mig lige så “røvsyg” som de andre;-)

    T. Nielsen20-02-18 21:34

  • ★★★0

    Ikke just kat-astrofale nyheder for Marvel og Disney :)

    Nogen der sagde Kat-ching? 

    Ja, den bliver næppe Black-listet, selv om det kan mis-forståes, om varemærket Marvel er pantheret.

    :)

    Gormanden20-02-18 23:38

  • 0

    Det da klart bedste Marvel film

    Simonmiguel23-02-18 20:30

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen