Moovy TV: Interview med den danske Sundance-vinder bag "A House Made of Splinters"

Simon Lereng Wilmont vender tilbage til Ukraine for at skildre livet som barn i det krigshærgede land.

Tilbage i 2017 lavede den danske filmmager Simon Lereng Wilmont den rørende og rystende dokumentar "The Distant Barking of Dogs", som omhandlede den ukrainske dreng Oleg og hans bedstemor, der boede i Ukraines østlige, krigshærgede region.

Året efter interviewede Moovy TV Wilmont om hans prisbelønnede pragtværk, som danskeren selv skød med livet som indsats i en uforudsigelig krigszone:

Se også: Moovy TV: Interview: Dansk instruktør bag hjerteskærende dokumentar om børn i det krigshærgede Ukraine

Og i sin nyeste film, "A House Made of Splinters", vender Wilmont tilbage til Ukraine. Denne gang stiller danskeren skarpt på et ukrainsk børnehjem fyldt med forsømte drenge og piger, der gennem venskab og kærlighed forsvarer sig mod omverdenens nådeløshed.

Vi talte for nylig med Wilmont om hans nyeste prisvindende perle, og vi diskuterede bl.a. den nuværende situation (og børnenes status) i Ukraine og det stærke nærvær mellem børnene og Wilmont, samt hvad en dokumentar om Ukraine kan fortælle os, som traditionel journalistik ikke kan.

"A House Made of Splinters" vises den 5. april kl. 14.00 i Cinemateket (køb billet her) og den 6. april kl. 17.30 i Empire Bio (køb billet her), og derudover kan den streames via festivalens streaming-portal her. Mere info om filmen og eventuelle ekstravisninger kan findes på CPH:DOX' hjemmeside her.

Kommentarer

Interview med den danske Sundance-vinder bag "A House Made of Splinters"

  • ★★★★★★0

    Grum historie om Oleg og hans uvisse skæbne, godt børnehjemsbørnene er i sikkerhed.

    Trist på alle måder med krigen - også for den proces som måske kunne have forandret noget med afsæt i filmen.

    Trods Wilmonts optimisme, må man realistisk sige at Ukraine har andre prioriteter lige efter krigen.

    Wayne 5-04-22 05:15

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen