Anmeldelse: Spider-Man: Into the Spider-Verse

"Spider-Man: Into the Spider-Verse" er ikke blot et af årets største overraskelser, men også én af de bedste film i 2018.

Filmskaberne Phil Lord og Christopher Miller har efterhånden opbygget sig en rigtig solidt omdømme med tidligere comedy-perler som "21st Jump Street" (og opfølgeren) og "LEGO filmen - Et klodset eventyr". Derfor er det tilladt at have høje forventninger, når deres navne optræder på produktionslisten. I denne omgang som producere og med manuskript fra Lords side, og minsandten har de endnu en gang overgået forventningerne!

Vi følger Miles Morales (Shameik Moore) i et univers, hvor Peter Parker har været Spider-Man (Jake Johnson) i ti år. Morales er som teenagere er flest – en ung studerende, der har problemer med sin far, Jefferson (Brian Tyree Henry) og ser op til onklen, Aaron (Mahershala Ali). En dag bliver knægten bidt af en vis kulørt edderkop og erhverver Spider-Mans kræfter – hvilket han skal lære at kontrollere i en fart. Kingpin (Liev Schreiber) forsøger sig nemlig med kvantefysik i Manhattens undergrund og derunder tidsdimensioner, der tiltrækker alternative Spider-Mans fra en håndfuld paralleluniverser. Sammen må de alle samle trådene og redde dagen i Morales' udgave af New York for at redde deres respektive universer.

Præmissen er sær, og med forskellige udgaver af den titulære helt løbes en risiko for overfyld. Heldigvis bliver det aldrig et problem, da filmen fanger den rette balance mellem de (meget!) forskellige karakterer undfanget af paralleluniverserne. Alle som én er de mindeværdige og rammer plet med de mest gakkede Spider-Man-fortolkninger, hvor især Nicolas Cage som Spider-Man Noir er genial.

Ikke blot karaktererne efterlader et godt indtryk. Snedigt gøres der grin med pop-kultur og Spider-Man-universet med humoristisk sammenfletning af kreativitet og velplaceret patos.  "Spider-Man: Into the Spider-Verse" formår at overraske med højtflyvende jokes, der gør "Deadpool"-filmene til skamme. Løjerne er ganske enkelt hysterisk morsomme i balancen mellem vanvittig komedie og emotionelle øjeblikke, der efterlader én rundt på gulvet af et sandt følelsesbombardement.

Dertil er der den visuelle side. Som i "LEGO filmen - Et klodset eventyr" er animationen innovativ i mikset mellem tegneserieæstetik og LSD-trippet fortælling med et unikt slutresultatet. Du har aldrig set en animationsstil som i "Spider-Man: Into the Spider-Verse" – dét kan allerede garanteres. Smukt udført og opfindsomt at være vidne til, hvilket i sig selv gør Lord og Millers overgearede fantasi-opkog til et brandvarmt must-see. Generelt er det forfriskende med en Marvel-film, der ikke er bundet af MCU ,og skaberne har tilsyneladende fået fuldstændig frie tøjler. Den eksperimentelle drivkraft er som regel bedst egnet til kortfilm, hvilket kun gør det til en endnu større fornøjelse at se i en højbudgetsfilm med én af Hollywoods mest ikoniske superhelte. Skaberne bag har været modige, har satset hele butikken, og resultatet er den bedste "Spider-Man"-film til dato.

"Spider-Man: Into the Spider-Verse" er ikke blot et af årets største overraskelser, men også en af de bedste film i 2018. Jeg grinte, til jeg fik tårer i øjnene, jeg følte for karaktererne og blev blæst bagover af den kreative animation. Når filmen fanger dig med sit spindelvæv, er det nyttesløst at udøve modstand. Særligt med én af Marvels absolut bedste filmatiseringer til dato.

Spider-Man: Into the Spider-Verse

Kommentarer

Spider-Man: Into the Spider-Verse

 • ★★★★0

  Don't feel like dancin', dancin

  m.youtube.com/watch

  Babo13-12-18 08:52

 • 0

  Jeg havde ikke nogen planer om at se den, men det kan da godt være at det bliver ændret nu :)

  the-new-meister13-12-18 10:55

 • ★★★★★0

  It had me at Nicolas Cage as Spider-noir

  Samt Lord og Miller.

  Elwood13-12-18 13:39

 • ★★★0

  Én af de få superheltefilm som jeg glæder mig til at gense snarest muligt.

  Dolphinfriendly13-12-18 13:47

 • ★★★★★★0

  Én af de få superheltefilm som jeg glæder mig til at gense snarest muligt.

  Hvorefter du hader den:-D 

  Men den ser anderledes ud, en tegnestil man vist ikke ofte kan opleve på det store lærrede. 

  T. Nielsen13-12-18 13:57

 • ★★★0

  Hvorefter du hader den:-D 

  Men den ser anderledes ud, en tegnestil man vist ikke ofte kan opleve på det store lærrede. 

  Haha måske! Jeg tvivler dog hér, da den er så legesyg og ekstrem sjov. :)

  Tegnestilen er forrygende, særligt i det her skøre mix af forskellige Spider-Man (/Men?). 

  Dolphinfriendly13-12-18 14:21

 • ★★★★★0

  Så jeg lige kommet hjem fra biografen, og for pokker det var en god film.

  Hvor De med Marvel's Spiderman film med Tom Holland, formåede at ramme Spiderman fra comics'ne perfekt, med den måde den almene befolkning kender til ham fra tegneserierne.

  Så ved de med Spiderverse hvad folks forventninger er til Spiderman, og de klassiske troopes fra filmene, og leger i stedet med publikums forventninger hele tiden, jeg sad flere gange og grinte højlydt fordi de ligger op til noget, og går så en hel anden retning med tingene.

  Filmens visuelle side er også noget jeg ikke personlig selv har set før, den er fantastisk fornyene for mig, og sammen med musikken skabes der et billede af en hel anden Spiderman i form af Miles Morale, hele castet er oplagt og jeg var færdig af grin over Nicolas Cage's Spiderman-Noir og hans facination af en bestemt genstand. Filmens humor er så frisk og hurtig, men du får rigelig tid til at indtage det hele intet føles rushed, og jeg fandt ikke noget som filler i løbet af filmen, der er hele tiden noget nyt at opdage i filmen.

  For pokker jeg glæder mig til at se mere til dette univers, og så har den nok for mig hvertfald en af de bedste End Credits scener jeg har set i lang tid, jeg var færdig af grin.

  Elwood15-12-18 17:37

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen