Anmeldelse: Grusomme mig 3

Den stærkt indbringende nyere franchise fra Illumination Entertainment er klar med fjerde film i serien. Gru, hans tre adoptivpiger og de små gule håndlangere er tilbage.

"Grusomme mig 3" starter næsten fra, hvor 2'eren slap. Alt er ved det gamle. Lige indtil en vigtig mission mislykkes, hvilket medfører, at Gru og Lucy fyres som agenter. Den gnavne Gru er ren Tony Soprano i morgenkåben i sin nye hverdag som ledig, da han får nyheden om, at hans ukendte tvilling, Dru, vil mødes. Den mere succesfulde tvillingebror Dru vil slå pjalterne sammen med sin bror og danne makkerpar som skurkeduo. De møder en helt ny superskurk, den tidligere barnestjerne Balthazar Bratt – som er en større udfordring, end Gru ellers har været vant til at stå op imod.

Store navne som Steve Carell, Kristen Wiig og Trey Parker har lagt stemme til den originale udgave, mens børnevenlige stemmer som bl.a. Bubber, Lakserytteren og Mascha Vang står bag den danske. Pierre Coffin instruerede de forrige tre film og lægger stemme til flere af karaktererne selv, heriblandt de små gule Minions, og instruerer også denne gang. Der fokuseres selvfølgelig på hovedhistorien om Gru, hans bror og deres snedige plan. Men også de lidt mindre baggrundshistorier forsøger "Grusomme mig 3" at bruge lidt tid på, men det bliver ikke noget gennemført forsøg. Som da Agnes jagter en enhjørning, og Lucy forsøger at komme tættere på pigerne.

"Grusomme mig 3" har for travlt med at blive fortalt, så vi får slet ikke tid til at nyde de ellers små charmerende, men få øjeblikke og velfungerende scener, der er. Desværre for de amerikanske animationsfilm er det en tendens, at der al for ofte hastes afsted derudad med 130 km/t. Derfor halter "Grusomme mig 3" gevaldig i den sidste halvdel, hvor niveauet falder betragteligt i lige så hurtig fart. Der bydes til gengæld på en lækker lydside, der udover sædvanlige Pharrel denne gang også består af gamle klassiske hits fra kunstnere som a-ha, Phil Collins og Michael Jackson. Så således også noget for ørerne til det ældre publikum.

Af de nye tilføjelser er mest bemærkelsesværdig den egocentriske og selvglade 80'er-dansende superskurk Balthazar Bratt, hvor Bubber har stået bag mikrofonen. Der forsøges også med introduktion til et nyt land, nemlig landet, hvor Dru bor. Med en lidt pudsig form for parodi på et østeuropæisk Balkan-land, med en slags sigøjnertraditioner.

"Grusomme mig 3" kører videre ud af samme velfungerende spor, men fejler i forsøget på at nytænke og videreudvikle sig selv. Den vil dog uden tvivl stadig blive nydt af børn og deres familier og bane vej for endnu mere succes for det 10-årige animationsstudie Illumination.

Se også: Moovy TV til "grusom" galla med de danske stemmer!

Grusomme mig 3