Moovy TV: Interview med instruktøren bag ny "Scandinavian Star"-dokumentar

Mikala Krogh har i årevis arbejdet på sin doku-serie om den største, uopklarede mordgåde i Norden siden 2. verdenskrig: Mordbranden på Scandinavian Star.

Natten til den 7. april 1990 brød en brand ud på skibet Scandinavian Star, som var på vej til Frederikshavn, og 159 mennesker om bord mistede livet.

Selvom man hurtigt fandt ud af, at branden var påsat, så har man endnu ikke fundet gerningsmanden, og talrige teorier og mulige gerningsmænd har i årenes løb været under under ordensmagtens mikroskop.

Den danske dokumentarist Mikala Krogh ("Ekstra Bladet: Uden for citat") har sammen med journalisten Lars Halskov og manuskriptforfatteren Nikolaj Scherfig arbejdet på doku-serien "Scandinavian Star", som forleden fik verdenspremiere i Imperial, København, som optakt til årets udgave af dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX.

Serien fortæller for første gang hele historien om Scandinavian Star, der strækker sig over tre årtier. Over en årrække har filmmagerne lavet cirka 120 interviews i bl.a. USA, Costa Rica, Puerto Rico, Filippinerne, Barbados, Canada, Norge, Sverige, Spanien, Portugal og Skotland.

Vi har bl.a. talt med Krogh om, hvad tragedien på Scandinavian Star siger om nutidens Skandinavien, og om de pårørendes reaktion på hendes serie.

"Scandinavian Star" består af i alt seks episoder og har dansk tv-premiere på DR mandag den 9. marts kl. 20.00.

Kommentarer

Interview med instruktøren bag ny "Scandinavian Star"-dokumentar

 • 0

  Den skal da ses. Der var mange medvirkende faktorer til, at det gik så galt dengang.

  Ronni Pedersen 8-03-20 11:38

 • ★★★★★0

  Jeg har prøvet at ligge i Nordsøen på en færge, der skulle bruges som redningsskib, for en søsterfærge der brændte. (Det må have været omkring 9. klasse) Vi blev vækket sidst på natten af brandalarmen, det var satme uhyggeligt, for vi troede jo det var os der brændte. Men det blev en vild spændende dag, med fuldt udsyn til redningsaktionen. Jeg mener at alle overlevede. Kan huske, at en af mine lærere måtte ringe hjem til skolen, og få lov til at købe mad til os. 

  davenport 8-03-20 14:00

 • ★★★★0

  Jeg var for lille da det skete til at huske det, men min storebror, som er et par år ældre, blev nærmest traumatiseret af nyhedshistorien og nægtede at komme med på ferie til England, fordi vi skulle med færge - så han boede hos nogle venner i Danmark, mens vi andre tog på vinterferie. Jeg kunne bestemt godt tænke mig at høre "hele historien" om dette. 

  Lars! 8-03-20 21:03

 • ★★★★0

  Det er godt nok en pissefed dokumentar. Både efterforskningsmæssigt interessant og hjerteskærende.

  chandler7524-03-20 18:09

 • 0

  Jeg har ikke gidet se den da det aldrig er blevet opklaret og aldrig bliver det og så må jeg erkende at der efterhånden er blevet skrevet så meget om den sag at det ikke længere kan vække min interesse.

  Whispering Horse25-03-20 02:31

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen