Brugeranmeldelse: Aliens (1986) (Blu-ray)

Der er et godt stykke op til "Alien", men overall et positivt gennemsyn.

BD-gensyn. Der er stadig rigtig mange gode ting ved denne efterfølger, hvor Cameron næsten opfandt den perfekte opskrift på, hvordan man skruer en værdig efterfølger sammen til en i forvejen suveræn etter.

Den vinder på en stærk Ripley, god suspense og fremragende opbygning, men mister desværre på den tekniske side, og mange af replikkerne er desværre også en smule tåkrummende. Burkes plan er også hul i hovedet, altså.

Men som actionfilm i bedste 80'er-stil – på godt og ondt – så holder den nogenlunde stadigvæk, når den indre drengerøv slippes løs. Der er et godt stykke op til "Alien", men overall et positivt gennemsyn, og jeg morede mig.

Brugeranmeldelser udvælges blandt brugernes anmeldelser i forummet og redigeres ikke af Moovy.

Aliens (1986) (Blu-ray)

Kommentarer

Aliens (1986) (Blu-ray)

  • 0

    Det en fe' film.....altså!

    Popeye 6-08-18 20:44

  • ★★★★0

    Jeg synes sgu den er tæt på Alien. På nogen punkter bedre andre værre. Jeg medgiver dog anmelderen at den teknisk ser lidt mere dateret ud sine steder end Alien gør (måske også fordi den prøver nogle ting som Alien ikke gjorde!). 

    T. Nielsen 6-08-18 20:48

  • ★★★0

    Jeg kan godt lide udvalgte sekvenser, men i den kategori vinder Adeles Liv altså også hårdt! 

    Jeg ligger og rumler mellem 3-4/6

    Bruce 6-08-18 20:58

  • ★★★0

    TN: Den prøver selvfølgelig at udvide universet og af den grund prøver den virke større. På hvilke punkter mener du Aliens er bedre ?

    Babo 6-08-18 21:02

  • ★★★★0

    TN: Den prøver selvfølgelig at udvide universet og af den grund prøver den virke større. På hvilke punkter mener du Aliens er bedre ?

    Hvor mange kvaliteter Alien end har, så er den sjældent forbandet uhyggelig (behøver jeg nævne at det er min mening;). Jeg synes f.eks at Aliens har et par sekvenser som skræmmer mig mere (som den hvor de kommer via loftet). 

    T. Nielsen 6-08-18 21:12

  • ★★★1

    Det er verdens bedste film... Finito!

    davenport 6-08-18 21:16

  • ★★★★0

    Den har skræmt mig mere end Alien som barn, om end på en mere visuel gory måde, men Alien er alt andet lige en mere helstøbt affære. 

    Riqon 6-08-18 21:49

  • ★★★0

    Hvor mange kvaliteter Alien end har, så er den sjældent forbandet uhyggelig (behøver jeg nævne at det er min mening;). Jeg synes f.eks at Aliens har et par sekvenser som skræmmer mig mere (som den hvor de kommer via loftet). 

    Ud fra skræmmeeffekten alene er de nogenlunde tæt på hinanden tror jeg, omend jeg bedre kan lide tanken om mindre er mere fra etteren, hvor modstanderen var noget mere intelligent og dermed creepy. Det sagt, så har de nok ikke skræmt mig fra vid og sans, som flere andre film i horrorgenren har formået. Ihvertfald i yngre dage.

    Babo 7-08-18 13:02

  • ★★★★1

    Ud fra skræmmeeffekten alene er de nogenlunde tæt på hinanden tror jeg, omend jeg bedre kan lide tanken om mindre er mere fra etteren, hvor modstanderen var noget mere intelligent og dermed creepy. Det sagt, så har de nok ikke skræmt mig fra vid og sans, som flere andre film i horrorgenren har formået. Ihvertfald i yngre dage.

    Jeg foretrækker det der nu engang fungerer bedst, uanset. Jeg ved faktisk heller ikke om jeg føler mig overbevist om modstander er mere intelligent, selv om jeg godt ved mange (eller nogen) påstår dette. En Predator der sniger sig rundt på jagt i de mørke gange ser jeg ikke i sig selv som intelligent. Alien-dronningen ser jeg sgu egentlig nok som mere intelligent. Så det dog korrekt at hun har alle sine “droner”, der bare ofres i et væk. 

    T. Nielsen 7-08-18 13:26

  • ★★★0

    TN: kan du holde på en hemmelighed? Alle foretrækker det, der fungerer bedst :)

    Mht Alien-dronningen, så fungerer den på sin vis i en action kontekst, som Aliens er. Men jeg synes dyret er reduceret til noget der ligner insekt, som er let at få bugt med. Det er ikke længere en ‘perfect organism’, der tilpasser sig omgivelserne, men snarere en hovedløs modstander. 

    Babo 7-08-18 14:18

  • ★★★★0

    TN: kan du holde på en hemmelighed? Alle foretrækker det, der fungerer bedst :)

    Præcis (det var jo en kommentar til at du foretrak tanken;)

    T. Nielsen 7-08-18 14:20

  • ★★★★0

    Mht Alien-dronningen, så fungerer den på sin vis i en action kontekst, som Aliens er. Men jeg synes dyret er reduceret til noget der ligner insekt, som er let at få bugt med. Det er ikke længere en ‘perfect organism’, der tilpasser sig omgivelserne, men snarere en hovedløs modstander. 

    Jeg ser intet specielt reduceret i dette aspekt mht alien dronningen. 

    Og ja, en del af “dyrene” er unægteligt let at få bugt med. Det er nok bare nemmere at dræbe en modstander når man har guns til rådighed:-D

    Nå, men hvor om alting er, så gider jeg ikke ud en målingskonkurrence hvor jeg skal forsvare at Aliens er bedre end Alien. Det var nemlig ikke det jeg skrev.

    T. Nielsen 7-08-18 14:25

  • ★★★0

    Der var nogen, som skrev lesbisk?

    Bruce 7-08-18 14:42

  • ★★★0

    Her er der kun insekter :)

    Babo 7-08-18 14:52

  • ★★★★0

    Her er der kun insekter :)

    Og et baboinsekt må være dem med en MEGET flad pande og en ganske lille “brod”;)

    T. Nielsen 7-08-18 15:12

  • 1

    En af filmhistoriens bedste “2’ere”, sammen med terminator 2 og Godfather 2. 

    Cameron videreudvikler på ideen, opfinder nyt men bevarer den oprindelige ide og suspense. 6/6 fra mig. P

    Gormanden 7-08-18 20:31

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen