Anmeldelse: The Magnificent Seven

Det giver god mening, set ud fra en Hollywood-logik. Et remake af et remake, som er et vellykket remake af filmhistoriens måske allerstørste værk med et syv helte stort persongalleri. Det lyder jo lidt som en superheltefilm. Westerns har alle dage været populære, og genindspilninger - ja, de går som regel også som varmt brød. Selvfølgeligt skal vi da have en ny udgave af "The Magnificent Seven", der oprindeligt blev instrueret af John Sturges i 1960, og som var en genindspilning af Akira Kurosawas "Syv samuraier" fra 1954. Med plakat og markedsføring, der diskret genbruges fra "Django Unchained".

Antoine Fuqua, der senest lavede en god film for femten år siden med "Training Day", er alt andet end diskret med "The Magnificent Seven" anno 2016. Historien er stort set den samme. Den lille by Rose Creek plages af onde Bartholomew Bogue (Peter Sarsgaard). Som modsvar får de overtalt en umage gruppe på syv antihelte til at stå byen bi i nødens stund. De er heldigvis så meget helte, at de godt gider at optræne byen til en endelig kamp mod bidske Bogue og dennes håndlangere. Også selvom de naturligvis ikke rigtig kan med hinanden – eller sig selv, for den sags skyld.

Først og fremmest – besætningen på den nyeste udgave af "The Magnificent Seven" er imponerende og matcher på papiret de to foregående udgaver. Denzel Washington, Chris Pratt, Ethan Hawke, Vincent D'Onofrio, Byung-hun Lee og selvfølgelig Sarsgaard udgør en som udgangspunkt spændende række profiler – uden at nogen af dem har Steve McQueens coolness eller Takeshi Mifunes vildskab. Desværre drukner talentet og den altafgørende kemi mellem skuespillerne, i hvad der i bedste fald er blæst ultravold og i værste fald ufrivillig komisk knæfald for alverdens westernfloskler.

Fair nok, at Antoine Fuqua gerne vil lave en stiløvelse ud i Sam Pekingpahs blodige "The Wild Bunch" og Sergio Leones spaghetti westerns – selvfølgeligt så hurtigt klippet og eksekveret, at end ikke Lucky Luke har en kinamands chance for at følge med. En så rutineret instruktør som Fuqua bør dog lade helt være, når intet tyder på at han rent faktisk er dygtig nok til at efterligne sine idoler. Værst er imidlertid ikke, at "The Magnificent Seven" prøver at være "Fast & Furious" til hest. Værst er, at historien er så umanerlig elendigt skruet sammen, at manuskriptet burde have været smidt til skrald.

Washingtons my nigga-blik og altid overbevisende D'Onofrio, der gør det godt som småskør vildmand, kan muligvis redde den lille by på prærien, men bestemt ikke dagen i biografsædet. Selv ikke Chris Pratts overstadige swashbuckler-charme er nok til at overdøve karakterernes manglende indbyrdes motivation og herunder filmens indre logik og fremdrift. Ja, det er sjov og ballade, og der bliver skreget, skudt og sprængt i luften. Men det er forbløffende enerverende i det lange løb. Fuqua skyder ganske enkelt alt for meget med løs krudt, til at vi tror på, at syv mænd kan andet end at sejle rundt.

Det er nemt at skyde skylden på Antoine Fuqua for en skuffende genindspilning. Fejlen er dog ikke primært hos den 50-årige instruktør, men i særdeleshed at finde i det elendige manus, som nok skulle have været omskrevet et par gange eller ti. Få gode skuespillerpræstationer samt eksplosive, men enerverende actionsekvenser bliver aldrig nok til at ride det nyeste "The Magnificent Seven"-bud sikkert over grænsen.

The Magnificent Seven

Kommentarer

The Magnificent Seven

  • ★★★★0

    Jeg ved ikke om det lyder værre eller bedre end den ene gang jeg så traileren? 

    T. Nielsen22-09-16 10:59

  • ★★1

    Der er i hvert fald ikke grund til at se den, uanset hvad traileren fremkaldte i din mave. ;) Se eller gense hellere de to andre. 

    Dolphinfriendly22-09-16 12:16

  • ★★★1

    Den ligner virkelig også en ligegyldighed og jeg er faktisk også allerede lidt træt af Chris Pratt i de her samlebåndsroller. 

    Babo22-09-16 12:18

  • ★★★★0

    Der er i hvert fald ikke grund til at se den, uanset hvad traileren fremkaldte i din mave. ;) Se eller gense hellere de to andre. 

    Traileren sendte mig ikke et "must-see" signal i hvert fald:-)

    T. Nielsen22-09-16 12:51

  • ★★★★0

    Den ligner virkelig også en ligegyldighed og jeg er faktisk også allerede lidt træt af Chris Pratt i de her samlebåndsroller. 

    For dem har han spillet.....ufatteligt mange af, eller hvordan mener du?

    T. Nielsen22-09-16 12:53

  • ★★★★1

    For dem har han spillet.....ufatteligt mange af, eller hvordan mener du?

    Han er da helt oppe på.. to! Denne og Jurassic Park. Guardians of the Galaxy var jo startskuddet for hans actionkarriere og en film der er markant anderledes end Parks & Rec, som han ellers var kendt fra.

    Bruno22-09-16 13:14

  • ★★★0

    Og sikkert også rollen her i denne western + flere efterfølgere på vej, sådan som programmet ser ud for ham. Ikke just noget nyt. I know, lidt for tidligt, men jeg sidder lidt med fornemmelsen af, hvor det bærer hen for ham. Nuvel, håber han overrasker. 

    Babo22-09-16 13:20

  • ★★★★0

    Og sikkert også rollen her i denne western + flere efterfølgere på vej, sådan som programmet ser ud for ham. Ikke just noget nyt. I know, lidt for tidligt, men jeg sidder lidt med fornemmelsen af, hvor det bærer hen for ham. Nuvel, håber han overrasker. 

    Godt jeg ikke skal gå med sådanne store bekymringer i mit liv;-P

    T. Nielsen22-09-16 13:38

  • 1

    Er nok uenig i at Fuqua ikke har lavet en god film siden Training Day (som dog stadig er hans bedste) - Jeg var godt underholdt af både Shooter og Tears of the Sun, Brooklyn's Finest har jeg også hørt skulle være ok, og så mangler jeg godt nok at se Southpaw, men den fik da ellers fine anmeldelser...

    Wimmie22-09-16 20:18

  • ★★★★1

    Jeg er meget enig med dig Wimmie, Training Day er ikke eneste gode, men dog den bedste. Igen er det selvfølgelig en smagssag, men jeg har også været solidt underholdt af flere af hans film. Southpaw fandt jeg dog pænt ringe.

    T. Nielsen22-09-16 20:44

  • ★★0

    Er nok uenig i at Fuqua ikke har lavet en god film siden Training Day (som dog stadig er hans bedste) - Jeg var godt underholdt af både Shooter og Tears of the Sun, Brooklyn's Finest har jeg også hørt skulle være ok, og så mangler jeg godt nok at se Southpaw, men den fik da ellers fine anmeldelser...

    Jeg synes virkeligt det har været op ad bakke for Fuqua siden "Training Day". "Southpaw" er den eneste af de nævnte jeg mener er en smule hæderlig, men det er udelukkende pga. Gyllenhaals præstation..."Shooter"...puha, de to timer får jeg aldrig igen! :D

    Dolphinfriendly22-09-16 20:46

  • ★★★★0

    Ha ha, Southpaw er da noget af det værste manden har leveret:-D Det er drama under soap niveau:-P

    T. Nielsen22-09-16 20:46

  • ★★0

    Ha ha, Southpaw er da noget af det værste manden har leveret:-D Det er drama under soap niveau:-P

    Værre end "Shooter"? Ahhhh....du skal vist tidligt i seng, i aften! :D

    Dolphinfriendly22-09-16 20:47

  • ★★★★0

    Langt værre helt bestemt da. Mage til klæbrigt og overdramatiseret patosfyld har jeg sjældent set....Men vent, jeg trækker mit udsagn lidt tilbage, men kun lidt. Southpaw er måske noget af det værste som jeg skriver, men endnu værre er dog Olympus Has Fallen. Kæft en lortefilm:-)

    T. Nielsen22-09-16 20:52

  • ★★★0

    De første 20 minutter af "Olympus Has Fallen" med angrebet på Det Hvide Hus er dog næsten hele filmen værd...

    Rasmus Drews22-09-16 20:53

  • ★★★★0

    Derudover gider jeg egentlig ikke forsvare mandens film. Traning Day rater jeg trods alt kun 7/10:-/

    T. Nielsen22-09-16 20:53

  • ★★★★0

    De første 20 minutter af "Olympus Has Fallen" med angrebet på Det Hvide Hus er dog næsten hele filmen værd...

    Dem må jeg lykkeligt have glemt så:-)

    T. Nielsen22-09-16 20:54

  • ★★0

    Mega enig mht "Olympus Has Fallen"!! :D

    Det er nu også kun Gyllenhaals præstation der trækker filmen op til bestået, i min bog. For ja - den bliver for melodramatisk og søgt. Det til trods, synes jeg virkeligt at alt fra "Brooklyn's Finest" til "Tears of the Sun" er ringe.

    Dolphinfriendly22-09-16 20:55

  • ★★★0

    Jeg sad og spolede tilbage tre gange, før jeg fortsatte og så resten af filmen. Det samme ved gensyn :)

    Rasmus Drews22-09-16 20:56

  • ★★0

    Jeg sad og spolede tilbage tre gange, før jeg fortsatte og så resten af filmen. Det samme ved gensyn :)

    Sjovt - jeg har også svært ved at huske starten. Måske fik "London Has Fallen" traumatiseret mig nok til at fortrænge det. :)

    Dolphinfriendly22-09-16 21:10

  • ★★★0

    Det er heller ikke helt starten. Filmen starter med, at Gerald Butler mislykkes med at redde presidentfruen. Angrebet kommer lidt senere. Noget af det kan sers her: www.youtube.com/watch

    Rasmus Drews22-09-16 21:12

  • ★★★0

    (Det ser selvfølgelig væsentligt bedre ud på HD og et 55" tv :)

    Rasmus Drews22-09-16 21:15

  • ★★★0

    London has Fallen haha ja jeg havde sku lidt svær ved og acceptere at sikkerheden i London ku være så ringe, for at det Angreb skulle ku lade sig gøre, I know it's a movie men damm det må da gerne bare virke bare en smule gennemtænkt... nope åbenbart ikke, ok Olympus var også ret vild på det punkt, men det var i det mindste underholdende, men London suk... slutningen var også hel igennem amerikansk, som i bare rolig skurken fik det han fortjente og man kan nærmest høre America Fuck Yeah køre i baggrunden i forb. med Morgan Freeman's samtale. 

    Og med hensyn til 

    Olympus has fallen

    Elwood22-09-16 21:22

  • ★★★0

    Southpow suttede røv. Jeg kunne bedre lide Shooter, hvis det skulle være. 

    Babo22-09-16 21:42

  • ★★★★0

    Southpaw is using the backdoor to suck ass Babo:-D

    T. Nielsen22-09-16 21:46

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen