Anmeldelse: Solo: A Star Wars Story

At tage på rumrejse med Han Solo og Chewbacca er på alle niveauer yderst anbefalesværdigt.

Måske er det for meget. Alt for meget. Når to Star Wars-film udsendes med kun et halvt års mellemrum, er mætningspotentialet i det røde felt. Om ikke andet føles det, som om det er dét, Disney vil teste med "Solo: A Star Wars Story". Anden spinoff-film i George Lucas' univers, denne gang om vores alle sammens favorit-rumskurk med et hjerte af guld, Han Solo, instrueret af filmbranches mest sikre og harmløse kort, Ron Howard.

Vi følger Han Solo (Alden Ehrenreich) fra hans unge dage i slummet og som pilot i militæret til hans færden ind i den hårdkogte forbryderverden. Under vingerne på den garvede slyngel Beckett (Woody Harrelson) introduceres den charmerende Solo for sit første eventyr, hvor en romance fra fortiden ændrer begivenhederne på fatal vis.

Hvor "The Force Awakens" og "The Last Jedi" er rejser i forsigtig eventyrlig fan pleaser-nostalgi, var møgbeskidte "Rogue One: A Star Wars Story" et frisk pust i en nypoleret sci-fi-dimension. "Solo: A Star Wars Story" er endnu en rejse ud i de mørkere afkroge af universet. Seneste laserskud på stammen kan brøste sig af at være den måske mest troværdige episode i den populære saga ud i æstetik og realisme, hvor den nyeste trilogi i højere grad ellers lever på referencer og velkendte temaer.

Gensynets glæde kan naturligvis ikke fornægtes, når Han Solo første gang møder Chewbacca og stryger mod galakserne i Tusindårsfalken. I det hele taget er persongalleriet det hidtil stærkeste blandt de nu fire nyeste Star Wars-film. Alden Ehrenreich er forbløffende perfekt som arvtager for Harrison Ford, Donald Glover som Lando Calrissian er smittende kæk, og altid solide Harrelson er tilpas kynisk mentor for uprøvede Solo. Plottet er – traditionen tro – ikke videre opfindsomt i sig selv. Det lykkes imidlertid rutinerede Howard at samle trådene med fokus på at fortælle den gode historie som yderst seværdig eventyrfilm frem for at forfalde til letkøbte plothuller og imponerende effekter udelukkende for syns skyld.

Ron Howard styrer slagets gang uden at ryste på hånden med sit sædvanlige overblik og sans for at skrue træfsikre fortællinger sammen. Måske var en bundsolid filmskaber nødvendig, efter "The Lego Movie"-instruktørparret Chris Miller og Phil Lord blev smidt på porten. "Solo: A Star Wars Story" ér Howard-pæn og mangler den kant og frækhed, der bør forventes af en film om solsystemets mest berygtede smugler. Til gengæld er her tale om endnu et seværdigt spinoff, der understreger, at guldkornene i Star Wars-universet fremover findes, når Skywalker-familien ikke er involveret. At tage på rumrejse med Han Solo og Chewbacca er på alle niveauer yderst anbefalelsesværdigt. Det er tydeligt, at der er lagt op til endnu en fortælling om det umage makkerpar. Til dét er der kun én ting at sige: Hit it, Chewie!

Om "Solo: A Star Wars Story" kunne have endt mere humoristisk og gakket under Chris Miller og Phil Lord, kan der gisnes om, men der er ingen tvivl om, at Ron Howard lander skibet sikkert. Mikset af charme og habil filmfortælling udgør sammenlagt et fortrøstningsfuld og gensynsværdigt eventyr, der indgyder et nyt håb om de fremtidige Star Wars-film.

Se Moovy TV møder Chewbacca:

Solo: A Star Wars Story

Kommentarer

Solo: A Star Wars Story

  • ★★★★0

    Alden Ehrenreich er forbløffende perfekt som arvtager for Harrison Ford,

    Did not see that one coming! 

    Riqon23-05-18 08:41

  • ★★★0

    Ikke at filmen har min interesse overhovedet, men så Chris Stuckmans anmeldelse på youtube og han var mindre begejstret for det hele. Inkl Alden. 

    Babo23-05-18 08:49

  • ★★★★0

    Jeg nægter at tro på at Alden kan fylde Fords sko som Solo:-D 

    T. Nielsen23-05-18 09:37

  • ★★2

    Jeg er ikke overrasket over selve bedømmelsen på de 4 stjerner, da det stemmer fint overens med Ron Howards niveau de sidste 15 år. Til gengæld er jeg, ligesom andre her, temmelig overrasket over rosen af Alden Ehrenreich. Det havde jeg ikke lige set komme. 

    Nå, men det lyder da som en ganske fornøjelig omgang Star Wars alt i alt, så det er da bestemt fedt at høre.  :) 

    NightHawk23-05-18 12:31

  • ★★★★1

    Jeg er ikke overrasket over selve bedømmelsen på de 4 stjerner, da det stemmer fint overens med Ron Howards niveau de sidste 15 år. Til gengæld er jeg, ligesom andre her, temmelig overrasket over rosen af Alden Ehrenreich. Det havde jeg ikke lige set komme. 

    Nå, men det lyder da som en ganske fornøjelig omgang Star Wars alt i alt, så det er da bestemt fedt at høre.  :) 

    Sådan lidt matineeagtigt måske? Altså på den gode måde.

    T. Nielsen23-05-18 12:35

  • ★★0

    Sådan lidt matineeagtigt måske? Altså på den gode måde.

    Ja, det var faktisk lige præcis sådan, jeg tænkte det. Jeg fornemmer, at der er en god chance for at blive godt underholdt. Angående Alden Ehrenreich er jeg dog mere skeptisk. :) 

    NightHawk23-05-18 12:47

  • ★★★0

    Ja, det var faktisk lige præcis sådan, jeg tænkte det. Jeg fornemmer, at der er en god chance for at blive godt underholdt. Angående Alden Ehrenreich er jeg dog mere skeptisk. :) 

    Hvad mener du?! Har du ikke set den FANTASTISKE Beautiful Creatures?! =)

    David Lund23-05-18 12:52

  • ★★0

    Hvad mener du?! Har du ikke set den FANTASTISKE Beautiful Creatures?! =)

    Så vidt jeg husker skulle det være i samme boldgade som "Twilight" sagaen, så den har jeg med vilje styret langt uden om. :D 

    NightHawk23-05-18 12:59

  • ★★★★0

    Ja, det var faktisk lige præcis sådan, jeg tænkte det. Jeg fornemmer, at der er en god chance for at blive godt underholdt. Angående Alden Ehrenreich er jeg dog mere skeptisk. :) 

    Det lyder også som en sådan, så jeg er enig, også i din skepsis angående Alden. Ikke en skuespiller jeg kender voldsomt meget til. Han kan sikkert være fin nok i nogle filmroller måske. Men jeg synes der er for meget mors dreng over ham i forhold til denne her rolle. Men nu må vi se, når jeg på et tidspunkt ser den. Måske han overbeviser. 

    T. Nielsen23-05-18 13:17

  • ★★0

    Det lyder også som en sådan, så jeg er enig, også i din skepsis angående Alden. Ikke en skuespiller jeg kender voldsomt meget til. Han kan sikkert være fin nok i nogle filmroller måske. Men jeg synes der er for meget mors dreng over ham i forhold til denne her rolle. Men nu må vi se, når jeg på et tidspunkt ser den. Måske han overbeviser. 

    Ja, det håber jeg også på, at han gør. Jeg kender faktisk heller ikke rigtigt særlig meget til Alden Ehrenreich evner som skuespiller, så det kunne måske være en god idé, at se "Beautiful Creatures", som David nævnte, også selv om det nok er en halvfesen film. Den ligger på Netflix kunne jeg se, så det kan være jeg snupper den i aften. :) 

    NightHawk23-05-18 13:52

  • ★★★0

    I was kidding! Den er hamrende elendig! Og Ehrenreich spiller virkelig skidt i den! Hvis du kan finde underholdningsværdi i elendige film, kan den dog anbefales. Jeg morede mig fint =)

    David Lund23-05-18 14:15

  • ★★★★0

    Ja, det håber jeg også på, at han gør. Jeg kender faktisk heller ikke rigtigt særlig meget til Alden Ehrenreich evner som skuespiller, så det kunne måske være en god idé, at se "Beautiful Creatures", som David nævnte, også selv om det nok er en halvfesen film. Den ligger på Netflix kunne jeg se, så det kan være jeg snupper den i aften. :) 

    Jeg kunne ikke helt regne ud om Hr. Lund har en bet ironisk:)

    Edit: Husk at opdatere siden inden skriv:-D

    T. Nielsen23-05-18 14:23

  • ★★★★0

    Han havde en rolle, som var til at overse, i "Hail, Caesar!" 

    Men selv hvis han er lidt anonym i Solo, så kan spektaklet nok godt fungere alligevel. Tidligere rygter var jo at han gik helt Ace Ventura, men det kan vi så konstatere nok ikke karakteriserer Ron Howards produkt. Men at han ligefrem er "perfekt som arvtager" - jeg skal se det, før jeg kan tro på det. 

    Riqon23-05-18 14:27

  • ★★★★0

    Ham der Lund er en lurendrejer. Bare gå ud fra at meningen i udgangspunktet er det omvendte!

    Riqon23-05-18 14:28

  • ★★0

    I was kidding! Den er hamrende elendig! Og Ehrenreich spiller virkelig skidt i den! Hvis du kan finde underholdningsværdi i elendige film, kan den dog anbefales. Jeg morede mig fint =)

    Hehe, ja jeg tænkte godt, at du mente det i sjov og derfor skrev jeg også det med "Twilight" og at det nok var en halvfesen film.:)

    Men jeg tror jeg prøver alligevel og hvis det så er helt forfærdeligt (som i slet ikke underholdende på nogen måder) kan jeg jo heldigvis bare finde noget bedre frem.  :) 

    NightHawk23-05-18 15:04

  • ★★★0

    Ham der Lund er en lurendrejer. Bare gå ud fra at meningen i udgangspunktet er det omvendte!

    Øv, nu skal jeg til at være ikke-ironisk fremover, så I stadig ikke kan regne mig ud. Eller skal jeg? =)

    David Lund23-05-18 15:22

  • ★★★0

    Stegelmann kede sig ikke hehe.

    Elwood23-05-18 15:53

  • ★★★★0

    Stegelmann kede sig ikke hehe.

    Stegelmann kunne lide Phantom Menace, eller husker jeg galt? Han er en vidunderlig geek, men han er ofte positiv til... det meste. 

    Riqon23-05-18 19:05

  • ★★★0

    Stegelmann kunne lide Phantom Menace, eller husker jeg galt? Han er en vidunderlig geek, men han er ofte positiv til... det meste. 

    Har du set klippet ?

    Elwood23-05-18 20:33

  • 1

    Netop hjemvendt fra biografen og er ret begejstret. Langt mere end efter TLJ. Synes den sammen med “Rogue One” er den hidtil bedste SW-film efter Disneys overtagelse. 

    Er helt enig med Nicki mht Aldens og de øvriges præstationer. De gør det rigtig godt, og jeg var topunderholdt hele vejen igennem.

    Og så har filmen seriens vel nok mest bizarre easter-egg, som man virkelig skal være feinschmecker for at opfange...;) Der er i øvrigt nok af den slags til at gøre selv “Ready Player One” misundelig.

    Så selvom der på ingen måde er tale om noget banebrydende mesterværk - hvad ingen vel heller havde troet, så er filmen kommet fint i mål på trods af al palaveren :) 

    Thomas Fenger23-05-18 21:33

  • ★★★★0

    Har du set klippet ?

    Den ville ikke afspille på mobilen, men nu har jeg set det, og ja, hans sarkastiske tone er sigende. Men hvorfor kan du ikke bare sige det, Stegelmann? Fordi du har været på ranchen? :) 

    Riqon23-05-18 23:31

  • ★★★★0

    Riqons dom:

    En helt ok disneyfilm. Og jeg kunne godt lide Alden Ehrenreich. Faktisk havde jeg større problemer med Lando... Også 4/6 herfra. 

    Riqon24-05-18 22:51

  • ★★★1

    Synes satme den var fed. Klart den bedste af de nye. Jeg bliver bare altid konfus, når jeg ser en ny SW film, fordi jeg skal sidde og holde øje med det hele.

    Fenger: Hvilket easter egg tænker du specifikt på?

    davenport 1-06-18 16:27

  • 0

    Synes satme den var fed. Klart den bedste af de nye. Jeg bliver bare altid konfus, når jeg ser en ny SW film, fordi jeg skal sidde og holde øje med det hele.

    Fenger: Hvilket easter egg tænker du specifikt på?

    Jeg tænker især på referencen til Teräs Käsi, som er den kamp-teknik Qi’ra behersker, og som stammer fra det obskure video-kampspil i Tekken-stil “Masters of Teräs Käsi”, hvor det med Stegelmanns ord fra Troldspejlets anmeldelse “gør ondt at slå på Han Solo”....

    Thomas Fenger 4-06-18 21:09

  • 0

    Fed film!

    Jeg var kølig, da de første nyheder om den kom frem og varmede først op, da jeg så traileren. Og efter at have set selve filmen, må jeg erkende, jeg var herligt underholdt.

    Ironisk nok synes jeg, Star Wars i nyere tid leverer varen bedre på spin off-siden end i de nummererede kapitler.

    evermind 4-06-18 22:48

Log ind for at deltage i diskussionen