Anmeldelse: Ash vs Evil Dead

Det kunne godt lyde som en god idé at lave en serieversion af de gamle "Evil Dead"-film med legendariske Ash bag rattet. Spørgsmålet er, om det nu også er en helt god idé i praksis. Det er det ikke. Det er mere end det. Det er den bedste idé, Sam Raimi har fået i årevis. Det er også den bedste idé, jeg længe har hørt om, og når det endelige glorværdige resultat ses, er det for undertegnede svært ikke at tabe både næse og mund, mens denne kaster sig på knæ og hylder de personer, der har fået det til at ske.

Ingen anden reaktion på Sam Raimis nyeste skud på "Evil Dead"-stammen kunne være mere i trit med selve tv-serien og oplægget i det hele taget. Fans af "Evil Dead" er udmærket klar over, at en stor del af dens markante overlegenhed ligger i dens overdrevne filmsprog og skuespil, der ligger langt væk fra det naturalistiske.

Det er derfor med diesel i blodet og en motorsav som forlængelse af armen, at Sam Raimi har instrueret det første afsnit af serieversionen af sine legendariske spillefilm. Det er ikke for dem, der står stille, men på den anden side er det heller ikke helt til at holde sig i ro, når "Ash vs Evil Dead" udspiller sig.

Men der en anden grund til, at "Evil Dead"-filmene har skabt så meget begejstring hos så mange siden den første films premiere i 1981. Han hedder Ash, og han er stadig en af de mest cool fyre, der nogensinde har bekæmpet dæmoner på de levende billeder. Nok er han umoden, uansvarlig og lidt af en pestilens, men i Bruce Campbells skikkelse er han stadig mesteren af dårlige one-liners og hovedrystende scoretricks. Ash er simpelthen grobunden for, hvorfor disse film har fået så stor status, og selvom årene har gjort deres respektive stykke arbejde, er der intet – end ikke tiden – der kan stoppe en charmør fra at charmere.

Det frustrerende ved pilotafsnit er altid introduktionen. Nye personer, opsætning og nye plotelementer. "Ash vs Evil Dead" kommer bedre om det end de fleste, fordi den simpelthen ikke lader os tænke for meget på den slags. Det er trods alt svært at tænke på plotelementer, når det fyger om sig med ikke helt afdøde dæmoner. Vi lærer med lethed personerne at kende, opsætningen er ligefrem og ligetil, og plottet må komme, når det gør.Når "Ash vs Evil Dead" på et tidspunkt endelig former sin handling, vil undertegnede stå i første række for at se videre. Der er ingen vej at komme uden om, at dette er en af årets mere charmerende oplevelser under den hektisk og oplagte redigering, de praktiske effekter, blodsprøjt og flyvende lemmer. Bare lad flere af de onde døde angribe Ash. Jeg forudser, at vi nok skal blive mange, der gerne vil se på.

"Ash vs Evil Dead" kan ses på C More.

Ash vs Evil Dead

Kommentarer

Ash vs Evil Dead

 • ★★★★★0

  YES!!!! På C More, som jeg har via Telmore Play...Stop stop, jeg kan ikke følge med. Så mange film, gode serier og så lidt tid:-D Denne skal ses, basta!!!

  Din kærlighed for universet lyser flot igennem Frøken Nadia Regitze Parbo. Tak!

  T. Nielsen 1-11-15 14:10

 • 1

  Så lige afsnittet i mandags.......hold kæft det er god spas :)

  Jesperm82 4-11-15 15:20

 • 0

  Synd vi ikke har fået en anmeldelse af Hele første sæson:-( 

  Men den klarer jeg da lige!?

  GOGogo sæson 2:-D

  Gasivodo20-07-16 02:50

 • ★★0

  Ja det er fedt at se Ash igen kæmpe imod ondskab og høre at der stadig ikke foregår de helt store ting inde i knolden på ham. Dog var jeg skuffet over serien, hver afsnit er lidt for forudsigelige og generelt synes jeg serien er for lang og foretrak nu de lavede en film istedet. 

  MOVIE100020-07-16 11:19

 • ★★★★★0

  Forudsigelig er den måske nok, men det generer mig ingenlunde. Det er jo den absurde humor der for mig trækker læsset og ikke fortællingen, som er ret tynd og gentagende. At det så er seriens svaghed er en anden snak, som gør at jeg kan blive i tvivl om den kan bære en sæson mere, hvis de ikke går i en anden retning.

  T. Nielsen20-07-16 12:29

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen