Moovy TV: Bag om den lamslående lydside i "Sound of Metal"

Oscar-vinderen Nicolas Becker og den verdenskendte, finske foley-mand Heikki Kossi taler med os om deres pragtfulde og prisbelønnede lydarbejde.

Efter flere måneders lockdown blev det i torsdags omsider muligt at besøge de danske biografer igen – og en af de nye film på plakaten er det Oscar-belønnede drama "Sound of Metal", som i den grad fortjener at blive set og (ikke mindst) hørt i biografen, fordi det netop er en film, der handler om lyd.

Netop filmens lydside snuppede en af filmens to Oscar-priser for få uger siden, og vi har talt med to af dens hovedarkitekter: franske Nicolas Becker ("Gravity") og finske Heikki Kossi ("Ad Astra").

Læs også: Fem til fredag: Lyddesigner Peter Albrechtsen kårer årtusindets fem stærkeste lydsider

I fællesskab har d'herrer lavet en prisbelønnet lydside, som allerede er blevet nærmest legendarisk, og som giver os en klar fornemmelse af, hvordan trommeslageren Ruben Stones verdens(lyd)billede ændrer sig, da han begynder at miste hørelsen.

Vi talte bl.a. om makkerparrets kreative proces; om de særlige mikrofoner, de selv byggede for at kunne skabe lyden af kroppens resonans; og om skuespilleren Riz Ahmed og de særlige øresnegle, han bad om under optagelserne:

Kommentarer

Bag om den lamslående lydside i "Sound of Metal"

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen