Anmeldelse: Kung Fu Panda 3

DreamWorks har fundet formlen til succes. Eller rettere, det har det amerikanske animationsselskab for længst med blockbuster-franchises som "Shrek", "Madagascar", "Sådan træner du din drage" og "Kung Fu Panda" på samvittigheden. Historierne minder grundlæggende meget om hinanden på tværs af titler for at passe ind til et publikum, der kan relatere til dannelsesrejsen fra barn til voksen. Med tredje film i rækken om den madglade kampsportspanda Po er vi for alvor nået mætningspunktet - ét synk før det bliver kvalmende.

Po er dragemester og beskytter af Fredens dal, hvor han bruger sin tid på at træne kung fu og fylde sin mave med dim sum. En dag dukker Pos rigtige far op, og sammen tager de til et hemmeligt panda-hideout - på påskud af at Po lærer at mestre chi - den energi, der flyder gennem alt levende. Netop chi skal Po nemlig bruge for at bekæmpe den onde Kai, der er vendt tilbage fra Åndernes rige for at hævne sig på alle kung fu-mestre i Kina.

Bløde bamser, skilsmisse- og adaptivbarnsproblematikker, flødebolle-kung fu og teenagenarcissisme. Kulørte bolsjer er der skam flere af i slikposen. De smager, helt som de plejer, og når de knases i småstykker, er de hule og ligegyldige. "Kung Fu Panda 3" giver en underlig smag i munden. Den slags, som er smagt lidt for mange gange, og som egentlig ikke smager af noget som helst.

Sidste del om den elskelige kung fu-panda Po bærer præg af at være den sikre fanafslutning, der ikke er bleg for at gentage de to foregående film. Selvom det på overfladen handler om at redde verden, æren og dagen mod en ganske uinteressant end of level-skurk, er der mellem linjerne helt andre boller på nuddelsuppen. Po skal finde sig selv for at kunne realisere sig selv - og for at lære at tage ansvar som en voksen panda. Klichéerne ville muligvis være til at leve med, hvis ikke de var så enormt opslidte i selvsamme univers.

Flot er "Kung Fu Panda 3" skam, samtidig med at de danske stemmer - igen fint ført an af Rune Klan - er noget nær perfekte. De sædvanlige referencer til andre film er søde og velplacerede, mens den dynamiske klipning er som skabt til frådende forbrugerbørn i 4. grads sukkerchok. Anderledes anstrengende er de tyndbenede humoristiske opløb, der hele tiden prøver for hårdt, for letkøbt og alt for familiært at tvinge et smil frem. I forvejen bliver smådumme panda-jokes ikke sjovere, når de genfortælles gang på gang. Præcis ligesom samme historie, DreamWorks fortæller os ca. hvert halve år og har fortalt de sidste femten år, tilsyneladende heller ikke bliver bedre og bedre.

"Kung Fu Panda 3" er for børn og fans - så er det sagt. Filmen er komplet blottet for nytænkning og leverer spandevis af Skittles-farvestrålende genbrug. Med så mange andre gode animationsfilm i omløb vil det næsten være en skam at bruge pengene på dette sidste eventyr om Po, mens de mindste i familien uden tvivl vil elske den.

Kung Fu Panda 3

Kommentarer

Kung Fu Panda 3

  • 0

    Fik set den med ungerne i påskeferien. Vedkommende der i sin tid castede Rune Klan til at lægge stemme til Po, burde ha' Elefantordenen eller lign! Han gør det så sublimt, at man slet ikke gider at tjekke det originale lydspor.

    Vi morede os gevaldigt (specielt i filmens første halvdel).

    4/6

    Wiseguy29-03-16 16:03

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen