Anmeldelse: Zack Snyder´s Justice League (HBO Nordic)

Zack Snyder har på fortryllende vis gjort ét af filmhistoriens største flops til et endnu større delirium af kedsomhed.

Fire år er lang tid i filmverdenen. I hvert fald i superhelte-regi, hvor over ti år ved kassebåndet med Marvel i højere tempo end nogensinde før blev kortsluttet af coronakrisen. Tilbage i 2017 var det utænkeligt, hvis ikke forbrugerne blev waterboardet af superheltereklamer, superhelteplakater, superheltemerchandise, superhelteannoncer på nettet, superheltediskussioner på sociale medier og andre fora. At der skulle gå næsten fire år mellem "Justice League" og "Zack Snyder's Justice League" er alt for lang tid i en evigt flydende superheltefilm-forretning, hvor nye generationer og relanceringer konstant udvikles, opstår og udfases.

Selvom Zack Snyders udgave er to timer længere – dobbelt så lang som udgaven fra 2017 – har vi stadig at gøre med samme grundpræmis. Onde rumvæsner med superskurken Steppenwolf (Ciáran Hinds) i front har udset sig at invadere Jorden af de mange milliarder planeter i universet. Det er prøvet før uden held, men nu skal det altså være. Igen. For at stå imod beslutter Bruce Wayne/Batman (Ben Affleck) sig for i sidste øjeblik at samle et hold af superhelte til at beskytte vores hjemplanet. Det er ikke helt nemt, da Wonder Woman (Gal Gadot), Cyborg (Ray Fisher), The Flash (Ezra Miller) og Aquaman (Jason Momoa) skal overtales og samles. Samtidig har Batman samvittighedskvaler. Det var egentlig ikke så smart at give Superman (Henry Cavill) en røvfuld i "Batman v Superman: Dawn of Justice", da manden af stål om nogen kan gøre en forskel. Og mon ikke, at der også findes en løsning på netop det.

Lang historie kort for dem, som ikke kender til forløbet forud for denne udgave: Da Snyder forlod produktionen grundet sin datters tragiske selvmord, blev opgaven overleveret til Joss Whedon. Resultatet var Snyder mildest talt ikke tilfreds med, hvilket blev til en kampagne på sociale medier med håbefulde fans. For hvad nu, hvis der var noget om det? Var der et mesterværk gemt? Og ret skal jo være ret. Med 436 millioner kroner ekstra på hånden, oven i det oprindelige knapt 1.870 milliard kroner tunge budget, fik den gode Zack altså beføjelser til at gøre floppet "Justice League" til sin egen. Altså et endnu dyrere clusterfuck.

Nej, "Justice League" er ikke blevet bedre, selvom titlen og spilletiden er blevet det længere. Ganske vist er der tilføjet materiale på oprindelseshistorierne til de superhelte, altså Cyborg, Aquaman og The Flash, som endnu ikke havde fået deres solofilm, hvilket var ét blandt mange problemer ved udgaven fra 2017. I stedet er den nu fire timer lange film eksploderet endnu mere i introduktionen af bi-karakterer, som heller ikke underbygges, og dermed gentages de store udfordringer fra sidst. Et kæmpe sammensmasket rod, som er svært at finde hoved og hale i. Ikke at man gider, da Zack Snyder på fortryllende vis har gjort ét af filmhistoriens største flops til et endnu større delirium af kedsomhed.

Den ekstra næsten halve milliard kroner skulle blandt andet være brugt på ny CGI. Effektarbejdet er bestemt spidset til, hvilket kan ses – i visse sekvenser. Måske ikke så underligt ligner stilen noget fra "Sucker Punch", én af Snyders andre fadæser. I det hele taget lugter det langt væk af en instruktør uden den mindste selvkontrol. Netop den misforståede sensibilitet fra "Sucker Punch" går igen med valget af musik. Heriblandt med et tåkrummende cover af Tim Buckleys "Song to the Siren" i en følsom slow motion-scene med The Flash. Andre sekvenser kunne sagtens være taget fra konsol-actionspil fra slut-90'erne fremfor at strømline en samlet æstetik. Ikke at det gøres specielt meget bedre af, at "Zack Snyder's Justice League" er i 4:3 og streames på HBO Nordic, som ikke har det allerbedste ry ud i lyd og billedkvalitet. Ironisk nok passer dét til den overordnede kvalitet.

Listen med nedslag over, hvorfor "Zack Snyder's Justice League" er en skidt oplevelse, ville kræve en meget længere redegørelse. Dybest set er det rystende, hvordan Zack Snyder formår at skabe en endnu dårligere film, ud fra at han skulle have haft frie hænder – og endda en ekstra pose mønt – til at skabe sin vision. Personligt kan jeg ikke mindes at have set filmisk makværk på samme vanvittige niveau, der end ikke er ufrivilligt komisk, men komplet spild af penge og tid.

Zack Snyder´s Justice League (HBO Nordic)

Kommentarer

Zack Snyder´s Justice League (HBO Nordic)

  • 0

    Glæder mig. Har det med at være lodret uenig med anmelderne rundt omkring

    PatrickJane16-03-21 12:29

  • ★★★★0

    Jeg nåede lige i et splitsekund at forestille mig at Nicki kom til at sige noget pænt om filmen, da jeg læste ordene: "Zack Snyder har på fortryllende vis gjort ét af filmhistoriens største flops til et..." Ha, der fik du mig!

    Men det var da alligevel ærgerligt... Jeg må indrømme at jeg faktisk ønskede det skulle lykkes for Snyder denne gang. 

    Lars!16-03-21 13:38

  • ★★★★0

    Vil I så anbefale at man ser Joss Whedons cut først, hvis man ikke har set den, eller? :p

    Lars!16-03-21 13:42

  • ★★★★★★0

    Jeg må indrømme at jeg faktisk ønskede det skulle lykkes for Snyder denne gang. 

    Jeg ønsker mig egentlig altid at film og filmskabere lykkes med at lave gode film:-)

    T. Nielsen16-03-21 13:51

  • ★★★★0

    Vil I så anbefale at man ser Joss Whedons cut først, hvis man ikke har set den, eller? :p

    Haha nej! Den er der, modsat denne film, ret bred enighed om er forfærdelig =)

    David Lund16-03-21 14:22

  • ★★★0

    Jeg synes Nicki også skulle anmelde sort/hvid udgaven :p 

    MOVIE100016-03-21 14:24

  • 0

    Man skulle næsten mistænke Snyder for at lave et nyt film begreb, "Heldagsfilm", med den spilletid.

    Jeg synes at have læst, at den skulle have været delt op i 2. dele (i biografen), rundt omkring på nettet... Men ja - voldsom spilletid. 

    Gladiator16-03-21 14:37

  • ★★★0

    Jeg synes Nicki også skulle anmelde sort/hvid udgaven :p 

    Jeg har ikke tid den dag.

    Dolphinfriendly16-03-21 15:06

  • ★★★★★★0

    Jeg har ikke tid den dag.

    3D?

    T. Nielsen16-03-21 15:39

  • ★★★0

    3D?

    Puha, heller ikke den dag!

    Dolphinfriendly16-03-21 15:42

  • ★★★2

    Findes der seriøst en s/h udgave? I 4:3? Hvis det samtidig er en stumfilm med klavermusik og tekstforklaringer så begynder det at ligne noget.

    gi-jones16-03-21 17:06

  • ★★★2

    Findes der seriøst en s/h udgave? I 4:3? Hvis det samtidig er en stumfilm med klavermusik og tekstforklaringer så begynder det at ligne noget.

    Det kunne være endnu federe, hvis der om 100 år blev fundet et SD-kort et sted i Chile med en 5 timers udgave. Især da jeg er død til den tid og ikke behøver at anmelde den.

    Dolphinfriendly16-03-21 17:46

  • ★★★1

    Jeg nåede lige i et splitsekund at forestille mig at Nicki kom til at sige noget pænt om filmen, da jeg læste ordene: "Zack Snyder har på fortryllende vis gjort ét af filmhistoriens største flops til et..." Ha, der fik du mig!

    Men det var da alligevel ærgerligt... Jeg må indrømme at jeg faktisk ønskede det skulle lykkes for Snyder denne gang. 

    Et eller andet sted har jeg det på samme måde med Snyder. Jeg holder meget af "Watchmen", "300" har jeg et guilty pleasure-forhold til og syntes også, at "Man of Steel" kan et eller andet. Omvendt har jeg også lyst til at råbe "stop nu for fanden den mand, DC, Warner, Nolan og Goyer!", især efter ovenstående.  

    Dolphinfriendly16-03-21 19:12

  • ★★★★0

    Jeg ønsker mig egentlig altid at film og filmskabere lykkes med at lave gode film:-)

    Også jeg, men denne gang håbede jeg lidt ekstra... 

    Lars!17-03-21 13:10

  • ★★★★★★0

    Også jeg, men denne gang håbede jeg lidt ekstra... 

    Os’ maj:) 

    T. Nielsen17-03-21 14:48

  • ★★★★1

    Det kunne være endnu federe, hvis der om 100 år blev fundet et SD-kort et sted i Chile med en 5 timers udgave. Især da jeg er død til den tid og ikke behøver at anmelde den.

    Der en gut som har smidt Tenet på en Nintendo GBA SP det fylder kun five-cartridge :)

    Elwood17-03-21 15:08

  • ★★★★0

    Der en gut som har smidt Tenet på en Nintendo GBA SP det fylder kun five-cartridge :)

    Det må da være ulovligt på alle mulige måder... ;) 

    Lars!17-03-21 16:46

  • 0

    8,8 indtil videre på iMDB. Jeg er enig i den høje score. For mig (alene sikkert) er den fantastisk og jeg vil se den igen meget, meget snart. Det er ganske få film jeg kan sige dette om. Bedre end Avengers? Dare I say it? JA!

    ccbj18-03-21 21:37

  • ★★★★2

    8,8 indtil videre på iMDB. Jeg er enig i den høje score. For mig (alene sikkert) er den fantastisk og jeg vil se den igen meget, meget snart. Det er ganske få film jeg kan sige dette om. Bedre end Avengers? Dare I say it? JA!

    Er du ny i brugen af IMDb? Den slags film starter altid ud med en oppustet rating, som vil falde senere hen. Batman v. Superman startede ud med en score på over 9 og er nu faldet helt ned på 6,4.

    Kruse18-03-21 21:57

  • 1

    Er du ny i brugen af IMDb? Den slags film starter altid ud med en oppustet rating, som vil falde senere hen. Batman v. Superman startede ud med en score på over 9 og er nu faldet helt ned på 6,4.

    Ved godt at scoren er oppustet og vil med garanti falde. Det ændrer dog ikke min mening om filmen. ;-) Men jeg er så en af de få der vil give BvS meget højere score end den har pt. Jeg syntes altid jeg er fætter modsat. xD

    ccbj18-03-21 22:06

  • ★★★★1

    Ved godt at scoren er oppustet og vil med garanti falde. Det ændrer dog ikke min mening om filmen. ;-) Men jeg er så en af de få der vil give BvS meget højere score end den har pt. Jeg syntes altid jeg er fætter modsat. xD

    Det er helt fair! Det var heller ikke for at prikke til din bedømmelse, men bare en kommentar til hvordan IMDb-ratings skal tages med en gran salt.

    Kruse18-03-21 22:13

  • ★★★★★0

    Filmen er nice, jeg ser frem til at gense den på Blu-ray med et ordenligt lydspor og bedre billedkvalitet.

    Zero Cool19-03-21 08:32

  • 2

    Jeg er ikke nogen DC fan, men filmen her er jo top klasse. Især CGI'en. Znyder er bare kongen over CGI. Det eneste minus er manuskriptet. De siger ting der ikke lyder klogt i forhold til situationen (tænker ikke på humoren, som jeg havde det fint med)

    Denne her er slet ikke sammenlignelig med biograf versionen for 3-4 år siden. Den er langt bedre! jeg så filmen i 4 dele! Måske Warner Brothers skulle have delt filmen i de kapitler de nu var lavet i. For Det lyder til folk ikke selv lige kan dele den op og se den i mindre bidder. Selvfølgelig bliver du træt i hovedet af at stirre på 4 timers CGI!

    For min skyld kunne de got have tilføjet 2 timer mere.

    BlackJesus20-03-21 09:27

  • ★★★★0

    Velkommen til, BlackJesus! Og ja - jeg så den faktisk også i 3 dele. Men det var mest pga. børnene herhjemme - det er sgu svært at finde tid til en film på 4 timer =)

    David Lund20-03-21 10:37

  • ★★★1

    Nu har jeg brugt det meste af dagen på at komme igennem den. Og jeg må for én gangs skyld erklære mig enig med Nicki.

    Det er simpelthen noget af det mest rodede jeg nogensinde har set. 

    gi-jones20-03-21 16:33

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen