Anmeldelse: A Simple Favor

Anretningen er et let syrligt opkog af klassiske tøsefilm tilsat en sjat "Enlig pige søger", en knivspids "Fifty Shades of Grey" og litervis Hitchcock.

Instruktøren er i køkkenet. Han vil gerne tilberede en god thriller, men har aldrig kastet sig over genren før. Når det skal være, så skal det være – og der skal styr på opskriften: En god dosis femininitet, som filmkreatøren tidligere har anvendt, skal der være i opskriften. En spiseske fuld maskulinitet, men ikke for meget. En grydeske af forventninger, der vendes på hovedet med et salatsæt. En enorm omgang charme tilsat en knivspids fransk musikalitet og en gryde fuld af twists and turns. Sådan kunne Paul Feigs tilgang til "A Simple Favor" beskrives. Anretningen er et let syrligt opkog af klassiske tøsefilm tilsat en sjat "Enlig pige søger", en knivspids "Fifty Shades of Grey" og litervis Hitchcock.

Stephanie (Anna Kendrick) er blogger. Som ung, enlig mor laver hun tips til husmødre på nettet. Ikke desto mindre med sin andel af faste rutiner, og det keder hende. En dag møder hun Emily (Blake Lively), da sidstnævnte henter sin søn i børnenes skole. Pludselig vækkes noget i Stephanie. En helt ny verden åbner sig for hende, og inden hun ved af det, er de to tøser blevet bedste veninder med masser af sladder og Martinis en masse. Men en dag forsvinder Emily, og Stephanie starter sin egen søgen efter hende. Stephanie får færten af et mysterium, som giver helt nyt liv til hendes tilværelse. Hvad skete der egentlig med Emily?

En højst besynderlig blanding af forskellige genrer kan "A Simple Favor" roligt kaldes. Både en god omgang chick flick her og falden-på-halen-komik der, mest takket være en fornøjelig og veloplagt Anna Kendrick. Og så er der Hitchcock midt i det hele.

"A Simple Favor" er baseret på en bog af Darcy Bell og er blevet sammenlignet med "Gone Girl" og "Kvinden i toget". Der er bestemt også træk her og der, men alligevel er den helt sin egen. Paul Feig er ikke bange for at låne fra højre og venstre, hvilket ikke gør så meget, nu resultatet er underholdende og indimellem rimelig skørt. I "A Simple Favor" er her nok plot til tre film, og på forunderlig og beundringsværdig vis fungerer det. Historien er snoet og genregrebene går i alle mulige retninger, men det hele giver en form for mening til sidst. Det skal Feig have kredit for.

At gøre en mester som Alfred Hitchcock kunsten efter er ikke nemt, når det kommer til suspense-film. Få har leveret en ligeså stilren og spændende vinkel på thriller-genren, som den store cigarrygende mester kunne. Paul Feig, der mest har begået sig i komediegenren, begår ikke den mest lavmælte fortælling. Der er masser af referencer at spore, og der er afstikkere her og der, men det fungerer, og det er det vigtigste. Det er underholdende at følge med på Stephanies rejse, men man skal holde tungen lige i munden, for simpelt er det bestemt ikke.

"A Simple Favor" skal ses for Anna Kendrick og for det snoede multigenre-plot. Måske giver det ikke så meget mening, når biografens mørke forlades, men mens man ser den, er underholdningen i hus på filmens egne præmisser. Der leges med publikums forventninger i en sjov og spændende leg med genrerne.

A Simple Favor