Brugeranmeldelse: A Night at the Opera (1935)

Det er svært ikke næsten at finde den genial sine steder.

Jeg har igennem hele livet, men særligt i barndommen, set mange film med flere af de store og kendte komikere fra 20'erne, 30'erne og frem. Pudsigt nok har jeg dog kun set meget lidt med de fabelagtige Marx Brothers og deres næsten anarkistiske vanvidskomik (i hvert fald heri). Mener faktisk kun jeg har set en film tilbage i ungdommen/barndommen, og hvilken aner jeg ærligt ikke og ellers mest brudstykker. Men nu kom der en film mere til, og den var det værd.

Morskaben er både overraskende frisk, et par steder næsten nutidig – om end måske for politisk ukorrekt for nogen – og så flabet og fræk, at det er svært ikke næsten at finde den genial sine steder. Fra Harpo Marx' juvenile fysiske mimik uden ord til de spydigheder, Groucho Marx nærmest konstant spytter ud i en lind strøm. Måske ikke alle lige vellykket, men med mest på plussiden og så gode, at man får lysten til at gentage og bruge dem.

Historien fortælles måske rigeligt løst – den virker mest som en ramme, hvor komikken kan få lov til at udfolde sig i, og man skal i hvert fald ikke give den for meget tanke (som hvorfor publikum anser en forestilling som en bragende succes, når den stjerne, de kom for at se, får smadret stykket for åbent tæppe, og han skiftes ud med den af Marx Brothers tiltænkte erstatning).

Men uanset, så er "A Night at the Opera" ganske enkelt fremragende underholdning, rig på idéer og ekstremt afvekslende i dens påfund. Jeg er fan!

A Night at the Opera (1935)

Brugeranmeldelser udvælges blandt brugernes anmeldelser i forummet og redigeres ikke af Moovy.

Kommentarer

A Night at the Opera (1935)

  • ★★★1

    Jeg er helt enig med karakteren. Der er nogle fuldstændig vidunderlige og uopslidelige komiske optrin, men nogle af sangnumrene og de romantiske forviklinger trækker noget af tempoet ud. Men "A Night at the Opera" er bestemt en fantastik komedie.

    "Duck Soup" er i øvrigt min favorit med de skøre brødre. Den er knap så poleret men mere ren i udtrykket.  "A Day at the Races" er også herlig.

    Benway 1-06-19 12:23

  • ★★★★★1

    Jeg er helt enig med karakteren. Der er nogle fuldstændig vidunderlige og uopslidelige komiske optrin, men nogle af sangnumrene og de romantiske forviklinger trækker noget af tempoet ud. Men "A Night at the Opera" er bestemt en fantastik komedie.

    "Duck Soup" er i øvrigt min favorit med de skøre brødre. Den er knap så poleret men mere ren i udtrykket.  "A Day at the Races" er også herlig.

    Jeg glæder mig til at gå i gang med den boks jeg købte med dem. Der er Duck Soup faktisk på. 

    T. Nielsen 1-06-19 12:33

  • ★★★1

    Jeg glæder mig til at gå i gang med den boks jeg købte med dem. Der er Duck Soup faktisk på. 

    God fornøjelse. Der er også andre gode, men jeg er tilbøjelig til at blande dem sammen, så jeg kan ikke rigtigt skelne de enkelte titler. Det er nok fair at sige, at humoren er nogenlunde den samme hver gang. :)

    Benway 1-06-19 12:44

  • ★★★★★0

    God fornøjelse. Der er også andre gode, men jeg er tilbøjelig til at blande dem sammen, så jeg kan ikke rigtigt skelne de enkelte titler. Det er nok fair at sige, at humoren er nogenlunde den samme hver gang. :)

    Det jo deres særkende, lidt som Gøg og Gokke også kører mange af de samme rutiner. Så det overrasker mig ikke og gør mig heller intet sandt at sige. Hvis alt hele tiden skal være nyt nyt nyt løber man sguda hurtigt tør:) Så helt så nemt mættes jeg heldigvis ikke. 

    T. Nielsen 1-06-19 12:54

  • ★★★0

    Hvis man ikke grinede en eneste gang efter 30 minutter af “Duck Soup”, er der så håb for, at få noget ud af “A Night at the Opera”?

    Kruse 1-06-19 13:11

  • ★★★★★0

    Hvis man ikke grinede en eneste gang efter 30 minutter af “Duck Soup”, er der så håb for, at få noget ud af “A Night at the Opera”?

    Hvis du gider spilde det en tanke, tænker jeg at svaret findes i dit hoved:D Jeg har dog kun set den ene af de to, så kan naturligvis ikke svare. Men det er vel også mere et statement du laver, som Benway kan forholde sig til?

    T. Nielsen 1-06-19 13:26

  • ★★★0

    Jo, jeg tror da også, at den nok heller ikke ville være for mig. Men jeg har også en tanke om, at en af mine problemer med “Duck Soup” var hvor løs en fortælling det var. Det var i høj grad en samling af tilfældige jokes og sketches, uden at var ret meget bundet op af nogen historie eller kontekst.

    Kruse 1-06-19 13:38

  • ★★★0

    Jo, jeg tror da også, at den nok heller ikke ville være for mig. Men jeg har også en tanke om, at en af mine problemer med “Duck Soup” var hvor løs en fortælling det var. Det var i høj grad en samling af tilfældige jokes og sketches, uden at var ret meget bundet op af nogen historie eller kontekst.

    Der adskiller de to film sig alligevel lidt. Før A Night At The Opera var der ikke meget plot i deres film, men netop fra den film og frem, kom der lidt mere kød på fortællingerne og antallet af vittigheder blev også færre netop af samme grund. Giv den et skud.

    David Lund 1-06-19 16:48

  • ★★★★★0

    Der adskiller de to film sig alligevel lidt. Før A Night At The Opera var der ikke meget plot i deres film, men netop fra den film og frem, kom der lidt mere kød på fortællingerne og antallet af vittigheder blev også færre netop af samme grund. Giv den et skud.

    I forhold til Kruse’s oprindelige spørgsmål, når man i løbet af de første 30 min ikke har kunne grine, burde humoren vel uanset ikke tiltale en, hvis den bygger på samme rutiner? 

    Jeg er dog enig i, hænger man det op på kun historien, kan en film jo godt vinde hvis den har mere at byde på der.

    T. Nielsen 1-06-19 17:03

  • ★★★0

    Der ved jeg så ikke, om jeg er helt unik. Det er sjældent jeg griner højlydt af den slags komik, men jeg finder den ofte charmerende alligevel. Og her er Marx-brødrene nok de bedste, til det de gør =)

    For mig hjalp det, at der kom lidt mere plot ind i filmene i hvert fald.

    David Lund 1-06-19 17:38

  • ★★★0

    I forhold til Kruse’s oprindelige spørgsmål, når man i løbet af de første 30 min ikke har kunne grine, burde humoren vel uanset ikke tiltale en, hvis den bygger på samme rutiner? 

    Jeg er dog enig i, hænger man det op på kun historien, kan en film jo godt vinde hvis den har mere at byde på der.

    Jeg tror faktisk at luft mellem jokes’ne kunne hjælpe min værdsættelse af dem. Samt at hænge dem op på et plot. Og det skal også siges, at det er nogle år siden at jeg så “Duck Soup”(eller så 30 min. af filmen).

    Kruse 1-06-19 17:40

  • ★★★★★0

    Jeg tror faktisk at luft mellem jokes’ne kunne hjælpe min værdsættelse af dem. Samt at hænge dem op på et plot. Og det skal også siges, at det er nogle år siden at jeg så “Duck Soup”(eller så 30 min. af filmen).

    Så må du give den et skud synes jeg da. Jeg vil i hvert fald altid gerne høre hvad du har at sige. 

    T. Nielsen 1-06-19 19:11

  • ★★★1

    Herlig anmeldelse, Thomas. Jeg får helt lyst til at gense denne perle en af dagene. :) 

    Den hører bestemt også til blandt mine favoritter af The Marx Brothers, og er også den film sammen med "A Day at The Races", der klart har den bedste historie.

    Dog er jeg ikke enig med David Lund i, at historierne blev konsekvent bedre efter de to film, for i de efterfølgende var de igen tilbage med en række film, som var meget løst tegnet op og båret frem af deres sædvanlige gags, så som Harpos harpespil, Chicos klaver-nummer hvor han skyder med hånden mod tangenterne og Grauchos sange.

    Men i det hele taget har historierne som sådan heller aldrig været det, som har haft første-priotet hos brødrene, der mere er gået op i hvordan, at de forskellige humoristiske rutiner har kunnet passe ind i de tyndbenede rammefortællinger. Meget sammenligneligt i øvrigt med W. C. Fields gakkede film. :) 

    NightHawk 2-06-19 21:40

  • ★★★0

    Jeg har også kun set 4-5 af deres film, så jeg kan sagtens tage fejl. Men af sem jeg fik set, var der en tydelig forskel på præ og post A Night At The Opera =)

    David Lund 2-06-19 22:12

  • ★★★★★1

    Tusind tak Nighthawk. Dejligt at høre.

    T. Nielsen 2-06-19 22:47

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen