Forum - Forum-tråd: IMAX

IMAX

  • ★★★★0

    Meget interessant. Tak Elwood!

    Bruce30-01-20 15:38

  • ★★★★★0

    Meget interessant. Tak Elwood!

    Var så lidt, jeg studsede lidt over det her svar fra en anden bruger.

    Hej Rasmus. Nævnte lige sagen for min morfar, som er filmfotograf og formand for Dansk Filmfotograf Forbund og derfor har haft en del med den slags spørgsmål at gøre. Ifølge ham er der en bestemt teknisk konsulent som er en af dem, der ved allermest om sølvlærreder i hele Danmark, han arbejder netop med at rådgive branchen om sådanne ting og ville kunne svare på dine spørgsmål. Min morfar var lige ude, men når han kom hjem, ville han give mig mailen på denne konsulent, så kan jeg sende den til dig i en pb. VH Christoffer 

    En konsulent for sølvlærred? er der en som render rundt og taler godt for de satans ting hehe.

    Elwood30-01-20 15:42

  • ★★★★0

    Frem med sølvkuglerne i såfald :)

    Bruce30-01-20 15:49

  • ★★★★★★1

    Film skudt i IMAX har en fantastisk høj opløsning, som gør at man kan sidde meget tæt på lærredet og på den måde være med i filmen. Men fordi man skyder på rigtige filmspoler er det et “helvede” at arbejde med. Både for filmskaberne og biograferne. Så derfor laver IMAX digitale biografer i stedet, hvor den høje opløsning er helt forsvundet. Biografsalene er også blevet meget dybere (så man kan sidde milevidt fra lærredet), så derved er ideen med at blive “opslugt” af en IMAX-film ikke hvad den har været. Lyden og billetpriserne minder dog stadig om dem i IMAX-biograferne, hvor de viser filmene på spoler.

    Tak for info. Jeg tester det dog af et par gange mere, vi er jo forskellige i forhold til hvordan vi oplever ting. Og jeg nørder ikke teknisk på det niveau - men går mere efter den følelse jeg har.

    Jeg havde en stor oplevelse med Le Mans '66 - men om det var fordi jeg var i usædvanlig godt selskab som gjorde det, eller om det faktisk var oplevelsen af IMAX formatet som underbyggede det - tjekker jeg i de næste par film;

    1917 og Birds of Prey

    Jeg gider heller ikke at betale for meget, i forhold til de i forvejen svimlende biopriser - men jeg vil gerne betale lidt ekstra, hvis oplevelsen bliver derefter. 3D har jeg skrottet i alle formater, for længe siden - flere penge for en ringe oplevelse giver ingen mening.

    Wayne31-01-20 11:18

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen