Anmeldelse: Vacation Friends (Disney+)

Selvom John Cena gør et gedigent forsøg, kan han ikke redde feriefilmen "Vacation Friends" fra at give følelsen af, at sommeren er slut.

Memen går på, at du kan aldrig kan se ham, men i løbet af denne sommer har han været i fuld flor på biograflærredet. Med blockbusters som "Fast & Furious 9" og "The Suicide Squad" i bagagen kan han nu slappe af med en fjollet, lille streamingkomedie. Hans navn er John Cena, og sammen med Lil Rel Howery ("Get Out"), Yvonne Orji og Meredith Hagner går rejsen ikke alene til Disney+, den går også til Mexico, hvor to par har deres livs ferie. Men selvom "Vacation Friends" er forfattet af manusmænd med deres komiske bagage, opstår der tidspunkter, hvor filmen føles mere som turen hjem i flyet.

Parret Marcus og Emily er rejst hele vejen til Mexico for at holde ferie, hvor Marcus har i sinde at fri på det luksuriøse hotel. Alt går dog galt, for de mister deres værelse og ser sig nødsaget til at bo hos de excentriske Ron og Kyla. Overraskende nok ender Marcus og Emily med at finde sig tilpas i selskabet, så den står på stoffer og bådture, og så ender Marcus og Emily faktisk med at blive gift. Som alle ferier slutter denne også, og måneder efter de er vendt hjem, skal det rigtige bryllup afholdes. Gæt, hvilke vilde ferievenner der dukker op og skaber ravage?

Modsætninger mødes, og sød musik opstår. For Marcus og Emily er mødet med det kugleskøre og livsfarlige par nok mere hård technomusik end fuglekvidder, men der er altså noget om ordsproget opposites attract. Aforismen kender vi nok bedst i en komediekontekst, hvor Gøg og Gokke eller "Dødbringende våben" med deres modsætninger kan sende et smil på læben. I "Vacation Friends" spiller humoren nærmest udelukkende på dette velkendte setup, og selvom John Cena er fantastisk vanvittig i samspillet med de andre skuespillere, bliver komikken træg undervejs.

Det samme kan siges om plottet. Vi er ikke på Adam Sandler-niveau, hvor filmen udelukkende finder sted på lækre solskinsøer, så hurtige optagelser kan komme i kassen, mens folk slikker sol og sipper drinks. Men der er en vis genkendelighed i måden, "Vacation Friends" forløber sig på, og den genkendelighed forpurrer den til tider helt fornuftige komik. Manusforfatterne John Francis Daley og Jonathan Goldstein har skrevet film som "De satans chefer" og "Spider-Man: Homecoming", så der er også talent bag kameraet. Men den originalitet, der blandt andet var i præmissen for "De satans chefer", udviskes hurtigt på denne halvsløve charterrejse.

Lige så simpelt plottet er, lige så simpelt er budskabet. Det hænder jo, at når folk fra vidt forskellige verdener mødes, opstår der en form for gensidig læring. "Vacation Friends" formår at dedikere en tilforladelig portion tid til at udforske dette emne – og det fungerer overraskende fint. Det viser sig jo, at de problemer, Marcus flygtede på ferie for at undgå, kan Ron hjælpe med. Derigennem opstår brudstykker af medmenneskelige øjeblikke. Øjeblikke, der vel at mærke er ret banale, men passer for en fjollet komedie, som ikke vil meget mere end at underholde i 100 minutter.

Alt i alt er det nok ikke så overraskende, at Clay Tarvers instruktørdebut lander direkte på Disney+. Det visuelle udtryk er forglemmeligt, humoren for ensformig og budskabet for trivielt, men når det så er sagt, udstråler John Cena et galimatias-agtigt humør, der er så tæt på at redde filmen i hans over the top skuespil. Så det er med forbehold, hvis du bevæger dig ud på sensommerens sidste rejse, for "Vacation Friends" viser altså, at ferievenner hurtigt kan glemmes.

Vacation Friends (Disney+)

Kommentarer

Vacation Friends (Disney+)

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen