Moovy TV: Opvarmning til Oscars 2023: Moovy TV’s Oscar-interviews

Varm op til søndagens Oscar-show med Moovy TV’s interviews med flere af de nominerede og deres kollegaer!

Natten til mandag bliver de prestigefyldte Oscar-priser uddelt i Los Angeles, Californien, for 95. år i streg. Husk i øvrigt, at du kan se hele showet på det store lærred i FORMAT Biograf, Ballerup, hvor Moovy tropper op og afvikler quiz med fede præmier – og du kan selv vælge, om du inden showet vil se "Everything Everywhere All at Once", "All Quiet on the Western Front" eller Steven Spielbergs "The Fabelmans".

Både i 2022 og 2023 har Moovy TV interviewet flere af filmmagerne bag (og skuespillerne i) årets Oscar-kandidater, og du kan varme op til uddelingen ved at se eller gense interviewene herunder:

BABYLON

Damien Chazelles opfølger til "Whiplash", "La La Land" og "First Man" har mildest talt delt vandene. Den stjernespækkede storfilm om Hollywoods guldalder fik blandede anmeldelser i USA, hvor den også floppede finansielt, men her på Moovy gav vi "Babylon" 5 stjerner, og den er da også blevet et pænt stort hit i Danmark.

Vi har interviewet en håndfuld af filmens skabere – herunder scenografen Florencia Martin, komponisten Justin Hurwitz og kostumedesigneren Mary Zophres, som vel at mærke alle er Oscar-nomineret i år for deres indsats på filmen. Og ifølge bookmakerne er Hurwitz og Martin endda favoritterne i deres respektive kategorier. Se vores snak med dem her:

AVATAR: THE WAY OF WATER

Ligesom James Camerons første "Avatar" er den længe ventede fortsættelse også Oscar-nomineret i hovedkategorien, Årets film.

Dens chancer i det felt er angiveligt relativt beskedne, men filmens fortryllende, visuelle effekter hiver formentlig Oscars hjem til sci-fi-storfilmens computertroldmænd. Moovy TV talte med flere af filmens skuespillere (herunder Sam Worthington og Zoe Saldana) før nytår, hvor vi bl.a. diskuterede netop filmens visuelle effekter:

A HOUSE MADE OF SPLINTERS

Danske film og filmmagere er nok en gang blevet anerkendt af filmbranchens største award show. Sidste år var Jonas Poher Rasmussens "Flugt" nomineret i hele tre kategorier, og året inden da vandt den danske filmklipper Mikkel E.G. Nielsen en Oscar for sit arbejde på "Sound of Metal", mens Thomas Vinterbergs "Druk" sejrede i kategorien Årets internationale spillefilm.

Nielsen er også Oscar-nomineret i år – denne gang for sit strålende arbejde på det irske komediedrama "The Banshees of Inisherin". Og kortfilmen "Ivalu" er også nomineret – den er vel at mærke instrueret af Anders Walter, som vandt en Oscar for kortfilmen "Helium" tilbage i 2014.

Og ligesom i 2022 har vi også i år en dansk repræsentant i dokumentarkategorien: "A House Made of Splinters", som stiller skarpt på et børnehjem i det østlige, krigshærgede Ukraine. Filmen er skudt og instrueret af den enormt talentfulde dokumentarist Simon Lereng Wilmont, som vi talte med tilbage i april 2022 i forbindelse med filmens danmarkspremiere på CPH:DOX:

BLACK PANTHER: WAKANDA FOREVER

En af Marvels store blockbusters fra sidste år kan meget vel skrive Oscar-historie i år, hvor skuespilleren Angela Bassett p.t. er favoritten i kategorien Bedste kvindelige birolle. Ingen superheltefilm har tidligere vundet en Oscar i en skuespillerkategori.

I "Black Panther: Wakanda Forever" spiller Bassett nok en gang dronningen af Wakanda, som sættes på en alvorlig prøve, da mutanten Namor og hans undervandshær truer med at angribe og udslette det afrikanske kongerige, mens nationen stadig sørger over prins T'Challas død.

Moovy TV talte med tre af Bassetts kollegaer sidste år – inklusive Tenoch Huerta, som netop spillede Namor, og som spillede over for Bassett i flere af filmens absolut stærkeste scener:

Kommentarer

Opvarmning til Oscars 2023: Moovy TV’s Oscar-interviews

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen