Moovy TV: Oscar-nomineret instruktør og syriske sandhedsjægere diskuterer "City of Ghosts"

På torsdag er der biografpremiere på den kritikerroste og prisbelønnede dokumentar "City of Ghosts", som er instrueret af den Oscar-nominerede dokumentarist Matthew Heineman ("Cartel Land").

Filmen stiller skarpt på den syriske, journalistiske organisation RBSS (Raqqa is Being Slaughtered Silently), hvis reportere dagligt sætter livet på spil for at smugle sandheden ud af deres krigshærgede hjemland.

"City of Ghosts" vandt publikumsprisen på årets CPH:DOX-filmfestival, og under festivalen mødte Moovy TV både Heineman og to af RBSS' journalister: Abdalaziz Alhamza og Hussam.

Hussams efternavn er hemmeligholdt af sikkerhedsmæssige årsager, idet ISIS har begge mænd og deres kollegaer i sigtekornet. Flere af deres venner og familiemedlemmer er allerede blevet henrettet.

De heroiske journalister og Heineman diskuterer bl.a. den vigtige jagt på sandheden – særligt i en tid præget af spin, løgn og manipulation – samt Heinemans samarbejde med d'herrer og deres kamp mod terroristernes grufulde ideologier.

Kommentarer

Oscar-nomineret instruktør og syriske sandhedsjægere diskuterer "City of Ghosts"

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen