Moovy TV: "Klassefesten"-skuespiller: Den gode historie er vigtigst

For en måneds tid siden rapporterede Politiken, at 2016 har været det finansielt værste år for dansk film siden årtusindskiftet. Over halvdelen af årets danske spillefilm har solgt færre end 10.000 billetter.

Til gengæld har folkekomedien "Klassefesten 3: Dåben" for nylig slået rekorder og solgt over 250.000 biografbilletter siden premieren for to uger siden. Filmen er ellers blevet nedsablet af de danske anmeldere – inklusive Daniel Sarup her på Moovy.dk, som gav filmen bundkarakter og fastslog, at "dansk film næppe har præsteret værre".

Den danske filmstøtte er ofte genstand for debat, og i Politiken hævder formanden for Danske Biografer, Kim Pedersen, at det er en decideret "katastrofe", at der postes mange millioner i danske lavbudgetsfilm. Senest har "Hundeliv" og "I Blodet" solgt blot 9.400 billetter tilsammen, og bl.a. "Forældre" og "Shelley" er lige på trapperne.

Men pudsigt nok er det netop en af stjernerne fra kassesuccesen "Klassefesten 3: Dåben", som ihærdigt forsvarer systemet og filmkunstens diversitet herhjemme:

"Man er nødt til at forstå, at hvis man skal lave film og tv på det niveau, som der bliver lavet i Danmark, og blive ved at holde det, så koster det penge," konstaterede Nicolaj Kopernikus, da Moovy TV mødte ham for nylig. "Du kan ikke regne med at få et overskud på bundlinjen, og det er ligegyldigt."

"Man skal ikke fiksere på, hvad der er 'overskud' eller 'underskud'... Jeg synes, man skal stoppe med at snakke om, hvor mange folk der går ind og ser noget. Man skal interessere sig for den gode historie og så eksperimentere. For der er bare noget, der koster penge."

Du kan se Kopernikus' komplette svada (som han selv kalder den) i nedenstående video. Du kan også se hele vores eksklusive interview med "Klassefesten"-trioen her.

Kommentarer

"Klassefesten"-skuespiller: Den gode historie er vigtigst

  • 1

    Troels Lyby og Anders W. Berthelsen: "Så, nu kører han igen..." 

    benjamin5120-10-16 18:08

  • ★★★2

    Virkeligt skarpt formuleret. En helt klassisk diskussion ud i kulturindustriens problematikker, hvor det heldigvis lader til at indiefilmen herhjemme er ved at lave et interessant modtræk. Ellers mangler der fandme 'balls' til at gøre noget ved det, hvilket er med til at kvæle kreativitet, modkultur og innovation, hvad bl.a Christian Have også ofte har været inde på.

    Dolphinfriendly20-10-16 18:11

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen