Moovy TV: "President": Interview med Sundance-vinderen Camilla Nielsson

Den danske dokumentarist står bag en af årets største dokumentarer, som kommer helt tæt på idealisten Nelson Chamisa, der kæmper for demokratiet i Zimbabwe.

Tilbage i 2014 blev den danske dokumentarist Camilla Nielsson hyldet over hele kloden for filmen "Democrats", som skildrede to politikeres hårde kamp for at vedtage en forfatning i Zimbabwe, som dengang blev regeret af den tyranniske diktator Robert Mugabe.

Nu er Nielsson aktuel med en slags pseudofortsættelse til "Democrats": "President", som følger den unge og idealistiske aktivist Nelson Chamisa, som i årtier har kæmpet for frie valg og demokrati i Zimbabwe, og som nu går efter præsidentposten under landets første (tilsyneladende) frie valg i årtier. Men Mugabes gamle venner trækker stadig i trådene i magtens korridorer...

Se også: Spil, spas og sindssyge rekorder - Moovy TV går bag om "Kim Kanonarm og rejsen mod verdensrekorden"

Nielsson kommer helt tæt på den karismatiske Chamisa i en film, der på både rørende og rystende vis understreger demokratiets vigtighed og skrøbelighed, og som fuldt fortjent hjemtog en særlig jurypris under årets Sundance Film Festival.

Vi har talt med Nielsson om hendes særlige interesse i Zimbabwes politiske landskab, om de slående ligheder mellem valget i den afrikanske nation og Trumps nylige nederlag i USA og om, hvorfor hendes film er vigtig at se – uanset om man så bor i Zimbabwe eller Danmark.

Nielssons film havde forleden europæisk premiere under årets CPH:DOX, og en digital billet til filmen kan købes her. Derudover bliver filmen vist i Grand Teatret i København den 9. maj kl 16.00. Billetter til den forestilling kan købes her.

Kommentarer

"President": Interview med Sundance-vinderen Camilla Nielsson

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen